Детска мастурбация: причина за безпокойство? защо децата са

Детската мастурбация е много често срещан проблем, който, за съжаление, е заглушен. Книгите и интернет не разкриват напълно този феномен и карат смутените родители да подозират, че детето им има ужасна патология или педагогическо пренебрежение.

Но онанизмът на детето ли е причина за безпокойство?

Детска мастурбация: какво представлява и как се проявява

Мастурбацията е съзнателното или несъзнателното дразнене на гениталиите, за да се постигне сексуално удовлетворение.

След като се запознаят с научната дефиниция на мастурбацията, родителите ще се впуснат, защото "задоволяването на сексуалното удовлетворение" не е характерно за децата.

Помислете за ситуацията по-близо. Децата, противно на общото мнение, не мастурбират начина, по който го правят възрастните. Детето може да затвори възглавница, одеяло, играчка между краката си, да разтрива половите органи около мебелите, като се стреми към гениталиите на душ-джет.

Дали мастурбацията в детството причинява загриженост?

Нашият свят не винаги е бил толкова толерантен и педагогически развит. През Средновековието мастурбиращите деца били строго наказани. Като наказание за "неправомерно поведение" се използва обрязване, отстраняване на клитора и задържане в клетката.

Но светът не стои неподвижен и още през деветдесетте години на ХХ век психиатрите, които изучават този феномен, стигат до извода, че мастурбацията е норма и детската мастурбация е само начин да се познава или облекчава нервното напрежение.

Така може да се заключи, че мастурбацията на децата не е патология. Децата от две-три години правят това несъзнателно, често само за да изучават тялото си. По-старо дете може да мастурбира с вече установен навик.

Причини за детска мастурбация

За да разберем защо детската мастурбация е само отговор на външни и вътрешни безредици, е необходимо да проучим причините, които водят детето в тази професия. Те са доста и обяснението на желанието за мастурбация в определено дете е по-добре да се повери на специализиран специалист. Помислете за тях.

Психологически причини за детската мастурбация:

• Усещане за самота, липса на внимание

Липсата на внимание е често срещан проблем при децата в предучилищна възраст. Ако едно дете живее с постоянна самота, тогава той може да се развие и сълзене и агресивност, и наред с други неща, навика да доставя удовлетворение чрез мастурбация.

• Тежест в отглеждането

Големият брой забрани, ограничения, постоянни наказания също кара детето да търси източник на приятни усещания. Нерядко, децата, отглеждани в строги условия, са пристрастени към мастурбацията.

• Липса на обич и любов

Когато едно дете не е прегърбено, погасено, недоволно, избягва физически контакт с него, децата отново отново самостоятелно започват да запълват липсата на физически молив с помощта на мастурбацията.

• Отделяне от майка

За един онизъм децата са наклонени, от които в ранното детство майката отказва. Въпреки това, за да се развие навикът на мастурбация, достатъчно е просто да се даде детето на детската група в момент, когато той все още не е готов или да прехвърли отговорността за отглеждането си на баби, лели и други роднини.

• Появата на най-малкото дете

Смята се, че по-малките деца се нуждаят от повече внимание. Разбира се, това е погрешно мнение, но въпреки това родителите продължават да се посвещават на по-малкото дете и да пренебрегват нуждите на възрастните. По-старият, на свой ред, намира в онанизма изход.

Други причини:

Хранително насилие (хранене против волята)

• Опрелости и дерматиты

• Често измиване

• Червеи

• Имитация на възрастни

• Заседнал начин на живот

• Тънки дрехи

• Инфекции на пикочните пътища

По този начин детската мастурбация е просто начин да се разсееш, ако има психологически проблеми. Когато мастурбацията се причинява от заболявания или други причини, то тя представлява само реакцията на тялото към неудобствата.

Правилна реакция на детската мастурбация

Представете си ситуацията: отворете вратата на стаята на бебето и го намерите зад мастурбацията. Първата реакция е шок. В главата рояк мисли, какво да правя, как да реагира правилно? Искате да спрете и да обясните? Почти невъзможно, защото сте в състояние на възмущение. Да прибягваме до крещене и наказание? Лошата възможност обаче е родителите му да изберат като първа стъпка към премахване на мастурбацията в детето си.

С крясъците, подиграванията и наказанията вие акцентирате само върху вниманието на бебето върху това действие. Не обяснява защо това е лошо и забранено, загрявате интереса на детето. Това означава, че бурна реакция само ще засили навика на мастурбацията.

Как да го направя така? В момента на шока, опитайте се да се съберете, все още сте възрастен. Разсей детето, рязко насочи вниманието си към слънцето пред прозореца или нова играчка, обсъди с него най-близките планове за деня, седмицата, уикенда.

Как да помогнете на дете, което непрекъснато се занимава с онанизъм?

Ако мастурбацията се превърне в навик в дете, тогава действията, разбира се, ще бъдат по-трудни. Необходимо е да разберете причината за мастурбацията от специалист. Ако мастурбацията се свързва с болести - лекувайте детето. Ако навикът се развива на фона на неблагоприятна психологическа среда в семейството, тогава е необходимо да работите върху себе си и да включите всички членове на семейството.

Преди всичко, елиминирайте честите и ярки конфликти, които се развиват пред бебето. Дайте му достатъчно внимание: разходка, съвместни игри, мини-почивки, приказки за нощта и така нататък.

Намерете урока на детето, короната ще му хареса: чаши, секции, детски клубове. Намалете честотата на хигиенните процедури. Много не винаги е добре. Придържайте се към нормата по този въпрос.

В никакъв случай не се обръщайте към насилието към храни. Не обсъждайте провала на бебето с други хора, дори роднини. Не осъждайте детето на публично място.

Научете се да изразявате правилно положителните и отрицателните си емоции. Не позволявайте на развитието на слаба емоционалност. Детската мастурбация често се развива на фона на забраната, за да покаже емоция или неспособност да я направи правилно.

В заключение, трябва да се каже, че е необходимо да се вземе предвид мастурбацията на децата като следствие от всякаква причина, а не липсата на морал и възпитанието на детето.

Share:
Comments