За да се справят със зимната меланхолия, шведите ще помогнат

Според Agence France-Presse в град Umeå, разположен в северната част на Швейцария, всички автобусни спирки са постепенно оборудвани със специални уникални светлинни панели, чиято цел е да излъчват различни приятни нюанси на светлината. Според авторите на тази извънредна инициатива подобно дизайнерско решение ще помогне на местните жители бързо да се справят със симптомите на депресия, причинени от началото на зимата.

Представителите на енергийната компания, която отговаря за успешното и бързо изпълнение на проекта, предназначена да се бори срещу нежеланото положение сред населението, 26 ноември, гордо обявиха инсталирането на такива оригинални светлинни панели за повече от 30 спирки в града и, според тях, това е само началото.

Както се доказва от местните експерти в областта на психологията, през зимата всички хора са тъжни. Ето защо, както се казва, допълнителна част от тази светлина ще има най-благоприятен ефект върху настроението и енергията на почти цялото население. Точно същото мнение от целия екип беше изразено от представителя на производителя на тези невероятни устройства.

Така наречените "терапевтични" панели дойдоха да заменят обикновената ярка реклама, която не предизвиква чувства в хората. Сега, за зареждане с положителна енергия, всяко лице трябва просто да стои пред лампата и да погледне излъчваната светлина от него. Експертите са доказали, че една сесия на такава светлинна терапия, направена по време на чакането на автобуса, ще помогне наистина да стане оживена и да събуди сънливост. Особено, когато светлинният ден трае около четири часа, а много хора нямат време да се наслаждават на него или изобщо да го хванат.

Share:
Comments