Ветреница - лечебни свойства и приложение в медицината

Windbreaker - общо описание

Вятърна мелница, или Anemone (латински анемон) е растение от семейството на buttercups, принадлежи към рода на многогодишни растения. Има месести цилиндрични или грудки коренища. Липсващите листа на корена понякога липсват, на дръжките има дисплей от палпат или отделни листа. Цветовете могат да бъдат в полу-zontichnyh многоцветни съцветия, имат 5-20 различни pericolor листа от различни форми и различни цветове. Формулите с форма на ядки имат различна форма в гола или пуберкурна форма, адаптирана за размножаване с помощта на вятър или животни. Възпроизвеждането се извършва чрез корен, стъбло или резници.

Венециански - видове и места на растеж

Растението се намира в Северното полукълбо и в Африка. Около 50 вида вятърни турбини растат на територията на Русия, някои от които проникват до Арктика (Северна Норвегия, Аляска, Канадско крайбрежие, Арктически острови). Ветреница предпочита гори, предимно широколистни, храсти, ресни, паркове и сенчести морави, сурови планински долини, субалпийски ливади, тундра и тайга, намиращи се на каменисти скали и сухи хълмове, тревисти склонове, в дъбови варови гори.

Ветреница - лечебни свойства

В официалната медицина това растение се заменя с по-здрави медицински продукти, затова не се прилага. Въпреки това, горският анемон притежава редица лечебни свойства - антисептично, противовъзпалително, диафоретично, аналгетично и диуретично, поради което се използва в народната медицина. С негова помощ можете да лекувате главоболие и зъбобол, мигрена, невралгия, зрение и слух. Също така е възможно положителен ефект с стомашно-чревни нарушения, менструални аномалии, импотентност, парализа.

Ветрен - лекарствени форми

За медицински цели се използва въздушната част на растенията. По време на периода на цъфтеж тревата се събира и изсушава на сенчесто място на чист въздух или във вентилирано помещение. Необходимо е тревата да се постави с тънък слой и периодично да се размесва. Инфузиите и отлаганията на растенията се прилагат външно за ревматизъм и кожни заболявания. Lyutichnoe anemone различава наркотичните свойства на листата си, която се използва в народната медицина за постигане на аналгетичен ефект. Освен това подобрява активността на бъбреците и белите дробове, като същевременно премахва водата от тялото възможно най-много. Отвара от растението се използва при лечението на редица заболявания: подагра, рахит, магарешка кашлица, астма, късна менструация и стомашна болка. В Китай, леторастите на анемона се използват за лечение на хроничен ревматизъм и болки в ставите.

Windy - рецепти

Инфузия: 2 супени лъжици сухи листа от анемона, налейте 1 чаша студена преварена вода, за да настоявате за 24 часа. Суровината се филтрира и изцежда, пие на няколко глътки.

Отвара от коренови издънки.1,5-3 g корени се варят в чаша вода. Използва се за ревматична и ставна болка.

Инфузия от сексуална слабост при мъжете: 2 ч.л. тревата се излива в 250 мл студена вода, оставя се за 20 часа, филтрира се. Препоръчва се да се вземат 30 гр. 3 пъти на ден със сексуална слабост при мъжете. Същата инфузия може да измие кожата с екзема, да дезинфекцира гнойните рани, които не се лекуват дълго време.

Ветреница - противопоказания

Forestwort е много отровно растение, поради което трябва да се използва предпазливо. Тя може да има нежелан ефект върху сърцето, така че хората, страдащи от сърдечно-съдови заболявания наркотици от това растение са противопоказани. Предозирането на лекарството е противопоказано за всички.

Коментари

Белла 04/18/2016 Един факт, че една анемона е много отровно растение, ме убеждава, че в това цвете има възможност, скрити силни лечебни свойства. В края на краищата, както знаем, повечето от лечебните растения са отровни. И никоя от които на планетата ни не расте точно така! Татяна 04/18/2016 В Китай това растение се третира за ревматизъм, а в Китай те знаят какво правят! Да, освен това е напълно възможно свойствата на това растение да не са напълно разбрани. В края на краищата ние знаем толкова малко за нашата земя. В бъдеще може би някой ще открие невероятни свойства в това красиво цвете. Лада 04/18/2016 Но в какви тежки, северни райони това цвете расте! Той е достоен за уважение, само заради това. В крайна сметка, в не богати земи, няма толкова много хубави растения, които украсяват природата. Ника 04/18/2016 Такова растение е възможно да се използва от хора, които живеят директно в околната среда от разрастването на анемона. Това е, ако е необходимо, да се отървете от главоболие или зъбобол. В тези случаи, много полезно цвете. Gulya 04/18/2016 Е, тук, както разбирам, не е много ефективно растение. Това означава, че има някои болести, които третира, но заедно с това други лекарства се справят много по-добре и по-бързо. Нито едно от тези неща не е ужасно - в края на краищата трябва да има нещо просто за красота!))
Share:
Comments