Диетично пилешко филе в пещ със зеленчуци

Всеки, който поне веднъж изпече пилешко филе във фурната, изправен пред факта, че понякога месото изсъхва и не е сочно, понякога дори "гумено". Как да избегнете това? Има няколко тайни, които ще споделя с удоволствие.

В 1 Можете да печете месо със зеленчуци, това ще му позволи да се накисва със зеленчуков сок и аромата на подправки, билки, съответно ястието ще се окаже по-сочно и по-меко. Важно е да наблюдавате температурата и времето за печене - не повече от 45 минути и не повече от 250 С, в противен случай можете да изсушите филето със зеленчуци. Това е всичко, нищо сложно. Освен това се препоръчва да се избират за билки и подправки, допълващи и разкриващи вкуса. С тази задача розмаринът, мащерката и индийското орехче се справят добре.

Съставките

- пилешко филе -300-400 гр. - средно големи домати - 2-3 бр. - прясна тиква - 300 г - среден морков - 1-2 бр. - растително масло - 1-2 супени лъжици. лъжици - пресен розмарин - 1-2 клончета - сол, черен пипер и други подправки - на вкус - ръкав за печене или фолио

Рецепта за печено пиле филе във фурната

За начало, измийте филето и го разделете на малки продълговати парчета, за да направите месото накиснато в сол и черен пипер по-бързо и също да готвите по-бързо. FIH

Избърсани със салфетка и нарязани парчета солена филе, сезон през мелницата с черен пипер, се разбърква, докато леко масажира месото. На върха на филето разкъсвайте клон от розмарин, оставете за 25-30 минути. Мариновано месо може да бъде и в балсамов, мед, заквасена сметана и др. В 4 За печено филе от пиле имаме нужда от хранителна гарнитура. При нас ще бъде зеленчуков мозък, домат и моркови. Естествено, в зависимост от сезона и личните предпочитания, можете да изберете други зеленчуци за печене.

Капан Зеленчуци измиване, избършете, нарязани на сравнително големи резени / резени / резени, много леко сол, внимателно разпределя солта във всички лобули.

Свържете единия край на ръкава за печене, поставете филето с розмарин, а след това - зеленчуци, леко покриващи страните на месото. Поръсете детайла с масло.

Вит Завържете вторият край на ръкава, оставяйки свободно пространство за "растежа" на опаковката. Поставете хранителната филета със зеленчуци във фурната (не забравяйте да я подгрявате предварително). Печете за 40-45 минути при 250 ° С. издишване Сервирайте на обикновена чиния, като разпространявате месо и зеленчуци, украсете с пресен розмарин. Wafiq Бон апетит!

Тази рецепта от категория

Диетични ястия от пилешки гърди, Обяд
Share:
Comments