Забравете ме - лечебни свойства и приложение в медицината

Незабудка - общее описание

Забравете за мен не принадлежат на семейството на морковите и могат да бъдат на едногодишни или двегодишни години. Равномерно разклоненият ствол е покрит с изпъкнали косми и достига до половин метър височина. Корените на растението са къси, пръчковидни. Листните листа са сиво-зелени и когато те само пробиват от бъбреците, те са много подобни на ушите на мишката.

Събрани в съцветие на цветя забрави-ме-обикновено не розово, синьо или бяло с жълта сърцевина. Цъфти от края на май до средата на юни. Има някои видове забравени мечета, в които цъфтежът продължава до началото на есента. Плодове - черни или тъмно кафяви ядки тристранни яйцевидни с блестящи черни семки вътре, узряват през юни.

Забравете ме - не - видове и места на растеж

В света има до 50 вида растения на територията на същата СССР - 35 (в Кавказ, европейската част, в Централна Азия и Сибир). Не забравяйте да растат на влажни места - във влажни гори, в блатисти полета, край пътя и по бреговете на реките. Предпочита слънчеви места с прясна почва.

В допълнение към полето забрави ме, неразполагащите ароматни, Крилов, Сахалин, свързани, лазистан, приятни и редки цветя са широко разпространени.

Забравете не-медицинските свойства

Забравете за мен се използват само от народната медицина. Това растение има хемостатично, отхрачващо, противовъзпалително действие. Когато се използва, потенето се намалява и възпалителните процеси се спират. Незабравки ефективно помага, когато кашлица, хроничен бронхит, болки в зъбите, белодробна туберкулоза (със силно изтощение и нощ изпотяване), чревна туберкулоза и хемоптиза. Външни - със суха екзема, кожни обриви, очни заболявания, скорпион и ухапвания от змии. Младите хора забравят мен - не лекуват тумори на гениталните органи и устната кухина.

Без рецепта - дозирани форми

За медицински цели се използва цялата повърхностна част на растението (листа, цветя и стъбла), събрани по време на периода на цъфтеж. След събирането тревата се изсушава на сенчесто място, като се разстила тънък слой.

Не забравяйте - рецепти

С туберкулоза на червата използвайте инфузия на полето забрави-ме-не: 2 chayn. хижи. сух материал изсипете чаша вода (100 ° C), покрийте контейнера с капак и оставете да се влива в продължение на 4 часа. След това прецакайте и вземете масата. хижи. (15 ml) 3 r./ ден. Това лекарство също помага при повишено изпотяване и кашляне.

Инфузията на забрава за миене на открито: маса. хижи. сухите билки изсипват половин стак. вода (100 ° С) и се поставя във водна баня в продължение на 10 минути. Готов филтър за бульон и оставете да се влива в продължение на 2 часа.

С нарушения на червата, стомаха, черния дроб, бъбреците и бронхиалната астма, чаят се вари по обичайния начин от сухи листа и стъбла на поле, забрави ме.

С натъртвания, кървене от рани, подуване или изгаряния, народната медицина препоръчва да се приложи сурова, пюре от трева, забрави ме - не на болезнено място.

Прах и сок от това растение се използва вътре в туморите на устната кухина. Сок: според хайн. хижи. 3 r./ ден, измиване с вода. Прах от стъбла: 1 гр. 3 дни / ден.

Инфузия на забравени медузи с трескави състояния, бронхит и кашлица: маса. хижи. суха трева се изсипва чаша вода (100 ° C) и настояват за около един час, изтичане. Рецепция: на масата. хижи. 3 дни / ден.

Бульон на забрави-не-ароматизирани за вани с кожни обриви: 2 кг трева се изсипва 6-7 литра вода и се вари 10-15 минути със слаб врял. Настоявайте за един час и напрежение. За една баня използвайте целия обем.

Незабудка - противопоказания

Противопоказанията за употребата не се разкриват, но е по-добре предварително да се консултирате с лекар.

Коментари

Жана 05/02/2016 Забрави ме, оказа се, расте доста високо, до половин метър. Аз съм запознат с тази билка, лекува кожни заболявания. Много ефективно помогна. Все още имам трева, хубаво е, че не съм го изхвърлил. Това е полезно. Вика 05/02/2016 Да, и определено ми трябва рецепти. Спомням си как баба ми ни даде отвара или инфузия на забрави ме. Малко се изкашляхме, веднага на нас на чаша и всичко - сутринта от Тюсис не остана и следа. Но по някакъв начин не си спомнях тези рецепти. Яна 05/02/2016 Аз съм точно под впечатлението на това, което прочетох. Това количество лечебни свойства на това красиво цвете. Стомахът и черният дроб лекува, а от зъбобол помага и раните могат да се излекуват. Разбира се, тази информация може да бъде полезна, аз ще купя само в случай, че тази билка. Аника 05/02/1966 Независимо какво, колко опасни болести тренира това цвете. Дори туберкулоза. Чудя се защо традиционната медицина не използва това растение? Нещо повече, неговите терапевтични свойства са доказани. Аз лично ще взема предвид всички рецепти. Саша 05/02/2016 Това със сигурност ме забравяш, не, ще забравиш ли такова незабравимо цвете?)) И честно казано не го видях жив. И дори не знаеше, че това цвете, може би дори розово и бяло. Създадена същата природа, красота ...
Share:
Comments