Вашата помощ помага да се отървете от горещи вълни по време

Самоизразяването и релаксацията могат да намалят броя на горещите вълни, които засягат около 80% от жените по време на менопаузата.

Изследователите първо погледнаха този вид "хипноза" като начин да помогнем на приливите и да ги контролираме.

Експерти от университета в Индиана, Колежът по образование в Университета на Тексас и Изследователската лаборатория на университета Бейлър, провеждащи проучването, възлагат на една група хипнотерапия за жени и още едно "структурирано внимание". Този метод се счита за контролна интервенция с много малък ефект.

Първата група от участници в продължение на 5 седмици редовно се среща с експерти, които ги препоръчват да създават умствени образи на прохлада, релаксация, безопасно подслон и всичко, което е по тяхно предпочитание. Тези жени получиха видеозапис от сесията и поискаха да я правят всеки ден.

Друга група участници проведе и 5 срещи, където разговорът се състоя главно от симптомите на пациентите, междуличностните връзки, контрола, измерването. Тези жени също получиха видеозапис със сесията, но техният запис съдържаше информация за приливите и отливите.

Всички жени държат дървен материал и също носеха специални устройства за контрол върху тялото, които регистрираха приливите.

Дванадесет седмици по-късно се установява, че жените от първата група получават 75% намаление на приливите и само 13% в контролната група.

Изследователите обясняват това с факта, че хипнозата може да подсили функциите на парасимпатиковата нервна система, която играе важна роля в горещите вълни.

Share:
Comments