Verbainik - лекарствени свойства и приложение в медицината

Verbainik - общо описание

Монетата Verbeynik (Lysimachia nummularia, пиявица, монета, трева на раната, корен от змия) е многогодишно растение от семейството на иглика. Стъбловото тетраедрено, пълзящо, леко разклонено, може да достигне дължина 10-50 см, вкоренена в възлите.

Оставя цялата страна срещуположна, късо петилирана, кръгла или епилептична. Цветовете са малки звънец, златисто-жълт, имат малки жлези под формата на розови точки. Verbainik е добър мед, привлича голям брой пчели, които опрашват растението. Цъфтежът настъпва през първата половина на лятото, продължава около 10-15 дни.

Verbainik - видове и места на растеж

Това хигрофилно растение расте на влажни места на ливади, по крайбрежните склонове, канавки и гъсти храсти. Появява се на места с умерен климат на Европа, Азия и Америка. В космоса на ОНД най-често се среща на територията на Беларус, където се нарича стърбар или домашна патица.

Verbainik - лечебни свойства

Това растение има редица полезни в медицината свойства: заздравяване на рани, хемостатични, стягащи и аналгетични. Официалната медицина обаче не използва това растение в този момент. Използва се в народната медицина за елиминиране на симптомите на диария, вътрешно кървене. Лечебните свойства на чая от гръбначния стълб се използват за лечение на гнойни, дълготрайни рани, с екзема, млечница, стоматит. Широко използван е върколак в хомеопатията.

Verbeynik - лекарствени форми

Verbaini съдържа танини, въглехидрати, силициева киселина, рутин и сапонини във всички части на растението. Най-голямо количество витамин С се съдържа в него по време на цъфтежа. Съберете го с корени и изсушете в просторни, не-слънчеви стаи. Билковата трева се използва за производството на билков чай. Цветята и листата се търкат и се използват за лечение на абсцеси. Нанасяйте и пресни листа, които да се прилагат върху рани. Прахът от изсушени корени се използва като средство за обезболяване и лечение на рани.

Verbainik - рецепти

Бульонът на гръбнака се приготвя от надземната част или корени. Изсипете вряла вода 20 грама на раздробеното растение и оставете за половин час на гореща вана. Изчакайте 10 минути без да свалите ваната и филтрирайте. Вземете трета чаша няколко пъти на ден. С настинка продуктът се подслажда с мед, стомашно-чревните нарушения пият без мед и захар.

Билков чай: се използва смес от едър влакън (15 грама) и листа от мол (35 грама). Четвърт чаша вряла вода се изисква с две лъжици от сместа до стайна температура. Чаят може да се пие със студ два или три пъти на ден, изплакнете с това гърло. Ако гърлото не изисква изплакване, медът се добавя към чая.

Тинктура на виното е подходяща за лечение на белите дробове и гръдния кош, е средство за отхрачване с мокра кашлица, облекчава диспнея. Листата и цветята, напоени с вино, пречистват раните.

Вербейник - противопоказания

Verbeyniki са противопоказани при някои кръвни заболявания (с повишена коагулация), тромбози, варикози, склероза на съдовете на крайниците, както и пациенти, страдащи от хипертония. Не давайте бульони от билки за лечение на суха кашлица при деца.

Интересни факти:

- Произходът на името Lysimakhia е свързан с името Lysimachus. Историята съхранява само една известна Лизимаха - военен командир и бодигард на Александър Велики. Лизимах е открит от прешлен, описан и наречен от собственото му име. Руското име на тревата се дължи на сходството на листата с лист на путка-върба.

- Голямо количество сапонин го прави непривлекателен за животните като фураж.

- Това растение се използва в ландшафтния дизайн в най-слънчевите части на градината, поради нетърпеливата си грижа и бърз растеж.

Коментари

Олга 07/05/2016 "не расте в Русия" сте глупак chtol? Олга 04/04/2016 Или може би това е обратното?! Може би това не са толкова разпространени растения, но само хората откриха в тях това, което те специално се нуждаеха !! В края на краищата, това също може да бъде. И в девицата не мога да сравня подобието с върбата ... Може би трябва да гледам на живо. Кира 19.4.2016 г. Не, добре, храстите на този вирус, вероятно все още интересна гледка. Да, в Русия тя не расте. Отдавна съм забелязал, че всички натурални лекарства растат точно там, където са най-необходими. Това означава, че ако в дадена страна често се появява треска, тогава тревата ще расте там, което лекува треска. Наташа 04/19/2016 Заглавието, разбира се, е интересно. Но аз съм съгласен с предишния коментар и няма да съжалявам, че ние не отглеждаме такава трева. Verbeynik, използван главно от различни кожни заболявания, но имаме за целта има и флорентин. дни 19.04.2016 г. Тук мога да кажа само едно: ние, руснаците, не сме загубили много от факта, че това цвете не расте тук. По принцип тя няма специални лечебни свойства. В нашите растения можете да намерите същото и още повече.
Share:
Comments