Възпалено крака - какво да правя. по каква причина боли

Колко неприятно, когато имате нещо боли. Тогава може да бъде трудно да се разхождате по пътя на живота. Особено болезнено, когато не можете да стъпите на него. Това обикновено се случва, ако имате брутално болезнени крака, фаланги и цялото стъпало наведнъж.

Защо боли краката?

Има две основни заболявания, които могат да причинят тежко рязане, бодене на болки в краката. Първата болест е телескопична миелоза, втората е болезнена форма на полиневропатия. По-рано се смяташе, че въжената миелоза се появява главно, ако човек загуби витамин В12. Оказва се, че с правилното хранене такава болест хората не трябва да страдат. Защо тогава пациентите идват в клиниката, които получават достатъчно витамини, но изпитват непоносима болка, причинена от миелоза? Като правило те могат да диагностицират стомашни заболявания. Поради неправилното функциониране на храносмилателния тракт, абсорбцията на витамин В12 е нарушена, в резултат на което се развива въжена миелоза. Ето защо пациентите, независимо от достатъчното количество на тялото с витамини, още болят краката си.

Пациентите, които са разтревожени от краката, както е споменато, могат да имат болезнена форма на полиневропатия. Това се случва най-често при хора с диабет. Втората обща клинична причина за това заболяване е алкохолизмът. Интересен е фактът, че болката в краката може да сигнализира за началните етапи на развитие на диабета, която пациентът дори не подозира. Болката в краката често може също така да предизвика плантарен фасциит, срещу който често се образува "кървава скоба". Вероятността за неговото развитие се увеличава при хора с наднормено тегло, плоски крака, артрит. Неврома на Мортън (доброкачествен тумор) също причинява болка в краката. Неговата причина за развитие не е напълно известна, но има мнение, че то произтича от хронично нервно дразнене. Например, това се случва, ако постоянно вървите в обувки с много висока тока.

Много крака болят поради формирането на конуси, мазоли, пилоти, подозрителни деформации, подуване. Хората са свикнали да мислят, че това е така, защото носят неприятни обувки или поради неправилна или недостатъчна грижа за крака. Често краката на крака, наранени от неразумност, също са наранени, деформирани. Но причините за появата на отоци и шишарки често не са толкова тривиални, колкото изглежда.

Описаните стомашно-чревни проблеми, които могат да причинят болка, често говорят за развитието на заболявания на вътрешните органи. Ето защо, ако имате болки в краката, обърнете внимание на всички дефекти, които се появяват на долните крайници. Например, ако откриете бучка в основата на палеца, можете да разберете колко добре панкреаса изпълнява функциите си. Грубите назотипи, разположени в зоната за подкрепа на краката, могат да показват проблеми с бъбреците. Пурпур на петата - това е в известна степен знак, че трябва да се консултирате с специалист за наличието на заболявания на тазовите органи.

Деформации в близост до малките пръсти, калуси на едно и също място понякога показват разстройство с пикочно-половата система. Но natoptyshy близо до четвъртия пръст може да говори за проблеми с червата. Обърнете внимание на черния дроб и жлъчния мехур, ако сте видели, че кожата под третия пръст е станала груба. Когато третите пръсти просто боли, това също не е много добро. Неприятните усещания на такъв план понякога показват свиване на жлъчния мехур. Появи се подуване под палеца на палеца може да разкаже за нарушенията на щитовидната жлеза. Нервното изтощение се обозначава с калуси на подложките на всички пръсти.

Възпалени крака: диагноза

При болки в краката не е нужно да се лекувате самостоятелно, без да мислите, че поглъщате аналгетици. Първата стъпка е диагностиката да бъде насочена към добър специалист, който разбира защо нетърпимата болка в краката може да се развие. Той трябва да проведе тест и да даде тестове. Поради адекватни изследвания лекарите ще могат да разберат защо са настъпили болки, което ще им позволи да провеждат своевременно и правилно лечение.

Например, за да потвърди / изключи funikulyarny миелоза или болезнена форма на полиневропатия, лекарите трябва да идентифицират съдържанието на витамин В12, гликомоглобин, инсулин в кръвта на пациента. Тъй като решихме, че много крака болят поради проблеми с черния дроб, червата, щитовидната жлеза, бъбреците, поради нервно изтощение, а след това, чувство за неудобство, трябва да се консултирате с гастроентеролог, ендокринолог, нефролог и невролог.

Лечение на болка в краката

Изборът на терапия за болка в краката и продължителността на лечението зависи от причините (болестите), които причиняват неприятни усещания. Например, да се отървете от болките с funikulyarnom миелоза в наистина седем до десет дни. В същото време полиневропатията, поради която краката също са непоносимо болезнени, изисква по-продължително лечение. При плантарен фасциит се предписват масажи, калолечение. Пациентът може да се нуждае и от лазер, ултразвук и рентгеново лечение. Предлагат се кортикостероиди и т.н. Пациентите с неврома Мортон правят кортикостероидни блокади и помагат да вземат ортопедични обувки.

За да се премахне болката в краката, която се причинява от неправилно функциониране на черния дроб, щитовидната жлеза или бъбреците, първо трябва да лекувате основното заболяване, което провокира появата на неприятни усещания в крайниците. Като правило, след отстраняването на основното заболяване, краката незабавно спират болки в пациента.

За да се справят с болката и да коригират деформациите, някои експерти съветват закупуването на специални стелки с подножието. Те намаляват натоварването на крака и облекчават болката в краката. Можете да закупите и различни ортопедични фиксатори.

Ако проблемите с краката се дължат на влошаване на психоемоционалното състояние, струва си да видите лекар за терапия, насочена към тялото. Разбира се, не всеки е чувал за тази посока на лечение, която е подходяща за възстановяване на опорно-двигателния апарат. Изборът на специалист, който знае за психологическите техники на специалист, трябва да бъде подхождан сериозно. Такъв лекар трябва да разбере колко психическо състояние и физическо здраве могат да бъдат преплетени. За обикновените лекари, които са свикнали да работят по старите схеми, е трудно да се разбере какво е връзката между крака и преживяванията, емоционалното изчерпване на човек.

Внимание: за да се премахне болката в крака, която е възникнала в резултат на сериозно нараняване, може да се наложи хирургическа интервенция.

Ние третираме краката с народни средства

Такова заглавие в статията присъства само защото много от тях се използват за лечение вкъщи. Но ако имате болки в краката, незабавно отидете в болницата, защото в случай на закъснение състоянието ви може да се влоши до такава степен, че да се разреши само хирургически. Особено е възможно да се отървете не от болки в краката, а от тежки заболявания на вътрешните органи, които ги причиняват.

Но нашият народ, разбира се, не може да не е свикнал да третира всички народни средства. Например, те излекуват краката с осолена бекон, като я прилагат на местата за болка, които отговарят. Също така на краката налагат горещи картофено пюре, след охлаждане, краката се обработват със сол от фъстъци. В курса са нагреватели за сол и др.

Предотвратяване на болка в краката

За да предотвратите болка в краката в бъдеще, масажирайте ги по-често. Не пропускайте възможността да ходите боси върху пясъка, зелената трева. Не ходете твърде тесни обувки. Отказвайте от честото носене на обувки, ботуши, сандали с високи токчета. Спортувайте само в обувки, предназначени за тази цел.

Протегнете краката си не само с ръцете си, но и с помощта на импровизирани средства. Например, за да предотвратите болка в краката или да премахнете дискомфорта, който се появява, можете да хвърлите топка за тенис под крака. Доказано е също, че краката са по-малко вероятно да навредят на хора, които редовно посещават басейна, предпочитат ежедневните разходки, водят велосипед.

Възпалени крака: Упражнения

За да възстановите веднъж травматизирания крак, за да намалите болката в краката, произтичаща от носенето на неприятни обувки, за да се справите със стагнацията, трябва да проведете набор от упражнения. Всички упражнения - пет. Всяко от тях следва 12 пъти. Можеш да учиш всеки ден. Нека да разгледаме подробностите за това как да тренирате, ако имате болки в краката.

Упражнете с един стол, за да спуснете пръстите

Седнете на един стол. Единият крак го остави да се спусне, вторият асансьор на един стол, да го огъва в коляното и да си почива петата в седалката. Поставете пръстите си върху пръстите на краката и максимално вземете последните, като ги огънете надолу. Сега започнете да издишвате, вдигнете пръстите на краката си. Не отстранявайте пръстите на пръстите си, те трябва да оказват натиск върху краката ви. Това означава, че пръстите на краката, когато вдигането трябва да преодолеят съпротивлението. В крайните позиции фиксирайте за една секунда.

Издърпайте пръстите си нагоре

Трябва да седите на един стол и да го почивате с пета, както в предишното упражнение. Само този път трябва да издърпате пръстите си с пръсти. Издишайте, когато спуснете пръстите си през съпротивата. Упражнението трябва да бъде завършено, като се повиши десетият път, когато пръстите на краката са нагоре.

Протегнете краката

Този път пръстите се поставят в основата на пръстите на краката. Трябва да опънете крака надолу. След като го вдигнете до съпротива на пръстите на ръцете си, доколкото е възможно. Невъзможно е да откъснете петата от стола. Издишайте във възход.

Захват

Трябва да вземете десния крак с дясната си ръка отвътре. След като фиксираме ръка, започваме да завъртаме спирачката надясно. Когато върнете крака и го обърнете вътре, издишваме.

Захват №2

Сега заредете крака отвън. Вземете десния крак с лявата ръка и го обвийте вътре. Дръжте крака с ръката си и го завъртете в обратната посока чрез силата. На свиването сме издишани.

Share:
Comments