Защо усещат подуване на лактите: причини и фактори. какви

Отокът на срахуните може да покаже сериозни здравословни проблеми. Ако такъв симптом е придружен от зачервяване, сърбеж и други подобни симптоми, това означава инфекциозен процес.

Във всеки случай се изисква консултация с гинеколог, тъй като преждевременното определяне на причината за подуване на лапите и неграмотното лечение могат да причинят сериозни усложнения.

Причините за подуване на лабитата

Факторите на подуване на лактите могат да бъдат няколко. Най-често срещаните основни причини са:

1 Алергия. Много често тази причина причинява подуване. Алергичната реакция на дермата може да бъде не само върху бельото, но и върху козметиката.

2 Бартолинит. Това е най-често срещаната причина за тумор на гениталиите. Бартолинови жлези се намират на входа на влагалището. В случай на заразяване с жената може да се прояви възпалителен процес с пустули. При неправилно лечение може да се развие киста. Гениталиите започват да набъбват и се появява болка. Специален дискомфорт на жената, който преживява с ходене и по време на интимност.

3Vulvaginit. Това заболяване може да се дължи на раздразнение на интимно място, ако правилата за лична хигиена не се спазват или механично. В този случай има оток, сърбеж и силно чувство на дискомфорт.

4Вулводина в развиващия се етап. Поглъщането и болката в лабитата са симптом на продължителна антибиотична терапия.

5Вульвит и вагинит, При такива заболявания се наблюдава не само подуване на половите органи, но и се появява лигавица от зеленикав оттенък с неприятна миризма. При уриниране може да възникне болка. Причината може да бъде абортът, липсата на лична хигиена, безразборния сексуален живот, травматизиращите гениталии.

6 Кандидоза. С млечните жлези, гениталният орган нараства по размер, има сирене, с кисела миризма, устните са сърбеж. С интимността една жена изпитва болка.

7 Кортикални вени. Това заболяване често се наблюдава при бременни жени, както и тези, които прекарват дълго време в седнало положение. Има стагнация на кръвта, което води до разширяване на вените по гениталиите. Ако се установят подуване и изпъкнали вени, е необходимо спешно да се свържете с лекаря, който ще извърши изследването и предпише лечението. При бързо лечение, лекарството е възможно. Ако проблемът започне, ще бъде необходима хирургическа интервенция.

Само един експерт може да направи точна диагноза след преглед на жена на гинекологичен стол.

В допълнение към големите устни, малките могат да набъбват.

Основната причина за това може да бъде:

1•Алергия. Возможна реакция организма на презерватив, косметические средства, белье.

2•Припухлость после интимной связи. Если опухоль прошла спустя небольшой период времени сама, то никаких мер предпринимать не нужно. В момент половой близости девушка ощущает возбуждение и кровь приливает к половым органам. По этой причине гениталии увеличиваются в размерах.

3Беременность. Нарушение гормонального фона содействуют большему приливу крови к половому органу, что провоцирует опухлость.

4Довольно тесное нижнее белье.

5Заболевания эндокринной системы, сердца, сосудов.

6•Инфекционные болезни. В этом случае побороть проблему самостоятельно без посещения гинеколога не представляется возможности. Если помимо припухлости появляется неприятные запах и выделения неестественного оттенка, то это свидетельствует о наличии инфекции.

Във всеки случай се препоръчва да се консултирате с гинеколог, за да избегнете неприятни последици.

Защо сбивките в лабитата са: какво да правите и как да се справите с проблема?

За да се избегнат проблеми и лоши последици, трябва да бъде посетена медицинска институция. Гинекологът ще направи преглед на пациента върху креслото и ще определи серия от изпити. Има много случаи, когато подуването е свързано с естествени физиологични процеси. Тези опции не изискват никакво външно влияние. За да се сведе до минимум проявата на нежелани симптоми, в ежедневието всяка жена трябва да се придържа към редица правила:

1•Четко соблюдать правила личной гигиены, тщательно ухаживать за половыми органами.

2•Каждый день сменять нижнее белье, оно никогда не должно быть грязным.

3Нижнее белье подбирать только по размеру и удобного фасона. Оно не должно сковывать движения и натирать в интимном месте.

4Выбирать белье только из натуральных материалов. Это поможет избежать нежелательных аллергических реакций.

5Уделять должное внимание рациону своего питания. Иногда употребление некоторых продуктов может стать причиной аллергии. Она приводит к отеку половых органов, зуду.

6•Если патологический процесс сопровождается симптоматикой, то визит к гинекологу откладывать ни в коем случае нельзя.

7•Если женщина замечает сухость слизистой влагалища, то следует прибегнуть к использованию специальных интимных гелей. Такие средства помогут защитить половые органы от травмирования во время полового акта.

8. • За да избегнете подуване, когато премахвате космите от гениталиите, трябва да използвате само собствения си бръснач. Ако възникне дразнене, използвайте антисептик.

9. • Препоръчва се ежедневните тампони да се използват бели. Те не съдържат багрила, които могат да предизвикат алергична реакция.

10. Подуване на устните може да се появи поради чести стрес, затова трябва да се избягва.

11•Ни в коем случае не прибегать к абортам.

12•Не иметь интимную близость с несколькими партнерами. При этом появляется риск инфицирования.

13Не нужно пренебрегать профилактическим осмотром.

Само адекватно отношение към тялото ви ще ви помогне да избегнете проблеми с интимна природа.

Защо подути лабири: какво да правите и какви средства за лечение на традиционната медицина?

Ако има подуване на гениталиите, можете да използвате такива ефективни средства за традиционна медицина:

1•Сода. В пол литра жидкости добавить маленькую ложку соды и столько же соли. Состав вскипятить и проварить одну минуту. Состав немного остудить и добавить 10 капель йода. Использовать состав для спринцеваний по вечерам.

2•Масло облепихи. Женщине потребуется сделать тампон из ваты, который обернуть бинтом и обвязать ниткой. Полученный тампон следует смочить в масле и поставить во влагалище на всю ночь.

3Целебные травы. В одинаковой пропорции размешать ромашку, чабрец и календулу. Сбор залить кипяченой водой и оставить настаиваться. Перед сном провести процедуру спринцевания.

4Лавровый лист. Пару листочков залить водой и проварить треть часа. Дать отвару остыть до приемлемой температуры и можно проводить процедуру спринцевания.

5Мед и лук. Из луковицы необходимо выдавить сок. Ее можно натереть на мелкой терке, после чего сок отжать через марлю. Целебную жидкость соединить с медом в соотношении 1 к 3. Сделать ватный тампон, который смочить в полученном средстве и вставить во влагалище.

6•Масло чайного дерева. Развести масло с кипяченой водой в одинаковой пропорции. Взять сделанный тампон из ваты и бинта, смочить его в полученном лечебном средстве и вставить во влагалище на ночь.

7•Кора дуба. Сырье залить горячей водой и поставить на малый огонь на четверть часа. Оставить настаиваться на пару часов. Использовать полученной средство для подмывания, спринцевания, а также употребления внутрь на голодный желудок. В последнем случае употреблять по 50 мл единожды в день.

8. Зелените. В същото съотношение, трябва да смесите водороден прекис, варена вода и да добавите 5 капки зелено. Такъв инструмент се използва за инжектиране на спринцовки.

Продължителността на лечението с народни средства е не по-малко от 10 дни. Но всяка жена трябва да помни, че народните средства помагат за облекчаване на симптомите, премахване на подпухналост, сърбеж, зачервяване и други симптоми. Но истинската причина за болестта ще остане и след определен период от време ще се почувства. Ето защо е необходимо да се използват такива методи като част от комплексната терапия и да се насочат всички усилия за укрепване на имунната система.

Share:
Comments