Видове общата настинка и начини за справяне с тях

Удълженият течащ нос създава много проблеми за един човек. В това състояние може да бъде много трудно да се работи и да се води нормален начин на живот. Каква е обикновена настинка? Как да се справим с него?

Така че, причините за настъпването на настинка

Представете си ситуация, при която лечението на настинка не помага на терапевтични процедури, лекарства и капки, ринитът се засилва. Обикновено това състояние е свързано с предишни лекувани заболявания, които са преминали на хроничния стадий. Ако течният нос трае повече от 3-4 седмици, трябва да знаете, че той може да продължи в хронична форма, поради съществуващо заболяване, което причини това усложнение. Обикновено дългият хрема се свързва с такива заболявания като вазомоторния ринит, алергиите и синузита. Да говорим повече за всяка болест.

Вазомоторный ринит все още се нарича невро-съдови и дори фалшив студ. Характеризира се със стагнация на слуз, главоболия, назална конгестия, безсъние и т.н. Освен това развитието на този тип студ е повлияно от стресови ситуации, употреба на голямо количество алкохол, счупен хормонален фон. Ако този вид заболяване не се лекува, могат впоследствие да се появят полипи и синузит.

Болести на сериите от синузити представляват достатъчна заплаха за човешкото здраве, така че те не могат да преминат на хроничен етап. При синузит се забелязва запушен нос със загуба на мирис, нощем кашлица, гъста мъгла с ярък оттенък. В допълнение, синузитът се характеризира с главоболия главно в областта на лицето. Синузитът трябва да се лекува, за да се избегнат възможни сериозни усложнения. Понякога синузитът може да доведе до смърт.

Алергичен ринит. В съвременното общество алергията е един от най-често срещаните проблеми. Алергиите се провокират от различни външни стимули, включително прах и газове в околната атмосфера, цветен прашец, различни химикали. В някои случаи продуктите, общи за хората, могат да причинят алергична реакция на тялото, която се проявява под формата на студ.

С тази болест човек започва да киха непрекъснато, носът му е запушен, очите му стават червени, воден поток от носа му. За да се лекува такъв хрема, е необходимо той да не премине в астма.

Какво да правим с обикновения настинка?

Определено трябва да се лекувате. Специалистът ще предпише подходящо лечение, като вземе предвид причините, довели до продължителен хрема. Лечението може да се състои в приемането на антихистамини, които ще омекотят алергичната реакция. Това може да бъде терапия с антибиотици с различен спектър на действие, процедури за вливане на носа, както и назначаване на кортикостероиди.

Share:
Comments