Втрисане без треска: причина за неразположение. втрисане без

Стрепки - това е състояние на човек, в което се чувства неразположение, студ и студ. Тези симптоми се развиват поради остри спазми на малки съдове, които са точно под кожата. Втрисането не е болест - това е само реакцията на тялото при внезапни температурни промени и метаболитни нарушения. Помислете за основните причини за студени тръпки без температурата и състоянието, при които трябва да посетите лекар.

Стрепки без треска: основните причини

Най-често студовете без треска се развиват поради следните причини:

1. Тежко сурово охлаждане. В този случай кръвоносните съдове са силно стеснени и кръвообращението се забавя. Това води до метаболитно разстройство. В такова състояние може да се появят студени тръпки и студени тръпки. Елиминирайте го просто - просто пийте чаша горещ чай и се затопляйте.

2. Студената и ТОРС. При такива условия температурата не винаги може да се повиши. Студената реакция е естествен отговор на вируса, който по този начин защитава човека и сигнализира за заболяване.

В случай на неразположение и студени тръпки, се препоръчва кражба на краката и пиене на чай с мед или сладко от малини, което има антипиретичен и затоплящ ефект.

3. Инфекциозни увреждания на тялото. В този случай, в допълнение към студенината, човек може да усети гадене, гниене и бледност. Преди лечението, в този случай е необходимо да се идентифицира основната причина за заболяването.

4. Тежък емоционален стрес или стрес. В този случай човек няма да има треска, но той буквално се чувства като "болен човек". Това се обяснява с факта, че тялото по този начин ще реагира на дразнене под формата на стрес, тъй като нервната система е пряко свързана с всички други "механизми" в тялото.

5. Алергична реакция. Най-често настъпва студ в това състояние в човек, след като използва продукта-алерген. Това може да бъде мед, ядки, ягоди и др.

Симптомите на алергиите обикновено са мигрена, обрив по тялото, влошаване на дишането и слабост.

6. Растително-съдова дистония. При хората, страдащи от това заболяване, почти винаги много студени крака и ръце. За тях е трудно да се запазят, тъй като техните съдове са в лош тонус.

За да нормализирате работата на тези съдове, трябва да започнете да утешавате и укрепвате имунната си система.

7. Нарушения на кръвното налягане. Обикновено студът се развива с рязък спад или увеличаване на налягането. Освен това, ако човек е диагностициран с хипертония, тогава този симптом ще се почувства редовно, защото скоковете на натиска ще станат доста чести.

Много е важно в това състояние да наблюдава натиска за неопределено време, тъй като при отсъствие на лечение хипертонията може лесно да причини удар.

8. Ендокринните разстройства също могат да причинят втрисане без треска. Това се обяснява с факта, че при заболявания на щитовидната жлеза се нарушава общия терморегулиращ процес при човека. Това означава, че жлезата престава да произвежда правилния хормон, който взема пряко участие в запазването на топлината.

Най-често това заболяване се наблюдава при хора с диабет. В този случай те имат много насилствено кръвообращение. Постепенно засегнатите съдове стават по-тънки и кръвообращението се нарушава. Това води до рязко влошаване на терморегулацията.

За да се отървете от студени тръпки при диабет или други заболявания на щитовидната жлеза, първо трябва да лекувате основната му причина (болестта, която предизвиква заболяването).

9. Климакс. В този период жените също могат да изпитат студени тръпки. Той се развива вследствие на липсата на хормони и общо "преструктуриране" на тялото. В този случай жената може също да усети топли вълни.

Най-добрият начин на лечение в това състояние е хормоналната терапия. Задайте му трябва да е специалист. Без да се предписва лекар, тези лекарства не могат да бъдат взети.

10. Менструация. Факт е, че някои жени в този период са особено силно осведомени за промените в тялото. В същото време те могат да страдат не само от студени тръпки, но и от остра болка в корема, гадене, умора и главоболия. Всички тези симптоми, като правило, се наблюдават само през първите дни на менструацията.

Нощен хлад без треска: причини

Чирието, което се проявява през нощта, има свои специфики. Обикновено това показва развитието на такива състояния:

1. Захарен диабет.

2. Хиперхидроза (силно потене). В този случай, студени тръпки са обичайните реакции на тялото към студа поради факта, че човек ще лежи през нощта на студени и мокри листове.

3. Хемороиди, по-точно усложненията им. Чувството на тялото в този случай ще отговори на недостатъчното лечение на ректума.

4. Депресия и нервен щам. В този случай, дори и в съня, човек ще изпита много. Това може да се отрази на здравето му не само на втрисане, но и на мигрена, неврози и разстройства в храносмилателния тракт. Поради тази причина в това състояние е желателно незабавно да се свържете с невролог.

Втрисане без треска: причини и лечение

Най-ефективните методи за лечение на студени тръпки са:

1. Ако този симптом се разви след хипотермия, тогава можете да вземете топла баня с етерични масла.

2. Ако студът се развие със студ, тогава трябва да се увиете в топло одеяло и да пиете лимонов чай ​​с мед. Препоръчително е също да пиете много течности, така че тялото да може да преодолее по-бързо инфекцията.

3. Ако това състояние е предизвикано от ендокринни разстройства, тогава е необходимо да се премине кръвен тест за хормони. Ако той показва недостиг на хормони на щитовидната жлеза, ендокринологът може да предпише необходимото лечение с лекарства.

4. Ако причината за втрисане е вегетативно-съдова дистония, тогава трябва да вземете лекарства за укрепване на кръвоносните съдове. Също така е важно да се откажете от лошите навици и да започнете да ядете правилно.

5. Ако се появят студени тръпки поради силен стрес или нервно преяждане, се препоръчва да се успокоите и да пиете ментов чай. Също така помагаме на кисели бульони от плодове и топло мляко с мед.

Втрисане без треска: причини и превенция

За щастие този неприятен симптом може да бъде предотвратен. За да направите това, трябва само да спазвате следните препоръки:

1. Избягвайте сурово охлаждане (рокля според времето).

2. Контролирайте психо-емоционалното си състояние и обръщайте внимание на стреса във времето. Симптомите на стрес обикновено са:

• загуба на апетит;

• апатия;

• слабост;

• гадене;

• нарушение сна;

• нервност;

• Кратък темперамент;

• Депресивни състояния;

• Депресия;

• лошо настроение;

• желанието да се скрие "от света";

• преяждане;

• проблеми при работа.

1. Избягвайте физическо изтощение.

2. При захарен диабет да извършва сложна терапия и да не допуска усложнения от заболяването.

3. С постоянно студени крайници се консултирайте с лекар и разберете причината за това. Когато разкривате вегетативно-съдова дистония, лекувайте я.

4. Закаляться.

5. Да отидеш за спорт.

6. Отхвърлете лошите навици.

7. Следете диетата си.

8. При внезапни натоварвания на налягането постоянно наблюдавайте тези индикатори и предотвратявайте внезапни промени.

Причини за треска без треска или когато се нуждаете от лекар

Независимо от безвредността, ако втрисането се съпровожда от някои допълнителни симптоми, по-добре е човек да се обърне към лекар. Такива прояви са:

1. Състоянието на човек, в което страда от студени тръпки, гадене, повръщане и диария. Това може да означава остра чревна инфекция, която изисква незабавно лечение. По този начин е възможно да се обърне помощ за терапевта или гастроентеролога.

2. Обрив на тялото и претеглено дишане заедно с хлад могат да показват развитието на алергия.

3. Изтичане на носа, кашлица, слабост и болки в тялото могат да сигнализират за грип или за студ. В това състояние се препоръчва да се консултирате с терапевт.

4. Ако студовете са съпроводени със странни симптоми (треска, зачервяване на кожата, появата на големи мехури и т.н.), особено след посещение на екзотични страни, трябва да се свържете с специалиста по инфекциозни заболявания възможно най-скоро.

5. Ако студовете се повтарят редовно и почти по едно и също време, препоръчително е да се консултирате с кардиолог. След като прегледа и извърши редица процедури, лекарят може да идентифицира хипертонията и да предпише подходящо лечение.

Share:
Comments