Запечатан зъб боли, защо и какво да прави? може ли грешката

Болката в запечатания зъб е често срещано явление.

Понякога минава няколко часа по-късно, а понякога трае няколко дни.

Причините за болка в запечатаните зъби, много.

Запечатан зъб боли, защо и какво да прави: причини

Всички причини за зъбобол от това естество могат да бъдат разделени на две групи: това е повторната поява на кариес или развитието на ново заболяване.

Някои заболявания могат да бъдат идентифицирани, в резултат на което запечатаните зъби започват да болят силно:

Повторяемост на кариеса

Най-често зъбите са запечатани, за да се елиминират кухините. Когато това се случи, се засягат твърдите тъкани на зъбите. Кариес е в състояние да проникне дълбоко в зъба, понякога достигайки нервните окончания. Ако кариесът не е премахнат до края, след известно време може да се появи рецидив. Този път болестта е много по-опасна, защото могат да възникнат сериозни усложнения.

Периодонтит

Между кухините в челюстта и самия зъб има свързващ слой. Благодарение на нея, зъбът е на мястото си, не се колебае и не пада. Ако има кариес, слоят може да се възпали.

Гнойни образувания

Цист и гранулома са усложнения от доста сериозна природа, възникват в случай, че са допуснати грешки при запълването на зъба. Появява се появата на гнойни образувания, поради факта, че в зъба влизат вредни бактерии. За благоприятното им развитие няма пречки. Целият проблем е, че откриването на бактерии навреме е почти невъзможно. Единственият и първи симптом е болка. Тя възниква след като абсцесът или кистата засягат пародонта или пулп.

Аллергия на пломбу

Усложненията от такова естество са рядкост, но все още е необходимо да се споменава. Приблизително 2% от общата популация, има алергична реакция към материала, използван за запълване на зъба. Алергията се проявява чрез силна болка и подуване.

Често, запечатан зъб боли заради грешки, направени от специалисти. За съжаление, никой пациент не е застрахован срещу тях, но някои от тях могат да бъдат идентифицирани на етапа на лечение.

Най-честите грешки на лекарите са, както следва:

Излизане от пълнежния материал

Този дефект може да възникне само след отстраняването на нервните окончания. В корените ще остане малка естествена дупка, през която пулпът преди това излиза от зъба и се свързва с централните системи. Ако лекарят премахне нерва и запечата нерва, печатът може да остави малко над твърдата тъкан. Тялото ще реагира отрицателно на наличието на чужд предмет, възпалителният процес ще започне.

Премахването на нервните окончания е непълно

Структурата на зъбите е индивидуална за всеки човек. Ако зъболекарят запечатва зъба и не извършва рентгеново изследване, в зъба могат да останат малки частици от целулоза или нервни окончания. Не напълно отстранени нерви, ще започнат да се възпаляват и лицето ще почувства силна болка.

В пломбе пустота

Този проблем възниква само ако е използван материал с лошо качество за запълване на зъба. Първото усещане за болка ще възникне няколко месеца след лечението, когато бактериите влязат в празното пространство.

Запечатан зъб боли, защо и какво да прави: първа помощ

Лечението на зъб, в което вече има уплътнение и нерви, трябва да бъде направено от лекар. Защо? Работата е, че причините, причинили болката в запечатания зъб, могат да бъдат много. Ако в момента няма възможност да посетите зъболекаря, можете сами да се опитате да премахнете болката. Мнозина се опитват да прилагат топлина, вярвайки, че по този начин болката ще се оттегли, в никакъв случай не е невъзможна. За да улесните състоянието си преди да посетите лекар, следвайте следните инструкции:

1. Вземете упойка, Ketanov или Nize.

2. След всяко хранене внимателно измийте зъбите си, за да премахнете остатъците от храната.

3. Пригответе содата и изплакнете устата. Предписвайте себе си други лекарства не си заслужава.

След като сте извършили всички тези процедури, болката ще отстъпи. За да не се появи отново, е необходимо да посетите специалист и да определите причината за възникналото състояние.

Запечатан зъб боли, защо и какво да прави: лечение

Много пациенти, след известно време след запълване на зъбите, отново изпитват силна болка. Не бързайте да бягате при лекаря, изчакайте ден-два, може би това се дължи на факта, че току-що сте изгорени. Ако след това време нищо не се е променило, не забравяйте да посетите лекар.

Ако зъбът не е подходящо запечатан, специалистът ще премахне уплътнението, ще отстрани пародонтиса или пулпатиса и отново ще сложи печат, но временно. Като правило, тя се поставя в продължение на две седмици, ако през това време пациентът не се притеснява, тогава той се отстранява и се поставя нов.

Ако експертът подозира, че болката в запечатания зъб е възникнала поради алергична реакция към материала, ще бъде направен тест за неговото тестване. При потвърждаване на съмненията печатът трябва да бъде направен от друг материал.

Ако има болка след запълването на каналите, зъболекарите препоръчват да се придържат към правилното хранене, като не ядат много сладки и твърди. Първите дни се опитайте да не ядете на запечатаните зъби.

Хигията на устата, в случай на болка, е важна. Всеки път, когато ядете, измийте зъбите, ако не е възможно, изплакнете устата си с вода.

При откриването на възпалителни процеси специалистът ще предпише противовъзпалителни средства, в някои случаи антибиотици.

Запечатаният зъб боли - защо и какво да прави: народни средства

Възможно е да се разпределят много народни средства, които позволяват да се справяте с болката в запечатаните зъби. Но заслужава да се отбележи, че това са временни мерки, които позволяват само кратко време за облекчаване на състоянието на пациента.

Айр от зъбобол

Купете може да бъде във всяка аптека. Вземете пода от пакета на растението, изсипете го в бурканче и напълнете с 0,5 литра лунен лук или водка. Поставете лекарството на тъмно място в продължение на 12 дни. По времето, когато наркотикът ще бъде вливан, вземете 10 грама прополис и налейте в същото количество лунен лук, сложете го в продължение на 12 дни. След като и двете препарати са готови, вземете една супена лъжица от получената прополинова тинктура и две лъжици от корена на ара, разбъркайте и я поставете в хладилника.

Веднага след като имате зъбобол, вземете една лъжичка от лекарството и изплакнете устата си за 5-10 минути, след което изплю. Под влиянието на аурата болката ще намалее, а прополисът е вид средство за "запълване" на зъба.

Прополис за облекчаване на болката в запечатан зъб

Най-лесният начин да премахнете зъбобол е да дъвчете растението за няколко минути, след което го изплю.

Можете да подготвите алкохолна тинктура. Вземете малко количество от растението и го напълнете с водка. Ако имате силна болка в зъбите, навлажнете памучната вата в тинктурата и я прикрепете към възпаленото място, облекчението ще дойде достатъчно бързо.

Календула

Вземете една лъжичка невен и я напълнете с чаша вряла вода. Веднага след като тинктурата се охлади, погали си устата.

Лук и чесън

Този метод за премахване на зъбобол, може би, е най-старият. Преминете ги през месомелачка или чесън, след това го поставете в марля и изцедете сока. В получения сок можете да навлажнете памучната вата, след което я поставете върху болния зъб.

Етерични масла

Етерични масла используют в разных целях, как в медицине, так и в косметологии. Многие из них могут помочь при возникновении сильной зубной боли.

Можете сами да приготвите маслото. За тази цел вземете една част от цветята на жълтия кантарион и две части от жълтия кантарион. Поставете тревата в чиста бутилка, нагоре с 4 части зехтин. Поставете бутилка да настоявате на слънчево място в продължение на две седмици. След това натрошете маслото. За да премахнете зъбобола, леко загрейте маслото, овлажнете руното и го прикрепете към болния зъб.

Зъбобол винаги е трудно да се толерира, независимо от това, което е причинено от. В кухината на устата си трябва да бъдете много внимателни, да посещавате само добри и професионални специалисти.

Share:
Comments