Водата на желязо увеличава риска от алергия с 80%

Хлор, съдържаща се в тръбата за вода, има голяма връзка с наличието на храна и алергии околната среда, намерени учени от Американския колеж по имунология. . Новото изследване, включващо повече от две хиляди души, те са установили, че основният източник на отрицателно хлор е такива свойства на неговите компоненти като дихлорофенол - натриева сол, предизвикват странични реакции на тялото към определени храни и миризми на. Последните включват краве мляко, пшеница, соя, яйца, горчица, целина, киви и други плодове и зеленчуци.

Основната опасност от тези видове алергии е способността им да внезапно взимат тежка форма, която представлява сериозна заплаха не само за здравето, но и за живота на човека. Ясни примери за последствията от това са анафилаксия, екзема и сърбящи обриви.

Най-често в човешкото тяло дихлорфенолът идва от хлор, използван заедно с нетретирана вода - не е сварен или не е пречистен със специални филтри. Експертите обаче отбелязват, че злонамереният компонент може да бъде част от някои домакински и козметични аксесоари, включително някои червила, пасти за зъби, сапуни и други химикали.

Според изследването рискът от двата вида болести при хората, които редовно пият сурова вода, е около 80%. Това стана известно чрез проучване на 2211 американски възрастни, които от дълго време са използвали чешмяна вода и са използвали потенциално опасни средства, т.е. онези, при които може да има дихлорофенол. Оказа се, че 411 от тях са имали хранителна алергия, докато 1016 души са имали други видове алергии.

"Напоследък броят на хората с тези заболявания се увеличава бързо в целия свят. Причината за това е разширяването на обхвата на дихлорофенола. Не можем да премахнем продуктите с магазина, докато се използва, но трябва да сме по-внимателни и да не забравяме, че питейната вода е неразумна и опасна ", се казва в доклада.

Share:
Comments