Златни правила за интимна хигиена

Нека не говорим за необходимостта от интимна хигиена. Това е аксиома. Правилната грижа за деликатните области е мощна основа на женското сексуално здраве. Много инфекциозни заболявания на пикочно-половата система се развиват поради неправилна интимна хигиена. Нека да поговорим за това как правилно да се грижим за женските полови органи, които поетите от древността не наричаха друго освен най-красивото цвете с божествен нектар. Какви процедури и средства ще ни помогнат да направим този цвят вечно цъфтящ и ароматен.

podmyvanii

podmyvanii — ежедневный гигиенический ритуал, проводить который необходимо два пъти на ден, както и преди интимност и след това. Не е необходимо да използвате сапун или пяна всеки път, измийте със сапун веднъж на ден, а всички останали с топла течаща вода.

Джет трябва да се насочва от пубиса до задните части, така че патогенните бактерии от ануса да не се вливат във влагалището. В никакъв случай не трябва да насочвате потока вода директно в перинеума, което може да доведе до инфекция и вътрешно възпаление.

След процедурата, интимните места трябва да бъдат леко потупвани с кърпа или памучна салфетка. Промяна на кърпата е желателно на всеки 2-3 дни, а при такива заболявания като млечница е по-добре да се използват салфетки за еднократна употреба. Забравете да използвате гъби или гъби, интимните места са твърде нежни, лесно могат да бъдат травматизирани.

Специално отделение за измиване

Средствата за интимна хигиена могат да бъдат всичко, всичко зависи от вашите предпочитания. Можете да си купите сапун, мус, пяна, мляко или гел. Преди да купите, обърнете внимание на етикета на избрания продукт, рН трябва да бъде между 3.8-4.2, Колкото по-близо е индексът до 7, толкова по-ниска е киселинността. Влагалището се нуждае от повишена киселинност.

В благоприятна среда бактериите могат да се борят с вредните микроорганизми. Козметиката с по-висок индекс може да причини сухота на лигавиците, което води до възпаление и микрокредити.

Ако сте постоянно в движение, водете много активен начин на живот, обърнете внимание на средствата, които включват екстракт от лимон, липа или кайсии. Тези растения намаляват изпотяване и спомагат за поддържане на свежестта през целия ден. Ако кожата ви е причудлива и склонна към възпаление, изберете лекарство с екстракт от невен, лайка, мимоза, дъбова кора или масло от чаено дърво. Те предпазват от гъбични инфекции и елиминират възпалението. Жените по време на менопаузата могат да препоръчат сапун или гел с провитамин В5. Това ще помогне за справяне със сухотата на вагината, която жените често срещат по това време.

Ежедневни уплътнения

Ежедневни уплътнения просто незаменимы при овуляторных выделениях или в последние дни менструации. Но носить их каждый день гинекологи не рекомендуют. Прокладка сделана из непромокаемого материала и не дает коже дышать. Променяйте ежедневните нужди на всеки четири часа, По-добре е да спрете избора си върху уплътнения без мирис, а ароматните добавки често водят до алергии.

Хигиена по време на критични дни

Изборът на хигиенния продукт зависи от обема на изхвърлянето, вида на облеклото и личните предпочитания. И двата тампона и подложки имат своите плюсове и минуси. Тампонът е удобен, когато имате къси дрехи, къса пола или панталони в лентата за глава, не изпотява кожата. Но тампоните създават благоприятна среда за вагината за инфекции и с гинекологични заболявания те обикновено са противопоказани.

Уплътненията са с гел пълнители, отвори, импрегнации и ароматизатори. Но колкото по-естествен е материалът, от който се прави уплътнението, толкова по-малко шанс е да се раздразни.

Уплътнението трябва да се сменя на всеки три до четири часа, за да се предотврати развитието на инфекция и раздразнение. Преди да промените хигиената означава, че трябва да се измиете, ако това не е възможно, можете да използвате мокра кърпичка за интимна хигиена.

Настройка за пътуване

Ако перспективата за дълъг път се развие напред и трябва да се направи без душ за известно време, мокри кърпички за интимна хигиена ще станат правилните помощници. Те могат да бъдат закупени във всеки козметичен магазин или аптека. За да предотвратите алергиите, изберете салфетки без аромати. Но обичайните мокри кърпи за тези цели няма да работят, тъй като имат съставен алкохол.

Специалните тампони почистват кожата с добавки с антисептични свойства (например невен или лайка), които повишават защитните функции на вагината. Също така в състава им са растителни масла, овлажняващи лигавицата. Гинеколозите препоръчват използването на мокри кърпички за интимна хигиена след посещение на обществена тоалетна.

Share:
Comments