Дали е възможно да се суче сирене: неговата полза и вреда.

Сирене - една от многото любими деликатеси.

Има много видове, различни помежду си според вкусовете.

Възможно ли е да кърмите сирене и всички негови видове са еднакво полезни?

Възможно ли е да кърмите: каква е ползата за майката и бебето

Сиренето е не само вкусно, но и здравословен продукт. Произвежда се с ферментирали бактерии и ензими. Повечето от сирената са произведени от краве мляко. Въпреки това, в зависимост от вида, могат да се използват кози, овце и бизони.

Всеки вид сирене се различава в химическия му състав, но има и общи съставки, които се съдържат във всички сирена. Те включват органични киселини и микроелементи, които са от съществено значение за здравето на майката и детето. Класическите сирена са богати на калий, магнезий, желязо, фосфор, калций, натрий, мед, йод, цинк и манган. Също така в състава им са витамини от групи A, B, C, D, E и PP.

Такъв състав прави сирената полезна, особено по време на кърменето. Също така е забележително, че белтъкът от краве мляко в сиренето се абсорбира много по-лесно от бебето, отколкото съдържащото се в чистото мляко. Сиренето е ценно, тъй като всички съставки в неговата съставка лесно се абсорбират от тялото на майката и тялото на бебето.

Качеството сирене от естествени съставки благоприятства здравето на майка:

● работата на стомашно-чревния тракт се подобрява;

● Хемопоезата е нормализирана;

● подобрява се движението на лимфната течност;

● повишава имунитета;

● се появява енергия;

● кости, нокти, косми, зъби са подсилени;

● Водният баланс в тялото се нормализира.

Между другото, учените установиха, че дори 30 грама качествено сирене на ден са отлична превенция на диабета.

Полезни вещества, съдържащи се в сиренето, и попадат в млякото, което храни детето. Така сиренето е необходимо и за неговото здраве:

● витамините от група В са отговорни за образуването на нервната и имунната система, подобряват апетита на бебето, нормализират работата на мускулите;

● Витамин А подобрява зрението, насърчава растежа на костите;

● Витамин С помага за справяне с вирусни заболявания;

● Витамин ПП подобрява кръвообращението и подобрява чревната функция.

Повечето сирена съдържат много фосфор в състава. Полезно е за детето да подобрява паметта и да насърчава развитието на мозъка. Медта в сиренето помага на детето да спи по-добре, а калийът спомага за гладкото функциониране на сърцето.

Но са сирените толкова полезни и могат ли да се използват в неограничени количества?

Възможно ли е кърменето да бъде кърмено и кога може да стане вредно

Отрицателното влияние на консумацията на сирене може да засегне хората, страдащи от заболявания на пикочните пътища. Натриевите соли, съдържащи се в почти всички видове сирене, допринасят за отлагането на соли в бъбреците и могат също така да задействат движението на камъните. Това се дължи на взаимодействието на натрий и калций в човешкото тяло. Калций започва да се натрупва в мускулите и да се утаи в бъбреците под формата на сол, което впоследствие ще предизвика появата на камъни.

Не препоръчвайте на кърмещите майки сирена с мастни сортове. Те увеличават съдържанието на мазнини в млякото, което води до бързо насищане на бебето с мляко, което не води до голяма полза. Обратно млякото се счита за най-ценното, но вече бебето вече ще се изправи пред нас и няма да получи необходимото за здравето и развитието на веществата.

Също така мастните сортове най-често причиняват чревни нарушения при кърмачета, които са придружени от появата на свободно изпражнения и силни колики.

Не се препоръчва по време на кърменето да се въвеждат в диетата сирене с всички видове добавки - подправки, гъби, шунка. Те не само могат да причинят алергии, но и да отравят бебето.

Възможно ли е да кърмите сирене и което е по-добре да избирате

Изборът на сирене трябва да се доближава до личните предпочитания, както и да се разчита на техния състав и ползи. Например, ако майка ви няма достатъчно калций, тогава можете да я получите в достатъчно количество от твърдо сирене. Те включват, например, холандски, швейцарски, чедър, пармезан.

Когато кърмите, меки сортове като Roquefort, Smolensk, Dorogobuzhsky ще бъдат полезни. Те са направени от прясно пастьоризирано мляко и бактериален квас. Това е деликатно кремообразно сирене, което има пастообразна консистенция.

Най-малко количество химически добавки ще бъдат в слабо пресовано сирене - турско, сугугуни, рикота, бряза и гръцки от овче мляко. Приготвя се чрез натискане на извара и след това спускането му за кратко в кипяща вода.

Но в варени сирена, най-често пускат добавки в производството. Тя може да се различава от натиснат в цвят - това е много по-тъмен. Такова сирене се получава след продължително готвене на масло и мляко.

Всеки вид преработено сирене и сирене за сандвичи, въпреки че те са вкусни, обаче, не правят нищо добро за мама, да не говорим за дете. Тези продукти имат богат списък на химическите добавки в техния състав.

Ако майката обичаше сиренето преди бременност и раждане с мухъл, тогава за времето на кърменето ще трябва да се откажете напълно, без значение колко вкусно и скъпо е това. Ако в сиренето присъства прост пеницилин, това ще доведе до пристрастяване към бебето. След това, ако детето се разболее и трябва да предпише антибиотици, лекарите ще трябва да се потят трудно, за да изберат този, който ще ви помогне.

Сиренето с други видове мухъл може да причини най-тежката алергична реакция в бебето, както и да причини разстройство на храносмилането.

За тези, които все още се чудят дали е възможно да кърмят сиренето, можем спокойно да отговорим: това е възможно! Подобно на много млечни продукти, тя е полезна и в периода на кърмене. Въпреки това, сред закупените сирена няма толкова много качествени, които можете да ядете не само за удоволствие, но и за благото. Колкото по-естествен е продуктът, толкова по-висока е неговата стойност. Най-полезни са продуктите, направени сами. Можете да готвите вкъщи и да се разтопите, пресовано и варено сирене. Ако няма време за това, можете да търсите естествен домашен продукт от дребни фермери, които често стоят на пазарите.

Включително сиренето в диетата, за майката е важно да помни, че във всичко това мярката е важна. Ако не се отнесете, тогава няма да причини вреда дори на разтопено сирене.

Share:
Comments