Затворени прозорци, дръжки за врати, охладители ... какво

През есента, когато патогенните бактерии просто търсят извинение за уреждане в тялото ви, трябва да се обърне специално внимание на хигиенните правила на работното място. Бацилите обичат да се настаняват на обикновени предмети: охладителя, копиращите устройства, дръжките на вратите. Изгубена за минута за правилата на хигиената и волята - всяко обществено съоръжение ще се превърне в източник на неприятна и понякога продължителна болест. За да се избегне това, е достатъчно да се спазват редица елементарни правила.

- Измийте ръцете си ... винаги. Дръжката на вратата е първият източник на бактерии в офиса. Колко хора ходят напред-назад (и много от тях не мият ръцете си, след като са посетили банята, да-да!), Грабване дръжката на вашия офис. Повярвайте ми, не антибактериален агент ще ви защити по-добре от течаща вода. Ако използвате сапун, който, според лекарите, унищожава микрофлората на тялото, използвайте неговата течна версия. За предотвратяване на дръжките на вратите, най-добре е да ги избършете няколко пъти на ден с напоени с алкохол тампони.

Гледайте за защитата на кожата си. Бактериите търсят уязвими места в тялото ви. Първият от тях са лигавиците. За да бъдат предпазени от трудни бацили, експертите препоръчват при напускане на апартамента да обработват ноздрите, устните и дори ушите си с всички познати оксолинови мазила. Не е лошо да измивате носа си с морска вода през деня.

Също така, в случай на съществуващи кожни лезии (драскотини, абразии) след душ, се препоръчва да бъдат смазвани с козметично масло, което може да създаде защитен филм, който затваря "входа" за бактерии.

Вентилирайте помещението толкова често, колкото е възможно. През работния ден не бъдете мързеливи и отворете прозореца за кратко (в този случай, разбира се, не забравяйте опасността от изтичане). Ако по някаква причина не е възможно да отворите прозореца, тръгнете с колегите си, за да купите овлажнител.

Следете стриктно дрехите. Не се обличайте по-топло от необходимото. Също така, както не е нужно да сте твърде уверени в себе си и да излизате без шапка, когато на улицата е обективно студено. Подохлаждането на тялото води до нарушаване на микроциркулацията в съдовете, което води до заболяването. Ако е напоена, не забравяйте да изсушите стелката на батерията. За да предпазите дрехите от микроби, е по-добре да ги обработвате с гореща пара.

Не забравяйте за храненето. Диетите, неправилното водно равновесие, липсата на въглехидрати и мазнини карат имунитета да намалее. Поради това лекарите препоръчват да пиете най-малко два литра вода на ден и да ядете малки хранения пет пъти на ден. Необходимо е да се наблюдава балансът на мазнините, въглехидратите и протеините (в съотношение 20% / 60% / 20%).

Не пренебрегвайте сигналите на тялото си. Оказва се, че съществува пряка връзка между киселини и настинки. Изненадан ли сте? Лекарите казват, че ако органите на стомашно-чревния тракт се провалят, това създава директен коридор за проникване на инфекция в тялото. Съществуващите проблеми с храносмилането не позволяват на тялото да разгражда напълно витамини, дори и да ги получава в необходимата сума. И това е пряк удар на имунитета.

Също така лекарите препоръчват:

  • В случай на възникване на заболяването, легнете в продължение на няколко дни у дома. През този период вирусът е най-активен.
  • Ако разбирате, че причината за заболяването е трудна, по-добре е да се направи общ кръвен тест.
  • В случай на отслабен имунитет, трябва да се откажете от гастрономията и алкохола.
  • По време на студа, никой не е премахнал активното използване на "естествени антибиотици": лук, чесън, мед и сладко от малини.
Share:
Comments