Варианти на гладно дни с извара

За да загубите няколко килограма, не е необходимо да седите на твърда диета, достатъчно е да прекарате ден на гладно по извара. С голямо количество вода, правилното използване на извара и млечни продукти може бързо да се промени и да се влюби в отражението си в огледалото.

Какви други дни има, прочетете тук.

Варианти на гладно дни с извара

съдържание

 • Какво извара да избирате за ден на гладно?
 • Разтоварване ден на извара и вода
 • Меню "Кедър-кефир" за ден на гладно
 • Извара и мляко за разтоварване
 • Разтоварване ден на извара и плодове
 • Разтоварване ден на извара и зелен чай
 • Допускат ли се дни за разтоварване по време на бременност?
 • Видео съвети за изхвърляне в извара

Какво извара да избирате за ден на гладно?

За да направите меню, използвайте само нискомаслено извара, но не напълно без мазнини. Ако например имате опции 0%, 3% и 15%, изберете 3%. Факт е, че без малко количество мазнини, асимилацията на белтъците и свързаните с тях аминокиселини ще бъде по-трудна. В малък процент мазнини няма противопоказания, а напротив - някои плюсове.

За да се ограничи диетата не работи за вас в минус и не се отрази на вашето здраве, запаси от витамини. При тежестта тяхната употреба няма да бъде отразена, а за даден организъм предимството или ползата ще бъде огромна.

Що се отнася до вида на извара, по-добре е да се избере зърнеста, влажна (мазна). Продуктът в никакъв случай не трябва да е кисел - това показва покварата на страната. Ако е възможно, купете домашно приготвено извара, без да обръщате внимание на съдържанието на мазнини. Дори и да е висока, няма да е минус. Напротив - извара без мазнини може в дългосрочен план да повреди метаболизма, това не може да се пошегува.

Разтоварване ден на извара и вода

За такъв ден за разтоварване на порции трябва да купите няколко пакета извара, така че в обема да получите 700 грама извара или извара. След това трябва да разделите тази маса на равни части през целия ден. В идеалния случай, ако имате 4 хранения за 175 грама извара за всяко приемане.

Също така, съхранявайте 2-3 литра вода. Пийте между извара за 1-2 чаши вода. Водата трябва да бъде филтрирана, некарбонизирана и с ниско съдържание на минерални вещества. Ако е възможно, използвайте изворна вода.

По този начин, за извара и вода ще прекарате целия ден, ще се чувствате леки и задължително на следващия ден ще видите минус 1 кг.

Диетолозите признават, че - по отношение на извара може да се облекчи сравнително много, защото основният компонент на този продукт е белтък. Без въглехидрати в диетата, ще отслабнете бързо, защото резервите ще се вземат от вътрешните ресурси - мазнини. Но за да изгубите мазнините, а не водата, не забравяйте да пиете достатъчно вода през целия ден.

Меню "Кедър-кефир" за ден на гладно

Тъй като самата извара не е водна, тя може да бъде допълнена с течно мляко. Идеалната опция е кефирът. Малко количество кефир не само не боли, но и ще се възползва, защото киселото мляко съдържа един и същ протеин, а поради течността, което правиш за водния баланс в организма и подобрява метаболизма.

Ако искате да уредите ден на разтоварване само на кефир, тогава трябва да изучите тази статия. Как правилно да се изгради меню за сирене и кефир?

Вариант №1

През деня ще намерите полезни следните продукти:

 • 2 опаковки от 3% или 9% извара;
 • 2 чаши кисело мляко със съдържание на мазнини 1%;
 • 2 литра вода.

За всеки ден за разтоварване водата е крайъгълният камък, без който процесът на отслабване няма да започне. Но ако добавите течни млечни продукти към извара, то общото количество вода може да бъде намалено.

Равномерно разпределяйте продуктите през целия ден, правейки закуската най-гъста:

 1. Половин чаша извара и половин чаша кефир за закуска;
 2. Резени на сирене за втора закуска;
 3. 3/4 опаковка извара и половин чаша кефир за обяд;
 4. Една четвърт пакет от извара за средна сутрешна закуска;
 5. Чаша кисело мляко за вечеря.

Принципът на разтоварване е изграден така, че постепенно да се намали обема на порцията и да се увеличи до течно състояние. Това е необходимо, защото през втората половина на деня метаболизмът се забавя, а в хранителните вещества организмът вече няма нужда от тази сутрин. В допълнение, ако закуската е гъста, до вечер не искате да ядете. Но ако пропуснете закуска, тогава рязкото спадане на кръвната захар ще ви доведе до нощно лакомство и разпад на диета.

Най-добре е да прекарвате дни за разтоварване през лятото, тъй като тялото намалява необходимостта от съхранение на мазнини.

Вариант № 2

Денят трябва да бъде равномерно разпределен:

 • 700 г гранулирано извара;
 • 1 литър кефир;
 • 2 литра вода.

Характеристика версия номер 2 в комбинация от кисело мляко и извара в една порция. Например, сте планирали 5 хранения. Следователно, всяка част от извара ще бъде равна на 140 грама. Изсипете част от извара с малко количество кефир и яжте като мус. Кефирът ще добави извара към течности. В допълнение, тези два продукта се допълват перфектно помежду си.

От тези съставки се получават отлични коктейли. Разбъркайте в смесителя кефир с извара, докато се изгладят и се поемат през деня. Овесените кофи могат да се пият през целия ден или да се използват като отделни ястия.

В този случай разнообразявате менюто колкото е възможно повече:

 1. 140 г извара и чаша кефир за закуска;
 2. Пюре и кефир мус за втора закуска;
 3. 140 грама извара и чаша кефир за обяд;
 4. Извара и кефир;
 5. 140 г извара;
 6. Чаша кисело мляко.

Ако в храната си използвате мусове и коктейли, не можете да ги сложите на закуска. Това хранене изисква твърда храна, така че процесът на храносмилането е по-бавен.

Извара и мляко за разтоварване

Принципът на разтоварване на извара и мляко е същият като за деня на краф, а вместо кефир се използва мляко.

Трябва да се помни, че млякото не е напитка, то е течна храна и напълно удовлетворява както жаждата, така и глада. Млякото може да действа като отделен прием на храна, но няма нищо лошо да се комбинира с извара. Поради комбинациите, менюто е най-разнообразно по отношение на последователността, така че няма да се отегчите.

Ако преди това сте имали непоносимост към мляко или тялото ви реагира лошо на него, тогава не трябва да го използвате за ден на почивка. Замяна с всяка друга възможност е възможно.

Примерно меню за мляко и извара:

 • 1 литър мляко със съдържание на мазнини 3%;
 • 700 г извара;
 • 2 литра вода.

Съдовете, базирани на тези две съставки:

 • отделно мляко;
 • отделно извара;
 • мус от извара и мляко;
 • коктейл от извара и мляко в миксер.

В последните два варианта е много добре да се дозира количеството на съставките. Например, можете да си направите лек коктейл с три части мляко и една част от извара. Колкото повече сирене прибавяте, толкова по-плътна ще бъде ястието. Така че, можете да прехвърлите част от съдовете в първата половина на деня.

В дъното на извара от мляко се допускат квоти, които позволяват храненето да става по-вкусно. Така че, за един млечен шейк можете да използвате щипка канела, и в мус от извара и мляко, добавете чаена лъжичка овесена каша на пара.

Както в този случай, вашият ден за разтоварване ще изглежда така:

 1. 140 грама извара с овесени люспи на пара и чаша мляко за закуска;
 2. Вкусно сирене и млечен мус за втора закуска;
 3. 140 грама извара за обяд;
 4. Вкусно сирене и млечен коктейл с канела за средна сутрешна закуска;
 5. Мус на извара с малко мляко за вечеря;
 6. Чаша мляко.

Разтоварване ден на извара и плодове

Независимо от разпространението на комбинации от извара и плодове, тази комбинация трябва да се третира много внимателно. Факт е, че плодовете се усвояват много бързо, по-бързо от течните ястия, например от същия кефир или мляко. Изварата ще се абсорбира много по-бавно. Ето защо, ако ядете заедно, създавате затруднения за храносмилането.

Опитайте се да проведете експеримент - изядете част от извара с парчета праскова. Ако не възникне дискомфорт, тази комбинация може да се използва, но рядко - максимум 2 пъти на ден. В други случаи се опитайте да ядете плодове и извара поотделно и със сигурност не ядете плодове след извара.

Като плод можете да използвате само този гликемичен индекс под 40. И това означава, че не можете да използвате разтоварването:

 • диня;
 • пъпеш;
 • грозде;
 • смокини.

Всички тези продукти имат изключително висок гликемичен индекс и в дните на разтоварване те няма да ви бъдат полезни - теглото ще остане на мястото си.

Идеални плодове за разтоварване:

Меню за разтоварване на ябълки и извара

Сред най-добрите плодове за разтоварване са ябълките. Те са достъпни, лесни за храносмилане и следователно асимилацията им преминава толкова бързо и лесно. Вземете ябълки с малко кисело мляко и за предпочитане - от зеленчуковите градини на местните фермери.

Продукти на ден:

 • 1 кг ябълки;
 • 2 опаковки извара;
 • 2 - 3 литра вода.

Не се страхувайте да ядете ябълки в големи количества. Калоричното им съдържание е ниско, гликемичният индекс е в рамките на нормата и ползата от витамини е безценна, така че можете да ядете колкото се може повече ябълки, колкото искате - не можете да превишите нормата, за да можете да се възстановите от нея.

Ако имате нормална толерантност към комбинацията от извара и ябълки, можете да комбинирате тези продукти в първите ястия, например за закуска или за обяд. Следобед е по-добре да ги ядете отделно.

Варианти на съдове от тези съставки:

 • отделно ябълки;
 • отделно пюре от ябълки (в миксер);
 • печени ябълки без захар;
 • мускус от ябълка (изтрита ябълка смесена с извара);
 • домашно сирене с ябълки;
 • отделно извара.

Правилото винаги е да ядете сиренето в чиста форма или с цели парчета ябълка, за да ядете за закуска. За първото ядене не се допускат смачкани ябълки, в противен случай приемането на храна ще бъде твърде лесно.

Печени ябълки, ябълкови пюрета и извара мус могат да се използват за обяд или закуска. Не забравяйте, че ако плодовете се обработват (намазани, термично се променят), тогава тя разрушава влакното и следователно ползите са по-малко. Така че, като опция за по-разнообразно меню можете да използвате, но не винаги.

По този начин вашият ден за разтоварване може да изглежда така:

 1. Изрезки на сирене за закуска;
 2. 2 ябълки за втора закуска;
 3. Пюре от ябълка;
 4. Печена ябълка;
 5. Вино сирене с ябълкови филийки.

Краят на деня с ябълки също не е необходим - диетолозите не съветват. Фруктозата, макар и в ограничени количества, все още е захар, а за вечерта не е много подходяща закуска.

Меню с други плодове и извара

С останалата част от плодовете, денят на разтоварване се извършва съгласно същата схема. Можете да ядете колкото е възможно повече плодове, но за предпочитане в една форма, без топлинна обработка. Комбинации с извара и плодове в размазана форма за обяд или лека закуска са разрешени.

Също така винаги можете да комбинирате някои плодове, но трябва да следите комбинацията. Например, кисели плодове не се комбинират с сладки, но добре комбинирани със сладко и кисело. Предлагат се следните комбинации:

 • сливи и кайсии;
 • мандарини и портокали;
 • праскови и кайсии;
 • грейпфрут и портокали;
 • ябълките се комбинират с всеки плод.

По този начин вашият ден за разтоварване може да изглежда така:

 1. Вино сирене с филийки за закуска;
 2. 200 г кайсия за втора закуска;
 3. Пюре-кайсиеви мус за обяд;
 4. Изпечено сирене и мускус от слип за средна сутрешна закуска;
 5. Сирене за вечеря.

Придържайте се към комбинация от не повече от два вида плодове на ден. Така че вероятно няма да правите грешки в комбинации и няма да надхвърлите нормата.

Разтоварване ден на извара и зелен чай

Разтоварването на извара и чай е всъщност еднодневна диета за извара. Зеленият чай, въпреки че се счита за течна храна, има минимален ефект върху хранителните вещества на организма и се отнася повече за водата, отколкото за храната. В следващата статия ще ви разкажем подробно за ползите от зеления чай за отслабване.

За разтоварване зелен чай трябва да бъде прясно приготвен. Можете да използвате добавки от жасмин или канела. Разбира се, няма захар или пълнители, защото тогава ефектът от разтоварването няма да бъде постигнат.

За менюто, което трябва да сте подготвили:

 • 700 г гранулирано извара;
 • 1 литър прясно приготвен зелен чай;
 • 2 литра вода.

В този случай водата е необходима и не е изключена, защото нищо не може да я замени, за да нормализира метаболизма. Ефектът на зеления чай е необходим за ускоряване на метаболитните процеси, но без вода няма да работи така или иначе.

Разтоварвайте равномерно през целия ден. Например, 140 грама извара на едно ястие. Чаят може да се пие 15 минути след извара или 30 минути преди това. Веднага след извара не можете дори да пиете вода, което ще наруши процеса на храносмилане.

Допускат ли се дни за разтоварване по време на бременност?

Въпреки общото мнение, е крайно нежелателно да се прекарват дни на разтоварване по време на бременност. Това е разрешено само в два случая:

 • когато диетата се предписва от самия лекар;
 • когато сте много лесни за извършване на дни за разтоварване и лекарят няма нищо против вашите действия.

В други случаи диетите не са необходими, защото тялото е в определено положение с определена корекция на хормоните и необходимата задържане на течности. Ако приложите някои груби трикове в диетата, те непременно ще бъдат стресиращи за тялото и това, което няма да почувствате, ще окаже отрицателно влияние върху бебето. Ето защо е по-добре да откажете всякакви радикални мерки и да изчакате постнаталното състояние и дори за по-късен период - след хранене.

Ако въпреки това лекарят не се интересува и дори вярва, че във Вашия индивидуален случай е необходимо, тогава схемата и процедурата за разтоварване са същите като при жените, които не са в позиция.

Видео съвети за изхвърляне в извара

Погледнете видеосъвети относно правилното извършване на диета за разтоварване, използвайки извара.

По този начин правилата за разтоварване на извара са прости - ограничено количество нискомаслено извара е разпределено на ден. Малко добавяне на плодове или млечни продукти ще допълни диетата, а зеленият чай и водата ще ускорят метаболизма. Така че можете да очистите тялото на токсините и да постигнете загуба на тегло. Друго време за извършване на изваждането на извара, без да се уврежда здравето, е използването на такива дни не повече от веднъж седмично. Храненето без въглехидрати за повече от 3 дни може да повлияе неблагоприятно на изпражненията ви.

Share:
Comments