Yatryshnik - медицински свойства и приложение в медицината

Orchis - общо описание

салеп (Órchis) е многогодишно грудково растение от семейство Орхидеи, наречено див или северно орхидеи. Коренът е двоен със сгъстявания, такива корени се наричат ​​продажба. Обикновеният лоб достига височина 50 см, листата е широко копие, прилича на листата на лалета, покрива стеблото и се стеснява при дръжката.

Малко цвете, е в копринено съцветие до 15 сек, цветът е люляк или тъмно череша. На долната част на листата има червени петна за привличане на насекоми. Цъфтящ период - от началото на пролетта до края на лятото. В плодовете под формата на малка кутия са малки семена. Размножава се от издънки на грудки.

салеп - виды и места произрастания

салеп очень распространенное растение, всего известно около 100 его видов, однако некоторые виды находятся под угрозой исчезновения, особенно это касается южных районов. В России насчитывается около 40 видов. Среди них знаменитый мужской ятрышник, который известен, прежде всего, как лекарственное средство, восстанавливающее мужскую потенцию, а также пятнистый, пурпуровый, бузинный шлемоносный, дремлик, и деревенский. салеп пятнистый в некоторых местах называют кукушкины слезки.

Различните видове трева предпочитат различни местообитания, което се отразява в техните имена. Най-често срещаната, прилежаща овощна градина предпочита горски поляни и ръбове, влажни ливади. Това растение се среща и в Северна Африка и Америка, в Канарските острови и в страните от Кавказкия регион. Той добре понася висок терен и се изкачва до планината на височина от 1800 метра. В южните райони, това растение е строго забранено да копае.

салеп — лечебные свойства

Това растение се използва дълго време за лечение на заболявания на стомашно-чревния тракт и като лекарство след продължителни заболявания, нервно и физическо изтощение. Забелязаният орхидея е признат медицински инструмент в някои страни. Те се лекуват с хиперциден гастрит, пептична язва на стомаха и дванадесетопръстника, гастроентероколит и колит.

В народната медицина от нея се правят желе и супи за поддържане на благосъстоянието, доста малко от праха на този корен съдържа дневна норма на хранителни вещества. Неговата собственост за лечение на диария му дава прякора zavyazny корен, широко използван salep в лечението на туберкулоза и за изплакване на устата и назофаринкса.

салеп - лекарственные формы

Лечебните суровини от орхидея се считат за продажба - корен, който се събира през лятото, но е желателно с последните дни на цъфтеж, когато все още има цветна стрелка. Корените са от различни видове - кръгли и удължени.

За да се подготвят тинктури, е за предпочитане да се използват кръгли корени, те се почистват, свалят се във вряща вода, така че да не покълнат и след това да се изсушат. Клубените съдържат шлам (50%), нишесте (27%), протеинови вещества, захар, калций и минерални соли. Съхранявайте корени в затворена форма, избягвайте светлина и влажност, така че да не станат черни и да не умрат.

салеп - рецепты

салеп — знаменитое мужское средство для использования в различных отклонениях, и при обыкновенном физическом переутомлении, хроническом простатите, половом бессилии, слабости.

- Тинктура за мъже се приготвя от смес: клубени орхидеи, семенни сечи, лимонови бонбонени листа, орехи - 2 супени лъжици, изсипете вряла вода (1,5 л), настояват 2 часа. Пийте през деня.

- Тинктура на корените на орхидея на алкохол: стар корен и голям ръжен хляб трябва да се излее, излейте коняк дух (75 градуса), настояват 2 месеца на тъмно място, изтръгване под пресата. Остатъкът се остатък и се добавя към тинктурата. Да настояваш още два месеца, да пиеш с вино, е по-добре мускат.

- На Кавказе при помощи отвара салепа на молоке готовят противозачаточное средство, а также используют его при маточных заболеваниях: клубни ятрышника, стакан молока или бульона, в крайнем случае, можно взять обычный кипяток. Долго взбалтывать, добавить 4 ложки виноградного вина. Пить по полстакана.

салеп — противопоказания

Не са открити противопоказания за употребата на орхидеи.

Share:
Comments