Zolotosysyachnik - лекарствени свойства и приложение в

Обработваема земя - общо описание

Хилядагодишна трева е двугодишно тревисто растение, което може да достигне височина 50 см. Тя има четиристранни, прави, единични стъбла, продълговати листа, пръчковиден корен и ярко розови цветя, компресирани в съцветие на панкулат. Плодът на растението е цилиндрична кутия с много семена. Разцветът на китовете се развива през лятото (юни - септември), а плодът - от август до октомври.

Обработваема земя - видове и места за растеж

Растението е широко разпространено в Европа, Северна Америка и Централна Азия. В Русия - в европейската си част и в южната част на страната, малко по-рядко - в Западен Сибир, както и в Кавказ и Алтай. Расте на слънчеви места, често се намира на ресни, поляни и поляни, в близост до бреговете на реките, по склоновете на планините.

Лечебните свойства са достъпни само за златисто-дребните малки, докато другите им видове (обикновени, пикантни, блатни, Мейер, крайбрежни и тънки) не са достатъчно проучени и поради това са забранени за използване.

Арабска дървесина - лечебни свойства

Препаратите, съдържащи кетоария, имат антисептични, противовъзпалителни, леки слабителни, холеретични, хемостатични, хепатопротективни, аналгетични и рани-лечебни ефекти. Горчивината на това растение подобрява храносмилането, стимулира апетита, увеличава производството на стомашен сок. Поради факта, че в златната руда има генцианинов алкалоид, той има антихелминен ефект. В постоперативния период има тонизиращ и възстановяващ се отслабен организъм.

Хиляда квадратни метра се използват в народната, традиционната медицина, хомеопатията. Тази билка присъства във формулировките на много устни и стомашни подправки.

Използването на хиляди хилядни може да се използва за такива заболявания: прекомерна умора, нервно изтощение, липса на апетит (анорексия невроза), метеоризъм, чернодробно заболяване, жлъчен мехур, стомашни спазми, черва, някои гинекологични заболявания, хроничен ентероколит, синузит, анемия, мигрена и кожни заболявания. В допълнение, народната медицина използва отвари и инфузии от тази билка за грип, оток, диабет, киселини, неврози, малария, бъбречни заболявания, сърдечни заболявания, белодробна туберкулоза, епилепсия и чернодробни заболявания.

Благоприятното действие се постига чрез злато хиляда и при външна употреба - екзема, дълги нелекуващи рани, обриви и furuncles на antichemion, подагра. Тя е част от всякакви обвинения, насочени към лечение на алкохолизъм (с мащерка, горчив пелин и хвощ на полето). Пресен сок от сто хиляди лири, погребан в ушите за различни болести, взети вътре с болести на стомаха и черния дроб. Това е отличен инструмент за лечение на хранителни алергии.

Хиляда квадратни сантиметра - лечебни форми

За медицински цели се събира билки от кенцеп, които се събират по време на цъфтежа, преди да се пожълтят базовите листа. Нарежете растението на десет сантиметра от повърхността на земята. Изсушете и съхранявайте в продължение на две години.

Начините на приложение са най-разнообразни - чай, сок, отвари, инфузии, тинктури, масло, външно триене и компреси. За ликьори и вина се добавя хиляда квадратни сантиметра.

Золототысячник - рецепти

Инфузия с xp. хепатит: таблицата. една лъжица трева, за да настояват в един литър вряща вода, да се охлади, изтичане. Рецепция: един час преди хранене, 1/3 чаша. Също така това лекарство помага при диабет и холецистит.

Инфузия за киселини: 10 гр. суровини изсипете 1 стек. вода (100 ° С), настоявайте за 3 часа и изтеглете. Рецепция: на масата. л. за 30 минути. преди да ядете 3 пъти дневно.

Обработваема земя - противопоказания

Противопоказно при приемането на стоножка с болна язва на стомаха или червата, с хиперсекреция на стомашен сок. Трябва да се има предвид индивидуалната непоносимост. Нарушения на храносмилането са възможни, ако допустимите дози са превишени.

Share:
Comments