В русия само една четвърт от семействата води здравословен

"Здравният ум е в здраво тяло", казва добре известната мъдрост. Едва ли някой може да спори с нея, но малко хора я правят девизът на целия й живот. Почти всеки човек на Земята осъзнава колко предимства се печелят от воденето на активен и здравословен начин на живот, защото всички мечтаем да преживеем дълъг и щастлив живот. Хората се раждат абсолютно здрави. Така че как да поддържате и да не губите това здраве? И защо реалностите са такива, че животът на един обикновен човек се състои от лоши навици, лошо хранене, раздразнителност и други неща? Как хората от Русия се отнасят към здравословния начин на живот, разбрал е порталът "Женско мнение".

Те се стремят да водят здравословен начин на живот: 51,3% от анкетираните жени не пушат, не пият, не упражняват и не се опитват да ядат здравословна храна. Тези респонденти обаче разбират, че повечето хора не могат толкова фанатично да се ангажират със своето здраве и не се преструват, че членовете на техните семейства следват техния пример. В крайна сметка само един човек от семейството избира здравословен начин на живот за себе си, а останалите живеят в удоволствие, без да мислят за бъдещето.

26,4% успяват да водят активен и здравословен живот с цялото семейство. "Щастлив съм да следя здравословен начин на живот и лесно да се придържам към него всички членове на моето семейство", казват справедливия пол. По-здраво тялото ви, те постигат хармония със себе си и с целия свят. Много от тях са сигурни, че ако човек се чувства добре, тогава животът му е радост, а не бреме. Здравословен начин на живот е техният избор.

Не водете здравословен начин на живот и не смятате за необходимо за 22,3% от хората, които са участвали в проучването. "Здравословен начин на живот? И какво е това? ", Питат изненадани. Sports те нямат време, вместо това те предпочитат да седят пред компютъра или да лежи пред телевизора да гледам, яде питателна храна, те не ми харесва - по-бързо и по-евтино да се яде бързо хранене, но не се притеснявай, те просто не знаят как дреболии. Но най-тъжното е, че тази категория от анкетираните не мога да си представя живота без алкохол, и това, естествено, е в разрез с идеята за здравословен начин на живот.

Както може да се прецени от резултатите от проучването, мненията са разделени. Но е хубаво да осъзнаваме, че повечето руснаци, ако не водят активен живот, се стремят към начин на живот, насочен към предотвратяване на болести и насърчаване на здравето. Каквото и да кажете и никой няма да възрази, че само един здрав човек може да бъде свободен, щастлив и щастлив.

Това проучване обхваща 2540 жени от 179 града в Русия на възраст между 20 и 45 години.

Share:
Comments