Как да направите красиви вежди у дома? техниката на

Красивите, равномерни, дебели вежди привличат вниманието към лицето, правят образа завършен.

Дори грозни лесно се превръщат в красота.

Веждите са в състояние не само да променят изражението на лицето, но и да коригират своите недостатъци.

Високата линия на веждите може да съсипе идеалния грим.

Но с добре поддържани, правилно декорирани вежди, можете да си позволите да направите без тона, трупа и руж. В този случай не е необходимо да се използват услугите на салон за гримьор: красивите вежди могат лесно да се правят у дома.

Трябва да действате на три етапа:

• Определете правилното огъване на линията на веждите;

• Регулирайте веждите, като издърпате допълнителни косми;

• боядисвайте линията на веждите, давайки ви по-голяма яснота.

Не е толкова трудно да се формулират веждите, както изглежда. На всеки етап от изработването на линията на веждите има тънкости и тайни, които трябва да знаете.

Как да направите красиви вежди у дома: определете линията на огъване

Красиви вежди са преди всичко правилната форма, Преди да започнете да премахвате излишните косми, трябва да намерите точките от началото, края и огъването на веждите. Класическата схема е много проста. Първо, определете правилната вежда.

1 Начало на линията на веждите (в носа): единият край на тънък козметичен молив трябва да се приложи към дясната ноздра, а вторият връх трябва да бъде насочен към вътрешния ъгъл на дясното око. Вземи прави, което показва мястото на произход на дясната вежда. Всички косми, които се оказват молив, трябва да бъдат безмилостно отстранени.

2 Край на линията на веждите (в храма): Долният връх на молива е оставен на едно и също място и горната част на върха се премества в външния ъгъл на дясното око. Пресечната точка с веждите ще покаже къде трябва да завърши мошеникът. Ако веждите завършат преди намереното място, трябва да бъдат завършени.

3. Огъване на линията на веждите: Преместете молива така, че да минава от дясната ноздра през центъра на зеницата. Пресичането на молив с вежди е мястото, където трябва да направите завой.

Същото трябва да се направи и с лявата вежда. Тази техника на "три части" е класически вариант, който ще е подходящ за всички.

Но има и тайни техники на огъване, които могат да помогнат при корекцията на лицето:

• За да се разтегли визуално малкото лице, младите дами могат да направят огъване на веждите по-високи, остри;

• ако лицето има квадратна форма, можете да направите класически дизайн (фрактурата е над зеницата) или да смесите леко точката на завоя в храма;

• Силно удълженото лице ще бъде спасено от строго хоризонтални, прави вежди;

• за сърцето на лицето е идеална линия на полукръглата вежда;

• Ако лицето е овално, можете да наточите върха, за да дадете изображение по-пикантно.

"Мода на веждите", както на дрехите, цветът на червилото или формата на петата постоянно се променя. Ако преди няколко години момичетата носеха директни широки мошеници "a la Vodyanova", тогава днес на мода е естествено. Поради това линията на веждите трябва да е хармонична, с класическа линия на фрактурите, със средна ширина, с гладка конусна на върха.

За начинаещите в изкуството на грима понякога е трудно веднага да се определи вида на лицето и подходящата форма на веждите. За да опростите задачата, можете да рисувате вежди от майстора на салона: със сигурност няма да се заблуждава. Ще гледа само веждите, навреме, за да ги настрои, поддържайки красива форма.

Как да направим красиви вежди у дома: правим корекция

След като сте определили формата и размера на веждите, можете да пристъпите към корекция, т.е. да премахнете излишните косми. Техниката на отстраняване може да бъде различна, но най-лесният начин да работите у дома е да използвате обикновени пинсети. Можете, разбира се, да опитате нещо екзотично, като копринена нишка или бръснене. Но източният метод е доста сложен в собственото му приложение, а с бръснач е лесно да не се изчисляват и премахват желаните косми.

Какво може да помогне за корекцията? Важно е да се вземат предвид три точки:

• Подгответе кожата;

• Осигурете достатъчно осветление;

• издърпайте космите правилно.

Ако прагът на болката е нисък, не забравяйте да приготвите кожата и клепачите, за да намалите дискомфорта. Има два метода на анестезия: охлаждане или горещо варене. В първия случай трябва да се приложи охлаждащ компрес от кубчета лед върху областта на клепача. Можете да използвате отвара от аптеките на билките: лайка, градински чай, фъстъчено. Такъв лед, ако изтрие кожата на клепачите, ще помогне да се премахне раздразнението.

За задушаване, просто трябва да държите лицето си на пара или да направите горещ влажен компрес (можете също така да приготвите билков отвара). Кой е по-добър начин, трябва да го решите по емпиричен начин. На охладената кожа болката се усеща по-малко, но горещото пара дава по-лесно издърпване на космите.

Много е важно да се осигури достатъчно светлина за процедурата. Най-добре е да работите при ярка слънчева светлина или силно изкуствена. Ако премахнете излишните косми, тогава ще бъде невъзможно незабавно да коригирате ситуацията. Ще трябва да изчакаме около месец, когато неуспешно изтеглената коса отново расте. Да, и рани от пинсети, които могат да бъдат направени с липса на светлина, е малко вероятно да се харесат.

За да издърпате космите, имате нужда от остър, насочен по време на движението на растежа на косата. В никакъв случай не трябва да насочвате пинсетите срещу растежа на косата: така че те няма да издърпат с крушката, а просто да се счупят. Ще има грозна черна точка.

Твърде дълъг, твърде къс, много широк или, напротив, малка вежда изглежда абсурдна и смешна. Ето защо точността, забавянето и умереността са изключително важни за качеството на работата.

Накрая няколко важни препоръки:

• Преди да започнете да издърпвате всичко, което не е необходимо, трябва да почерпите веждите си по време на растежа на косата. Това ще ви помогне да избегнете премахването на необходимите косми;

• Можете да промените само долния ред. Горните косми не могат да бъдат докосвани;

• Пинцетите трябва първо да бъдат третирани с алкохол. Чисти дезинфекцирани инструменти - обещание, че след процедурата по кожата няма да се появят пъпки, възпаление;

• След процедурата е по-добре да прекарате деня у дома, без слънце, вятър и прах, декоративна козметика. Кожата бързо ще се възстанови;

• с мазна кожа, космите могат да бъдат покрити с мазна тайна. Пинсети в този случай ще се плъзне, а космите не могат да бъдат издърпани, но счупени. За да разрешите проблема, можете просто да правите вашите вежди;

• без увеличаващи се огледала! С голямо увеличение можете да се откажете и да разваляте всичко, като издърпате правилните косми.

След корекцията, лицето се изплаква с топла вода, а върху кожата се нанася охлаждащ седатив. Можете просто да го избършете с парче домашно алое.

Веждите могат да бъдат не само изтръгнати, но и нарязани. Това се прави, ако премахването на космите е невъзможно. Веждата трябва да бъде извита нагоре, а след това цялата коса, която излиза извън ред, трябва да бъде изправена с прави ножици за маникюр.

Как да направите красиви вежди у дома: изберете лек и тон

Когато линията на веждите е изцяло оформена, можете да започнете грима. Дори ако цветът и плътността са изпълнени, косата трябва да бъде фиксирана с прозрачен гел. Ако цветът на косата и веждите са различни и плътността е много желателна, уверете се, че гримът за веждите е задължителен.

Има няколко козметика за нанасяне на тон:

• молив за вежди;

• сенки за веждите;

• тонизиращ гел;

• перманентная краска.

Всяко средство има много положителни страни, така че какво да изберем е въпрос на вкус. Има обаче няколко общи препоръки.

Най-простата версия - тонизиращ гел, Ако успешно изберете тона, то като цяло няма проблеми с дизайна. Трябва само да гребете космите с четка с пигмент и линията на веждите изглежда перфектно. Въпреки това, тази опция е подходяща само за собствениците на природата на дебели, дори вежди.

Най-често срещаният метод е молив, Използва се от огромното мнозинство от жените, а не случайно. Моливната техника е много проста, позволява да се постигне идеална линия на веждите, за да се маскират "плешивите петна", за да се придаде красив хармоничен цвят на космите. Ако нещо се обърка, пигментът може лесно да бъде изтрит и пребоядисан.

Моливът е много удобен за изчертаване на контур на веждите. Необходимо е обаче да се вземат предвид характеристиките на оловото:

• много мека може да "плува" в топлината и трудно да надраска кожата;

• мягкий молив наносится настолько легко, что можно не рассчитать количество тона и сделать брови слишком яркими;

• мек продукт е подходящ за нанасяне на боя върху косми чрез техниката на излюпване. Но ако трябва да запълните пространството между редките косми, е по-добре да използвате твърд кабел.

Если молив обычный, не автоматический, его придется постоянно затачивать. Мягкий грифель предварительно нужно подморозить, чтобы точилка не сломала и не смяла стержень.

Достаточно сложно подобрать правильный цвет молива для бровей. Стандартное правило: для брюнеток и шатенок подойдет средство чуть светлее, чем тон волос, а для блондинок — чуть темнее. «Чуть» — это значит на два тона, не больше. Рыжеволосым девушкам, ярким от природы, подойдет любой вариант.

Чего нужно опасаться, так это абсолютно черного оттенка грифеля. Он портит образ, придает ему вульгарность и нелепость. Предпочтение следует отдавать пепельным оттенкам различной интенсивности. Осторожно следует поступать и с рыжеватыми оттенками моливей. Они подойдут только девушкам с теплым подтоном кожи и легким рыжеватым отливом волос.

Как да направите красиви вежди вкъщи: нарисувайте вежди

Техниката на прилагане на пигмента върху веждите е съвсем проста, ако го овладеете. След малко упражнения можете да направите грима за веждите си бързо и точно. Първо трябва да определите крайния резултат: ние коригираме веждите или просто ги помътняваме.

Има много техники за коригиране и попълване на вежди с цвят.

Ето една от възможните опции:

• Начертайте контур на веждата с бял каял;

• если бровь редкая, нужно нанести на нее штрихи по ходу естественного роста волосков моливом или тенями;

• подредете вежди с четка, за да разпределите равномерно тона;

• затъмнявате белия тон около линията на веждите, за да получите повече яснота и яркост.

Професионалните художници за гримиране, за да направят веждите по-естествени, използват различни нюанси, поставяйки върха на веждите в по-светъл нюанс.

Ако веждите не изискват корекция, можете просто да приложите сянка на очите към веждите си, като използвате специална къса, опъната четка. Сенките трябва да са матирани, без блясък. Те се стопят много красиво, деликатно, естествено.

Последното докосване на грима за веждите - фиксация с прозрачен гел, Тази стъпка е по избор, ако космите са плоски. Но за фиктивни вежди фиксатор е много желателно, особено ако сте публично ще имате през целия работен ден.

Не се страхувайте да експериментирате с цвят, форма, техника за нанасяне на тон. Направете красиви вежди у дома лесно. Необходимо е само малко практика и желание.

Share:
Comments