Видение пада: възможни причини и симптоми на заболявания.

Началните етапи на много очни заболявания и дистрофични процеси в ретината често преминават незабелязано.

Падащото зрение е сериозен симптом и извинение за консултация с лекар.

Задействаният проблем може да доведе до операция и дори слепота.

Видението на детето пада

Арсеналът на съвременните офталмолози може да открие очни заболявания при деца и да получи точни данни от първите дни от живота си. Причините за вродени заболявания са: травма на раждане, недоносеност, анатомични особености на структурата на окото, наследственост. Такива деца се нуждаят от постоянно наблюдение от лекари и родители.

Придобитите заболявания не винаги са диагностицирани навреме.

Възрастни трябва да сигнализират за симптомите:

 • оплаквания от неприятни усещания в очите: сърбеж, изгаряне;

 • детето внася пред себе си предмети, примитиви;

 • главоболие, умора.

Миопия (миопия)- най-честият визуален дефект при децата. Около 55% от съвременните ученици страдат от това. Колкото по-рано има дете, толкова по-трудно е да се лекува в бъдеще. В риск има винаги деца, чиито родители страдат от миопия.

Първият опасен период за проявяване на миопия се случва, когато детето отива на училище. Тежестта върху очите се увеличава, проучванията се съпровождат от стрес и страхове.

Увеличаване на ситуацията:

 • ентусиазъм за телевизия, компютър, притурки;

 • неправилно положение;

 • небалансирано хранене, липса на витамини;

 • заседнал начин на живот;

 • лошо организирано работно място.

За превенция родителите миопия трябва строго да ограничат времето, прекарано на компютъра и джаджите. Необходимо е да се научи детето да държи главата и гърба си точно, за да насърчи спорта. Огромна роля играе храненето, получаването на достатъчно витамини, особено при интензивен растеж. В крайна сметка, по време на юношеството, има втори период на скок на болестта.

Когато планирате работна зона за студент, трябва да се вземат под внимание няколко правила.

1. Оптималната височина на работната маса е равна на ръста на детето, разделен на половина и минус 5 сантиметра.

2. Разстоянието от очите до бележника трябва да бъде равно на дължината на ръката от лакътя до върха на пръста.

3. Бюрото или бюрото трябва да се поставят близо до прозореца, допълнително осветление да се постави отляво за дясната ръка и обратно.

Видението на възрастен пада - причините

Факторите, които засягат влошаването на зрението при възрастни, са много, основни:

 • сериозни заболявания;

 • високо око напрежение;

 • промени в възрастта.

Увеличаване на ситуацията:лоши навици (засягат кръвоносните съдове), травми и натъртвания на гръбначния стълб, недохранване, стрес. Захарният диабет, остеохондрозата, хипертонията, ендокринните патологии се съпътстват от загуба на зрение. Поради това е важно да се консултирате с лекар за своевременно откриване.

Дългосрочната работа на компютъра има отрицателно въздействие върху очите. Лицето в нормално състояние мига средно 18 пъти в минута. Този процес овлажнява роговицата. Когато потребителят гледа дълго време на екрана, той има синдром на "сухо око". Поради рядкото мигане, лигавицата се изсушава. В резултат на това има: изгаряне, зачервяване, болка. Това е изпълнено с хроничен конюнктивит, възпаление на роговицата и загуба на зрение.

Радиацията на синята част от спектъра на определена дължина на вълната също има отрицателен ефект върху визуалните клетки. За да се справите с проблемите, ще помогнете: очила, прекъсвания на работа, капки за очи, овлажняване на въздуха.

След 45 години почти всичко се отнася до проблема далекогледство, Очните мускули отслабват, еластичността на тъканите се губи, лещата става гъста. Съдовете стават крехки с течение на времето, блокирани от атеросклеротични плаки. Увеличава вътреочното налягане, тъй като се нарушава балансът между притока на течност, който захранва оптичната среда и нейния изходящ поток. Излишните флуидни преси върху оптичния нерв, има атрофия. В резултат на това започва процесът на глаукома.

След 40 за всеки шести човек има признаци на замъгляване на лещата. Процесът започва да води до катаракта в бъдеще. Поради това е важно да се обърнете, когато видите: загуба на зрение, главоболие, мухи, двойно виждане, фотофобия и други симптоми, за да видите лекар.

Видението пада - какво трябва да направя? Трябва ли да нося очила?

Офтальмологи однозначно отвечают положительно на этот вопрос в случаях близорукости и далекогледство. Коррекция зрения с помощью очков дает не только максимальный комфорт и возможность четко видеть окружающий мир. Главная задача — не допустить прогрессирования заболевания. Ведь, например, усиливающаяся близорукость чревата растягиванием оболочки глаза, разрывом и отслоением сетчатки.

Ако човек е неудобен, той започва да опъва очите си, примигва - има допълнително натоварване, което води до по-голяма загуба на зрение. Важно е да се консултирате с добър специалист и да изберете правилните очила. Носенето им не пречи на сложното лечение на болестта.

Видението пада - какво трябва да направя? Гимнастика за очите

Различните техники непременно включват упражнения за очите. И двете опоненти и поддръжници на корекция на зрението с очила, признават ефективността на тренировката на очите мускули. Комплексът от упражнения е желателно да се повтаря два пъти през деня.

По време на гимнастиката главата трябва да остане неподвижна, мускулите на лицето са отпуснати. Началната позиция е да гледате право напред. Всяко упражнение трябва да се извърши 8-10 пъти във всяка посока.

1. Погледнете нагоре, после надолу.

2. Оставете очите наляво, след това надясно.

3. Представете номера в съзнанието. Дръжте очите си в кръг, по посока на часовниковата стрелка, без да рязате ъглите. Повторете в обратната посока.

4. За да повдигнете глава, погледът е насочен нагоре. Повторете движението на предишното упражнение.

5. Извършете Упражнения 1-4 със затворени очи.

6. Представете вратовръзка. Опишете това очертание с очите си. Преместете движенията: диагонално отдолу нагоре, после надолу, отново диагонално отдолу нагоре и надолу.

7. Очи, за да опише фигурата осем.

След завършване на комплекса, трябва да отпуснете очите си, лесно да мигате, без напрежение.

Видението пада - какво трябва да направя? Народни средства за защита

Вкъщи, ако загубите виждане, вземете свежевыжатый сок от: моркови, цикория, магданоз и целина. Тези компоненти трябва да се приемат в еднаква степен.

Благоприятно влияние има тинктура от невен и каламус, Тревата е взета в равни пропорции и е напълнена с половин литър водка. Да се ​​съхранява на тъмно място най-малко 12 дни. Вземете една чаена лъжичка преди хранене.

Малки коприва Използва се в сокове, бульони, салати. Боровинките също са полезни за очите под всякаква форма: сушени, пресни, замразени. Кълновете от поробената пшеница имат известен положителен ефект.

Хората на възраст над 40 години трябва да обърнат специално внимание мощност.

За здравето на окото трябва да консумирате повече продукти, които произвеждат холестерол. Каротеноидите: лутеинът и зеаксантинът запазват ретината от дегенерация, свързана с възрастта. Те се съдържат в киви, сладки пиперки, моркови, салата, спанак, зеленчуци. Също много полезни при загуба на зрението са:

 • сладък картоф, богат на родопсин (основният визуален пигмент) и витамин А;

 • ленено семе, морска риба, съдържат омега-3 мастни киселини;

 • яйцата (жълтъка съдържа лутеин, протеин помага да се абсорбира по-добре);

 • орехи.

масаж облекчава стреса и умората. Прости техники могат да се научат самостоятелно. Основното нещо е да не се допускат дискомфорт и болка. Средната и показалеца лесно се масажират: точка на преплитане, линия от вежди, точки под очите, храм и ушни лъжи. Тези движения подобряват кръвообращението.

Решението на проблема трябва да бъде разгледано изчерпателно.

Задължителната предварителна консултация с лекар е задължителна.

Гимнастиката, правилното хранене, придържането към режима, спестяването на натоварвания непременно ще имат благотворен ефект върху тялото като цяло и върху зрителната острота.

Share:
Comments