В китай самият беден създаде машина за диализа

Daily Mail съобщава за уникален случай - бъбречният пациент е организирал процедура за диализа у дома и независимо го предава.

Ху Султан, обади се на пациента, той сам е проектирал жизненоважната за него машина за диализа, използвайки стари медицински консумативи и някои от импровизирания материал.

Бъбречна болест е открита при човек през 1993 година. Докато имаше достатъчно пари, той претърпя диализа в болницата. Но парите са свършили. В допълнение, в болницата далеч да стигнем до и постоянно трябва да чакат на ред. В резултат на това човек използва своето собствено изобретение в продължение на 13 години. Домашното лечение е много по-евтино от подобна терапия в клинични условия - само 60 юана, което е 12% от разходите в клиниката.

Устройството, действащо като външен бъбрек, се състои от две части, които са свързани чрез мембранен филтър. Кръвта преминава през една част на устройството, а диализната течност през втората.

За да получите течност, трябва да смесите калиев хлорид, натриев хлорид и бикарбонат в пречистената вода. Две тръби напускат апарата, който пациентът вмъква в ръката си. Кръвта се изпомпва на една тръба, а от друга се връща.

При процедурата при диализа концентрацията на киселина в телесните течности намалява, както и съдържанието на калий и натрий в кръвта. Но тъй като водата, която пациентът използва, не е стерилна, лекарите смятат, че такова самолечение може да доведе до сериозни усложнения до фатална инфекция. Така че, на двама приятели на изобретателя домашно приспособления живот не спести.

Share:
Comments