Забележителност - лечебни свойства и приложение в медицината

Несигурността е общо описание

Забележителността е отровна - или многогодишна от семейството на пеперудите. Височината на растението зависи от мястото на растеж и може да варира от 10 до 300 или повече сантиметра. Правите стъбла с пресовани косми завършват следващите листа, нарязани на денички и пирамидални съцветия, състоящи се от много цветя. Сини, бели, лилави, сини или розови цветя имат неправилна форма, състоящи се от 5 оцветени сепарали.

Много видове бързина са добри медени растения, опрашвани от насекоми. Растението започва да цъфти и да дава плодове от самото начало на лятото. Плодът е листовка, чиято дължина варира в рамките на една или две см. Тъмнокафяви семена от яйцевидна форма могат да покълнат и през есента, и през пролетта. Затлъстяването е много красиво растение и често е обект на възхищение от много цветари на света.

Животност - видове и места на растеж

Родът включва повече от триста растителни вида, които растат предимно в Северното полукълбо, планинските райони на Африка. Приблизително половината от сортовете се намират в цяла Югоизточна Азия, главно в Китай.

В рамките на руската държава и съседните страни има около сто видове, но най-често срещаните са:

- дивата природа - ежегодно с прости, рядко съцветие, отглеждано на свободни площадки, между местата на плевели, градини, градинки, край пътя;

- висок - многогодишен, с рядко съцветие, разположен на самия връх на висок (2-4 метра) стебло. Тя расте отсъстващо, предпочита леки гори, поляни, дерета, склонове, ливади и речни брегове; в планината заема субалпийския регион.

Живи - лечебни свойства

Вирулентността се дължи на наличието на алкалоиди, подобни на кураре (курарът е отровна растителност, която дивите племена използват, за да парализират дивите животни по време на лов). Високата токсичност обаче не пречи на използването на растението за медицински цели.

В допълнение към алкалоидите жизнеността на полето съдържа танини, флавоноиди, комплекс от витамини, органични киселини и минерални соли. Точно е доказано, че упражнява мощни антипаразитни, аналгетични, диуретични ефекти. Той облекчава страданията с тежка болка, ревматизъм, конвулсии и с външно приложение - насърчава най-бързо изцеление на тъкани и облекчава паразитите. Последните проучвания потвърждават наличието на противоракови и кръвни прочистващи вещества в корема.

Затлъстяване - дозировъчни форми

Лечебната суровина е горната част на леторастите с съцветия. Реколтата се прави по време на отглеждане, както и в началото на цъфтежа. По принцип, жизнеността може да бъде прекъсната през лятото, улавяне на върха и цветя без дръжки. Сухите суровини се изсушават в открито пространство, на сенчести места при температура, която не надвишава 40 градуса. Понякога за медицински цели, се използват корени и семена, събрани, когато зреят.

Затлъстяването - рецепти на народната медицина

Преливаща кръв инфузия за кървене, червеи, цистит: в един литър вряща вода добавете 30 гр. натрошени цветя, лекувайте на водна баня за 5 минути. Оставете я да варя, да се охлади, след това да се изцеди. Обем, за да доведе до началните цифри с помощта на варена вода и се инфузия на една секунда (100 мл) стъкло три пъти на ден преди хранене.

Анестезиращо ароматизиращо и антиконвулсивно средство: 1 гр. нарязаните корени се изсипват във вряща вода (200 ml) и се оставят за 20 минути при ниска температура. След това се извършва типична процедура - просмукване. Те пият чай на отвара. от 2 до 5 пъти на ден. Препоръчително е също така да се използва лечебната течност за компреси като заздравяване на рани и аналгетици.

С хепатит, капки, наличие на херния, изгаряния и всякакъв вид тумори: използвайте разнообразие от гъвкавост на полето. 20 гр. натрошени цветни глави добавете двеста мл вряща вода и кипете в продължение на 10 минути, не повече. Допълнителен филтър. Донесете оригиналния обем с вряща вода и използвайте отвара от чая. три пъти на ден.

Живокость — противопоказания

- синдром на намален мускулен тонус - бременност и лактация - възраст до осемнадесет години - ниско кръвно налягане - миастения гравис.

Излишната доза провокира развитието на интоксикация, която се характеризира с намаляване на сърдечната и дихателната активност, повръщане, диспепсия, конвулсии. При изразени симптоми, пациентът трябва да изплакне стомаха и да се обади на линейка.

Share:
Comments