Verba - лечебни свойства и приложение в медицината

Verba - общо описание

Верба е вид върба кози, сребриста (бяла) или wolfberry (nodule). Това е дърво или храст от семейство върбови дървета с разпространяваща се полусферична корона, с характерна гладка кора от сивкав цвят, а на млади издънки - червеникави и пухкави сиви пъпки. Verba има тесен копиест, продълговато и гладко до допирните листа с остри ръбове.

Цъфтежът обикновено трае от април до май до отварянето на младите листа. Венци - пластмасови, гъвкави и благодарение на своето свойство често са скелет и структурен материал. Храстът е широко използван в цветарството. Може би, путка е присъща традиционна част от Великденските и пролетни композиции.

Verba - видове и места на растеж

Родът на върбата има около 300 вида. Това, което наричаме върба, са само няколко вида върба.

1. Коза Verba - обхватът обхваща цяла Европа, с изключение на алпийския пояс и тундра, Азия, Русия и Кавказ. Живее предимно във влажни гори от различен състав, по пътища, по релси, по сеч; предпочита богата почва, а не пречистена и не влажна.

2. Verba сребристо - често срещано в Европа, Мала Азия, Иран, почти навсякъде в Русия. Тя расте предимно по бреговете на реки, езера, езера, напоителни канали, както и по пътищата и частния сектор. Verba бял е неразделен елемент, допълващ естествения пейзаж на големи паркове, разположени на брега на големи водни тела.

3. Verba wolfberry - съсредоточена в Европа, Русия. Фотофиловото растение расте на пясъчни или глинести почви, близо до водни тела.

Verba - лечебни свойства

От незапомнени времена върба се използва в хората за лечение на различни заболявания. Той има стимулиращи, антипиретични, противовъзпалителни, хемостатични, диуретични, умерено аналгетични, холеретични и антихелминтични ефекти. Благодарение на богатия комплекс биологично активни вещества, той помага да се бори срещу такива заболявания като подагра, ревматизъм, диария, кървене, малария, възпалителни заболявания на устната кухина, аритмии, жълтеница.

Широко използвано е и като лекарство за разширени вени, мигрена, фурунулоза, изпотяване на краката и за укрепване на венците. Чаят от младите листа на дървото има тонизиращ ефект, помага да се отървем от депресия и да се развеселим. И с помощта на планинска метла в парна баня, те лекуват остеохондроза и хроничен ревматизъм.

Verba - лекарствени форми

За медицински цели се използва кора, рядко се оставя. Прибиране на кора от дърветата не по-малко от 2-3 години, през пролетта, до появата на първите листовки. Изсушете го във въздушни места, като полагате тънък слой. Съхранявайте готовия екстракт в картонен съд за не повече от четири години. Полезни са младите листа на растението, на базата на които се правят бульони, инфузии и каша.

Verba - рецепти

Инфузия за изплакване и укрепване на нервната система: прибавете 400 грама стръмна вряла вода към масата. лъжица кора, увийте и настоявайте за няколко часа. Топлата течност може да изплакне урална устна кухина или да я вземе по гърлото на три реки. на ден.

С мускулна претоварване използвайте този метод: в един литър вода се вари 6 маса. лъжици от корен екстракт, филтрирайте и нанесете под формата на релаксиращи вани за крака, телета.

С разширени вени: шепа счукана суха кора от варена варя с пикантна вряла вода в басейн или кофа, оставя се да се вари и да се охлади до комфортна температура. След това го поставете в лечебната инфузия на краката, задръжте за няколко минути. Възможно е многократно (до 3 пъти) използване на разтвора с последващо нагряване. Брой процедури - 7-8 тарелки.

Диария, стомашно-чревно кървене, гастрит, пептична язва: добавете шепа корени на върколак в 200 мл вода и се вари в продължение на половин час. Охладете и вземете преди хранене на супена лъжица.

Тинктура за предотвратяване на мигренозни атаки: за половин литър качествена 40% водка добавете 25 g палмови корени, настоявайте на тъмно изолирано място в продължение на десет дни, след това непременно щам и вземете 30 капки, разредени в малко количество вода преди хранене, три - Четири пъти на ден.

За кожни заболявания, фурункулоза, калуси и косми, младите листа могат да бъдат приложени към проблемните области или овесена каша, използвани за същите цели.

Верба — противопоказания

- бременност, кърмене, - свръхчувствителност.

Също така, едновременното прилагане на лекарства от върби с аспирин, антиациди и лекарства срещу кашлица и студ е неприемливо.

Коментари

Ната 04/18/2016 Благодаря за съвета !!! Просто се притеснявам да се отърва от мазолите. И тъй като това е пролетта, няма да има проблеми с търсенето на млади върби. И като цяло, за в бъдеще ще знам, че е възможно да се възползвате от такъв достъпен метод на лечение. Наталия 04/18/2016 Много ви благодаря за такова просто и достъпно лечение! Особено се интересувам от лечението на разширени вени. Особено, тъй като ние имаме върба е много достъпна. Той расте навсякъде, можете да грабнете по всяко време. Ще го използвам. Мария 04/18/2016 По-конкретно, върба ми помогна, когато имам жълтеница. Преди това също не знаех за лечебните й качества, че е добре, че моят съсед е по-добре информиран. И сега знам, че с помощта на върба можете да се отървете от други болести. Галя 04/18/2016 Такъв дълъг списък от лечебни свойства на путка върба, че на практика не е възможно да се помни. И при нас върбата върви под прозореца директно, около малка река. Аз ще маркирам тази страница, някой може да се нуждае от тези рецепти. Оксана 04/18/2016 Колкото повече живеете, толкова повече се чудите! Като цяло, не можех дори да си представя, че върбата е лечебно растение! И не четеше за това и не чуваше. Може би, разбира се, някой го третира, просто не прави този факт. Благодарим Ви за полезната информация.
Share:
Comments