Защо са зърната на мъжете и жените? как да облекчите самия

Много жени се сблъскват с проблема, свързан с тежко сърбеж в областта на зърната.

Има много причини за това състояние, но не всички от тях са свързани с болести.

Може би всичко е свързано с бельо или лошо хранене.

Но ако зърната боли, сърбежи и има допълнителни симптоми, например разпределение, трябва да посетите медицинско помещение.

Самата мишка не носи никаква опасност и по-често тя е само предвестник на предстоящите проблеми.

Ако в допълнение към факта, че зърната са надраскани, няма повече симптоми, тогава можете да се опитате да разберете каузата себе си.

В повечето случаи жените са в състояние да отстранят сериозно сърбеж сами.

Защо те драскат зърната си?

Често дискомфортът в областта на зърната показва наличието на сериозно заболяване, което трябва да се лекува възможно най-скоро. В някои случаи обаче сърбежа не носи никаква опасност и преминава след известно време, но само за да разбере защо всичко е възникнало може и да не е всичко. Но как да решим проблема? Необходимо е да бъдете прегледани от лекар, който ще извърши диагноза и ще Ви предпише лечение, ако е необходимо.

Възможно е да се разграничат следните причини за сърбеж:

1. Често с проблем на сърбеж в областта на зърната, бременни или кърмещи жени. Въпросът е, че през този период винаги има промени в тялото. Една от тях е промяна в хормоналния фон или производството на мляко. Гърдите се простират на кожата, което в крайна сметка води до силен сърбеж. За да изтриете областта на зърната, в никакъв случай не е невъзможно, тъй като кожата може да се повреди и раната ще получи инфекция. Интересно! Ако внезапно сте започнали да надраскате зърната си, най-вероятно сте бременна!

2. Преди началото на менструацията, много момичета изпитват сърбеж в зърното. Работата е, че през този период има повишение на тестостерона, което се отразява на гърдата - кожата става суха и сърбеж. Но най-интересното е, че тази характеристика е характерна за есенните и зимните сезони.

3. Алергия към всяко вещество. Може би пиете медицина или консумирате храни, които ви причиняват алергии, то от своя страна се проявява сърбеж по зърната.

4. Много жени са алергични към прах, който измиват своите сутиени. В този случай можете просто да опитате да промените миялните средства.

5. Проучете тъканта, от която се шие вашето бельо. Така например, ако сутиенът е направен от синтетичен материал, е напълно възможно да има дразнене върху зърната.

6. Обърнете внимание на козметичните средства, с които измивате тялото си, когато вземате водни процедури. Възможно е техният състав да включва веществото, на което кожата ви реагира по този начин. Опитайте да смените гела или сапуна и внимателно да наблюдавате дали ще има промени.

7. Дерматитът е възпалително увреждане на кожата, което се случва в резултат на различни фактори. Например, това може да бъде уртикария, е заболяване на кожата, но има алергичен произход. Това е обща патология и, ако се предполага, че има статистически данни, почти 80% от общото население е засегнато. Ако наистина мислите, че имате уртикария, не забравяйте да посетите дерматолог, тъй като колкото по-рано започва лечението, толкова по-бързо можете да се отървете от силна сърбеж.

8. Най-честата причина за сърбеж в областта на зърната е кандидозата или млечните жлези, както го наричат ​​мнозина. Болестта е вид гъбична инфекция. Когато се получи млечница, зърната не само са надраскани, но и покрити с малки везикули. В никакъв случай не можете да забавите посещението на лекар за един ден.

9. Хирургични операции на гръдния кош. Много жени се чудят защо след хирургична операция те имат много сърбежи зърна? Има няколко причини за постоперативен сърбеж. Така например, при жени след пластична хирургия за увеличаване на гърдите се простира на кожата и сърбежи. В допълнение, кожата може да се сърди в момента, когато белегът лекува.

10. Рак на гърдата. След появата на патологията на зърната тя се сърди, когато палпацията има силна болка, може да има червено зачервяване.

След като разберете причината за сърбеж в областта на зърната, справете се с проблема, следвайте всички препоръки, дадени от лекуващия лекар.

Защо сърбящите зърна: сърбеж при мъжете

Защо мъжете имат зърна? Обикновено всичко това е нарушение на хормоналния фон или обмен. Но във всеки случай не трябва да се занимавате със самолечение, тъй като е възможно сърбежът да се появи поради рак на гърдата.

Ако мъжкото тяло е доминирано от женски хормони, тогава ще има увеличение на гърдите и ще има силна болка и сърбеж. Такова състояние има своето име - гинекомастия. Това се случва най-често при деца в юношеството. При възрастни мъже това заболяване е рядко и почти винаги е невярно.

Както вече споменахме по-горе, в допълнение към гинекомастията, сърбежът може да се появи при рак на гърдата. Освен това пациентът ще наблюдава появата на рани и зацапване.

Тъй като болестта прогресира, сърбежа ще стане по-силен. Всяка инфекция може да проникне в повредени области, а екземата може да доведе до общо състояние. С този тип рак прогнозата е неблагоприятна.

Защо зърната са надраскани: лечение

Сърбеж в млечните жлези не е независимо заболяване, а само симптом на развитието на определена патология. Ето защо, преди да започнете лечението, трябва да определите точната причина за сърбежа.

В повечето случаи не се изисква лечение, всичко, което трябва да се направи, е да се елиминира причината за сърбежа. Например, ако всичко е в тясна сутиен, променете го на просторна, заедно с това ще забележите как сърбежът отстъпва. Ако зърната се надраскат след прилагането на козметика, ги заменете с други, но първо проверете тест за чувствителност.

Но ако сте елиминирали всички източници на алергия и сърбежът не изчезва, тогава най-вероятно лекарят ще предпише антихистамини, например Tavegil, Diazolin и много други.

Не забравяйте, че бременните жени могат да приемат лекарства само след като бъдат прегледани от лекар и предписват лекарства. Работата е, че през този период наркотиците могат да застрашат бебето, затова не се препоръчва да ги пиете сами.

За да премахнете сърбежа, който настъпва преди менструацията, специалист може да препоръча да пиете Bellergal. Не приемайте лекарства за жени с бъбречно заболяване, ангина или хипертония.

Как да се отървете от зъба в зърното може да бъде решен само от лекар. Не се самолекувайте.

Защо зърната са надраскани: предотвратяване

Ако се притеснявате за тежко сърбеж в зърното, самото лечение не е достатъчно. Спазвайте основните превантивни мерки, които са насочени към премахване на източниците на алергия и други фактори. Така че основните правила за превенция са, както следва:

1. Променете прахообразния препарат в нов.

2. Не купувайте дрехи, изработени от синтетична тъкан, по-добре е да купите сутиени, изработени от памук.

3. Проучете всички лекарства, които приемате в момента. Първо, трябва да ги изоставите поне за няколко дни и след това да видите дали има подобрение. Ако сърбежът мине, посетете лекуващия лекар и помолете да ви замести с лекарства за подобни.

4. Променете всички продукти за тяло за трети лица.

Ако след всички предприети мерки сърбежа не изчезва и става още по-силен, не забравяйте да посетите лечебното заведение. Лекарят ще проведе изследването и ще предпише подходящо лечение.

Народните вярвания: каква е сърбежа на зърното?

Колкото и странно да звучи, но с такава интимна част от тялото като гърдите има много вярвания. Нашите предци вярваха, че ако една жена има дясна зърна, тогава в близко бъдеще ще се срещне с любовника си. Но съвсем друго нещо, когато левият зърно започна да се сърди - това означава, че в момента вашето второ полувреме е много за вас. Не забравяйте да се опознаете и да ни кажете колко сте пропуснали!

Това е всичко за жените, но можете да разкажете за един интересен факт за мъжете. Има дългогодишна легенда, че докато мъжът не придобие потомството си, зърната му имат леко розов цвят. Ако обаче цветът им се промени на кафяво, това означава, че той има син или дъщеря!

Share:
Comments