Verbena - медицински свойства и приложение в медицината

Общо описание на вербана

Verbena (Verbena) - тревисто или полу-битово растение от семейство verbena, принадлежи към типа трайни насаждения. На тетраедрен изправен стълб с височина до 80 см, се намират продълговати, противоположни, локализирани или нарязани листа на къси каликаси. Многобройни цветя са бледо виолетови, разделени на 5 венчелистчета, събрани под формата на панички, което е дълбоко пикантно съцветие. Периодът на цъфтеж е от май до октомври. Фултът се формира под формата на капсула за семена, разделена на 4 семена от ядки. Семената са много малки. Зреенето на плода се определя от цвета си в сиво-зелен цвят. Това е топлолюбиво растение, което лесно толерира суша.

Видове и местообитания на вируса

В общи линии има повече от два вида растения, най-известната вербана е химикал, има и хибрид, градина, лимон и др. Фермата вирбена се отглежда като лечебно растение, градина с декоративни цели. Родината на растението се счита за Америка и Чили, като в голяма степен се отглежда в южната част на Франция. В естествена форма има 4 вида растения в южните части на Русия, Украйна, Кавказ, Крим и Централна Азия.

Verbena - лечебни свойства

Структурата на растението включва гликозид verbenamin с различни терапевтични ефекти, както и танини, горчивина, каротин, гликозид Verbeelen. Това е лечебно растение се използва за лечение на редица заболявания на дихателната система - бронхит, ларингит, пневмония, трахеит, и заболявания на черния дроб - хепатит, холецистит. В допълнение, тя е показана за зъбобол, хипотония. Извън използване като лапи и лосиони, използвани за кожни заболявания (обрив, ожулвания, язви, екзема, псориазис, атопичен дерматит, абсцеси, паротит). Изплаквания отстранен халитоза и лечение на скорбут, за подобряване състоянието на косата.

Verbena - лекарствени форми

За медицински цели се използват корен, масло, сок от растения, цветя, сушени стъбла и трева. В домашната медицина се използва рядко, обикновено под формата на бульони и лосиони. Въздушната част на вербана се събира основно по време на цъфтежа, когато съдържа максималния процент етерично масло (citral). Използва се под формата на алкохол (1%) тинктура и чай.

Verbena - рецепти

С настинки се консумира сок от трева с мед и топла вода.

Инфузионна вербана: залейте в термос 0,5 л вряща вода с 3 супени лъжици. л. билки, настояват 3 часа, щам. Тази инфузия може да се използва както външно (изплакване), така и вътрешно. Вземете една трета от чашата за половин час преди хранене. Използвайте под формата на изплакване на устата и гърлото със стоматит и ангина (извършени в топла форма), както и лосион за акне и различни рани.

Бульон verbena: варени 0.5 литра вода на 1 супена лъжица. л. разтрошени суровини за 5 минути на малък огън, изцедени и филтрирани. Тя се довежда до първоначалното ниво. Яжте преди да ядете с мед или сладко от малини.

Джаджи - смажете свежите листа и се прикрепете към раната. Когато се ухапва от белоглави животни - варете тревата с вино и пийте.

Вербена противопоказания

Злоупотребата с веверин може да доведе до тъжни последствия. Тинктури и отвари с продължителна употреба могат да станат дразнещи за чревната лигавица.

Вербена и мистика

В европейските страни това растение отдавна се счита за мистично. Тя е приписана със способността да изгонва злите духове и да изчисти жилището, да дава сила на господарите. Специалните свойства на свещеното клонче се използват в любовните отвари и при лечението на мъже от импотентност. В същото време това растение защитени нашите предци от магьосничество. Букет от Verbena се дава на човек, който се желае от добро.

Коментари

Zulfira 06/18/2016 Аз търся Verben в продължение на четиридесет години.В моята билкар, тази билка е приписана толкова много добри, дори и една от билките на Бога изглежда е била.Накрая, срещнах тази билка в Италия.Италии третира върховете на коляното, когато натъртване, когато болката боли. Аз съм щастлив, ще започна да използвам вербана във всички посоки, но ако е вътре, е писано, не прекалявайте! Кира 04/18/2016 Не когато чух за това растение, дори името не ми е известно. Вероятно не толкова често се използва. Но тук е фактът, че отвара от вербана може да помогне в борбата срещу акнето и подобни явления - много интересно. Струва си да опитаме. Маша 04/18/2016 И от обрив, от псориазис и от екзема ... Е, просто красиво растение с сладки цветя. Много може да помогне на много хора. Знам, че псориазисът не се лекува напълно, но е само приглушен. Може би от тази билка, лечението ще дойде на всички. Наина 04/18/2016 О, да! Също ми хареса последния параграф на статията. Искам куп трева. За да защитя семейството си от всички нечестиви хора и от всяко зло. И, разбира се, с удоволствие ще представи такъв букет на добър човек! Дина 04/18/2016 Много се интересувах от тази статия и това растение. И особено - в последния параграф на статията))) Мистични свойства - това е просто прекрасно, и така почистите къщата си от всякакви злини, всеки иска. Ако намеря такова растение, със сигурност ще го купя.
Share:
Comments