Горещо опаковане - за какво е то? възможно ли е да направите

Всяка жена иска да изглежда тънка и да има добра кожа.

Дори да мисля за целулита е страшно, и да се кача на везните, искам да ви смачкам очите и да не забележите още един килограм.

В много салони за красота вече предлагаме гореща обвивка.

Рекламата обещава да помогне да се отървете от целулита и да отслабнете.

Нека видим как това изявление е вярно.

Лудият век, както обикновено, ни водеше далеч от мъдростта на нашите предци. Но дори наскоро нашите баби и майки тайно направиха тази процедура да блесне с чистата им кожа. В Египет горещите тайни се правели само от високопоставени хора. Трудно е да се каже колко дълго Клеопатра прекара в увита в кърпа, напоена с кал от Нил, под горещото слънце в Египет. Всички записи, които са достигнали до нас, само хвалят красотата му.

Принципът на горещото обвиване е прост, На тялото се поставя топъл разтвор, който след това се покрива с филм (използвайте хранителен филм или целофан). Основният ефект е дългосрочното излагане на топлина. Подобрява кръвообращението, разкрива порите на кожата и тялото ни се отървава от много вредни вещества. В края на краищата не е нищо, че кожата се отнася към защитните и екскреторните системи едновременно.

Съставът на прилаганите смеси варира, От мед и вкусен шоколад, до глина и водорасли. Всички тези вещества съдържат витамини и минерали, полезни за кожата ни, изтощени от изобилието от вредни съставки, които се съдържат във водата и въздуха. А високата температура, при която се извършва горещото обвиване, ще позволи не само да насища кожата им, но и да активира метаболитните процеси в нея, да подобри кръвообращението и лимфния дренаж.

Горещо обвиване: направете или не

Hot wrap е проста процедура, която се извършва в салони за красота. Но можете да го прекарате в дома си, особено на пазара, има много различни смеси и кремове за извършване на горещи обвивки. Основният въпрос: дали или не?

Основният стимулиращ фактор за тази процедура е желанието да се отървете от целулита или да отслабнете. Но жените са непредсказуеми същества, обичат да се отпуснат под топло одеяло, вдишвайки приятни шоколадови вкусове, особено ако бонусът е гладка кожа и минус везните.

Веднага ще разсеем този мит: против целулит, топла опаковка е полезно и при излишно тегло не помага. Целулитът се развива поради нарушаването на метаболитните процеси в кожата. Излишната мазнина се натрупва в клетките й, образувайки неприятна "оранжева" кора. Ако ускорите метаболизма, насищате кожата с необходимите хранителни вещества, тогава ще премине целулита.

Що се отнася до ефекта от намаляването на теглото, това се дължи на подобряването на микроциркулацията и изтичането на лимфата от проблемните области. Излишната вода се отделя с лимфа, а ние пред очите ни ставаме тънки. Има случаи, когато след първото горещо опаковане теглото е намаляло с 1-2 килограма! Но след това талията или бедрата се възстановяват бързо.

В допълнение, има противопоказания за процедурата. Тъй като горещото обвиване загрява проблемите, увеличава притока на кръв, не може да бъде направено с неоплазми (доброкачествени или злокачествени), сърдечни и съдови заболявания (хипертония, варикозни вени), остри и хронични заболявания на женски органи, наранявания и гнойни кожни лезии. Това е опасно по време на бременност и юношество.

Друга причина да не се прибягва до тази процедура е алергия. Ако сте алергични или някога сте наблюдавали алергична реакция към неизвестно вещество, преди да започнете горещо обвиване, по-добре е да тествате състава на малка площ от кожата.

Горещо обвиване: у дома или в салона

Горещото увиване в салона за красота е привлекателно, тъй като нямате нужда от нищо. Подходящо опаковане ще бъде препоръчано от козметолог, кожата е правилно приготвена и сместа е нанесена. Остава само да легне и да се забавлява.

В някои салони ще бъдете помолени да направите някои физически упражнения, за да "разпръснете кръв" и да подобрите усвояването на хранителните вещества. Това е незадължителна процедура, но ще премахне излишната вода и ще изгори няколко калории.

Най-вече при извършване на горещо обвиване в кабината, цените за тази процедура са разочароващи. В края на краищата можете да го направите сами! Подгответе разтвор от природни продукти или готова за закупуване. Обработете кожата и нанесете сместа. Има вероятност да направите това погрешно и целулита няма да изчезне. Основното нещо е да се оборудвате с познания, да се определите и да започнете да действате.

Горещо обвиване: последователност от действия

За да направите сама топла обвивка, трябва да се подготвите. Изберете времето за процедурата. Препоръчително е да се извършва горещо фолио сутрин или следобед, когато тялото е в своя връх дейност. Можете да извършите процедурата самостоятелно, за да се отпуснете и да се забавлявате. Ако сте общителен човек, можете да прекарате горещите обвивка с приятели или любим човек. След това можете да направите всеки друг масаж, той се загрее кожата, порите се разширяват и да усили ефекта. Водорасли обвивка се препоръчва да прекарате вечерта преди лягане.

Горещото обвиване се извършва на три етапа. Първо, кожата се почиства с търкане. Можете да си купите парче или да готвите от кафето, като добавите гел, шампоан. След като почистете добре тялото и проблемни области, измийте търкането и продължете да прилагате сместа.

Разтворът или сместа могат да бъдат закупени в аптеката, разредени съгласно инструкциите или приготвени сами от вас. Съществуват редица рецепти, но най-вече горещи тайни се използват с мед, шоколад, масло, глина, водорасли. Важно е, когато обвивката е гореща, сместа е със средна плътност не по-висока от 38 градуса по Целзий. Прилага се плътно към проблемни области (бедрата, корема, задните части), не се търкайте. След това се покрива с няколко слоя хранителен филм.

Важно: Не можете да вдигнете филма твърде плътно, той изстисква кожата, предотвратява потенето, влошава кръвния поток. Между филма и кожата трябва да оставите малка разлика.

Някои козметици препоръчват пускането на топли дрехи и загряване. Това ще подобри секрецията на потта и ще отвори порите на кожата. Други смятат, че трябва незабавно да се покриете с топли одеяла (можете да използвате термично одеало). Продължителността на процедурата е 30-60 минути.

След това измийте сместа с топла вода. И след това омекотяващият крем се нанася върху кожата. Желателно е да се използва антицелулитен крем със специални добавки. Това ще определи ефекта на горещо обвиване.

Горещо обвиване: съвет от козметолог

С горещо опаковане е важно да не навредите на вашето здраве. В Интернет можете да намерите съвети, които да го правите няколко пъти на ден, да не ядете или пиете по време на процедурата и в рамките на 2 часа след това. Не го правете по никакъв начин!

Това е опасно за здравето, защото подобряването на микроциркулацията на тъканите временно премахва водата от тялото. След това балансът вода-сол трябва да бъде възстановен и тъканите, които не получават допълнителна топлинна енергия, започват да се насищат с вода.

Важно: Не ограничавайте консумацията на течност с гореща обвивка, това може да доведе до дехидратация!

Два часа преди опаковането трябва да ядете, така че да няма чувство на глад. Желателно е да се насити тялото с течност. Може да са сокове, минерална вода или чиста вода. По време на процедурата тя ще донесе със своята шлака през потните жлези.

Ако решите да проведете гореща обвивка с водорасли, по-добре е да купите суха, не натрошена водорасли, но не и тази, която се продава в хранителния магазин. По-удобно е да нанесете големи листа върху кожата, отколкото натрошената смес. Водата за накисване не трябва да надвишава 50 градуса, ще унищожи повечето от хранителните вещества в нея.

Козметиците препоръчват използването на крем за изгаряне на мазнини, термогел. Прилага се след почистване с почистване на чистата кожа. Изплакване преди употребата на сместа не е необходимо. С горещо опаковане може да се добавят няколко капки етерично масло (лавандула, лимон) към сместа. Приятната миризма ще подобри настроението ви (ароматерапия). Масажирайте преди процедурата, ще подобрите ефекта.

Горещите тайни са сложна процедура. Трябва да се прави един на ден за 4 дни, след това на всеки 3-4 дни. Общият курс е 10-12 процедури. Този курс ще намали облекчението на кожата, ще изчезне нередностите, гладките стрии, ще подобрят общото състояние и еластичността. След шест месеца процедурата може да се повтори.

Бъдете винаги красиви и щастливи!

Share:
Comments