Възпалението на апендикса е причина за избягване на

Възпалението на апендикса се проявява средно при шест души на хиляда. След диагнозата се открива апендицит, след което се извършва операция за отстраняване на апендикса. На ранен етап възпалението е по-лесно да се отстрани, но в някои случаи се развива перитонит или възпаление на перитониума. Пациентът се нуждае от медицинско обслужване.

Възпаление на приплъзването на причината

Експертите разграничават няколко причини, поради които е възпален процесът на цекулума. Но коя е възможно най-вярна, за съжаление не е възможно да се каже.

Списъкът с често срещаните причини включва следното:

1. Проблемът с съдовете - в този случай се смята, че апендицитът провокира периодично възникване на васкулит.

2. Освобождаването от имунитет. В случай на влошаване на защитата на тялото, тя не може напълно да устои на инфекцията. Това може да се дължи на чести стрес, умора, а също и в резултат на хипотермия.

3. Храносмилателните органи са механично повредени: луменът на слепия процес е запушен. За да допринесе за това могат да бъдат изпражнения, камъни, неоплазми и също червеи.

4. Развитие на инфекцията: тук се включват много сериозни заболявания, например туберкулоза, коремен тиф.

В първия случай тялото не може да функционира напълно, защото кръвта просто не може да се движи около кръвоносната система, както преди. Това състояние ще доведе до образуване на кръвни съсиреци и други проблеми. Това става основната причина за възпроизводството и активния растеж на бактериите, след което се появява гной.

Запушването на съдовете също ще доведе до развитието на възпалителен процес. Но тук всичко е разбираемо и разбираемо - слузът и течността не могат да функционират както преди, защото каналът е напълно или частично блокиран. Постепенно всичко ще се събере в процеса и ще започне да гние.

Определянето на точния проблем ще бъде трудно. Първо, възпалителният процес не винаги се развива бързо и не е лесно да се свържат всички минали събития (например хипотермия или стрес) и развитието на възпаление. На второ място, апендицит може да възникне поради различни проблеми, например, ако имунитетът е отслабен и тялото е уязвимо за инфекция.

Ако имате възпаление на апендикса, причините може да са различни, само опитен лекар може да разбере.

Възпаление на симптомите на апендикса

Възпаление на апендикса, симптомите проявяват преди всичко силна и остра болка в корема. Обичайната патогенеза обикновено се проявява от симптоми със следната последователност: силна болка, гадене, придружено от компания, повишаване на телесната температура, диспепсия. По-долу ще разгледаме всеки симптом по-подробно.

Внезапна болка

Това е характерен симптом на остро заболяване. По това време, развитието на болката, без да може да се определи точно местоположението на неговата локализация. Неговата интензивност е различна, тогава силна, а напротив, тя е слаба. Малко по-късно ще започне да се премества надясно. При кашляне, промяна на позицията на тялото, движение, интензивността на болката ще се промени.

Повръщане и гадене

В повръщаното можете да видите храната, която сте взели по-рано. С празен стомах, повръщане ще бъде под формата на нормална течност с жълта слуз. Повръщането е последица от рефлекса на силната болка, без апетит.

треска

Най-честият спътник на болестта - телесната температура се повишава до 39 градуса, но не по-висока.

Диспепсия

В резултат на увеличаването на интоксикацията ще настъпи неудовлетвореност от дефекацията, следователно при появата на запек, при някои пациенти, диарията се появява напротив. Диспепсията е придружена от често желание за уриниране, тъй като пикочният мехур участва в патогенезата. В този случай урината има тъмен цвят.

Опасните симптоми на заболяването са, както следва:

1. Симптомите имат вид разсейващ характер от основното заболяване.

2. Развитие перитонита.

Благодарение на наличието на съвременни диагностични методи, лекарят лесно ще различи истинския източник на болка. За да улесним специалиста, кажете ни какви болести сте пострадали по-рано, особено ако са свързани с основната патогенеза:

1. Сексуални инфекции - възможно е тялото да има скрит фокус на възпалена инфекция.

2. Жената няма дълго менструация, което може да означава извънматочна бременност.

3. При движенията на червата сте наблюдавали, че изпражненията са черни, което може да означава кървене в стомаха.

4. Киселини, големи изпражнения - панкреасът е възпален.

5. Повръщане без жлъчка - показва, че жлъчният мехур е запушен.

Основната опасност от такива симптоми е, че е трудно да се направи истинска диагноза, така че лекарят може да върви по грешен начин.

Но това не са всички симптоми, можем да различим друга категория, наречена "най-опасната":

1. Болката умира и не се усеща в продължение на няколко часа подред - може би стените на апендикса са разкъсани.

2. Пациентът непрекъснато изпитва нужда от повръщане и не улеснява състоянието на пациента.

3. Температурата на тялото рязко надвишава маркировката 39.

4. При докосване на корема мускулите са напрегнати, силни болки.

5. Пациентът се бърка в ума.

Всичко това е доста опасно, а неадекватната медицинска помощ може да доведе до смърт.

Възпаление на приложението

Ако имате симптоми, подобни на апендицит, трябва да се обадите на линейка. За да намалите болката, можете да поставите студ на стомаха си. След изследване на пациента и потвърждаване на диагнозата се извършва операция, при която се отстранява възпаления. Но това не се прави във всички случаи. Малко хора знаят, но можете да лекувате апендицит без такива крайни мерки.

В продължение на няколко години учените са извършили изследвания и са открили, че е възможно антибиотичното лечение. Два дни от пациентите бяха дадени две различни лекарства, една от тях интравенозно, на всеки 12 часа и втората на всеки 8 часа. Следващата седмица приемайте лекарството перорално.

След като специалистите анализираха такова лечение, стигнаха до извода, че антибиотичното лечение не е по-лошо от традиционното лечение с неговата ефективност. Приблизително в 90% от случаите пациентите се възстановяват.

Използването на този метод е за предпочитане, тъй като след операцията могат да се образуват сраствания или абсцеси. Много често инфекцията попадне в раните.

В рамките на една година след приемането на антибиотици, релапсът едва ли ще се повтори. Но, за съжаление, такова лечение е под съмнение, защото причината за възпалението не може да бъде установена. Така например, ако чужденец влезе в процесията, тогава под действието на антибиотици няма да изчезне никъде. Приложението ще се увеличи само в този случай. Ето защо, най-често приставката се отстранява, но не се лекува с антибиотици.

След операцията пациентът може да се обърне и да се настани малко. В продължение на шест месеца е необходимо да се спазват определени препоръки на лекаря. Не можете да вдигате тежести над 10 килограма, да играете спортове, стомашни мускули не трябва да бъдат напрегнати.

Възпаление на превенцията на апендикса

Тъй като апендицитът може да се възпали поради навлизането на фекална материя в него, той трябва да бъде изключен като превенция. С други думи, трябва да се борите активно срещу запек. В края на краищата, те могат да раздразнят повърхността на червата отвътре, тя ще преливат, докато в лумена на ректума ще проникнат масите на изпражненията. Постепенно бактериите ще започнат да растат и да се размножават, а придатъкът ще се възпали. За да избегнете всичко това, спазвайте някои предпазни мерки:

1. Гледайте храната си. Яжте храна с груби влакна, червата ще бъдат почистени, което означава, че няма да има запек. За един ден се препоръчва да ядете две ябълки.

2. Участвайте в активен спорт. Метаболизмът се нормализира. Хората, които често се занимават със спорт, са защитени от появата на стагнация на храната в червата.

3. Пийте много течности. В един ден трябва да изпиете най-малко два литра вода. Ако такава сума не може да "преодолеете", попълнете водния баланс с плодове. Най-полезни са крушите, ябълките и дините.

При възпаление на апендикса лечението винаги е сложно, резултатът от него е почти винаги благоприятен. Слушайте съветите на лекуващия лекар и отделете необходимото внимание на превенцията.

Share:
Comments