В какво месо са по-малко калории?

Месото - незаменим компонент на човешкото хранене, незаменим източник на протеини. Основното нещо е да приведете менюто си за месо в съответствие с принципите на здравословното хранене. Как да го направите, прочетете новия материал от нашата редакция.

Както е известно, месото от различни животни се различава помежду си не само по вкус, но и по биохимични качества. Пилето съдържа повече фосфор и калий, свинско желязо и витамин В. Важно е, че месото не съдържа излишната мазнина, която след това се превръща в холестерол. Да се ​​запознаем с асортимента на месните отделения на супермаркетите по-близо и да разберете кои видове месо са подходящи за нас за диета.

свинско месо

свинско месо – мясо с высоким содержанием жира. Любой диетолог, услышав о свинине, неодобрительно покачает головой, если только речь не идет о свиной вырезке. Ее можно считать полноценным диетическим продуктом, прекрасно подходящим под любую программу питания.

Нежното червено месо без мазнини е особено ценно. Неговият цвят показва наличието на миоглобин, който е необходим за прехвърлянето на кислород към мускулите. Друга част от кланичния труп, която не съдържа много мазнини - макарони.

Излишък от мазнини се съдържа в гърдите и свинското гърло - точно това, от което се приготвя шиш кебап. Не е подходящ за диетично хранене.

Калорично съдържание на свинско месо

Хранителна стойност на свинско филе (на 100 гр.)

Калорично съдържание 142 ккал. Протеини 19.4 гр. Мазнини 7.1 g. Въглехидрати 0 гр.

Пилешки гърди

Бяло пилешко месо е незаменим продукт от броя на протеините и хранителните вещества. Без него, не една диета. Интересно е също така, че според количеството на фосфора той е по-нисък само от морски дарове. Единственото предупреждение е, че трябва да консумирате гърдата без кожа, защото съдържа много мазнини.

Мнението, че пилешките крака не са толкова полезни като гърдите, не е нищо повече от мит. Всъщност съдържанието на протеин и витамин В в тях е приблизително същото. Но краката съдържат малко повече мазнини, но това лесно се отстранява - просто отстранете кожата от тях.

Калорично съдържание на пиле Хранителна стойност на бялото пилешко месо (на 100 гр.)

Калорийната стойност е 99 kcal. Протеини 21,5 гр. Мазнина 1.3 гр. Въглехидрати 0 гр.

Телешко, говеждо месо

Телешкото и говеждото месо са съпоставими по отношение на полезността, но телешкото месо е по-деликатно и различно по вид. Състои се от тънки, лесно разделени една от друга влакна с розов цвят. Много експерти съветват избор за диетата си е телешко - в сравнение с пилешкото месо в него е три пъти повече от цинка.

Телешкото месо е задължително включено в медицинските и нискокалоричните диети, давани на малки деца. Най-ниско съдържание на мазнини части от него - врата, филе и филе - един от най-диетични продукти. Много специалисти по хранене препоръчват да се замени с обикновеното говеждо месо, което е по-грубо и по-тежко за стомаха.

Калорична стойност на телешко месо Хранителна стойност на телешко месо (на 100 гр.)

Калорично съдържание 89 kcal Протеин 20.4 g. Мазнина 0.9 гр. Въглехидрати 0 гр.

агне

агне — самый высококалорийный из всех рассмотренных сортов мяса.

Според съдържанието на лецитин - строителен материал за обновяване на повредени клетки - агнето е извън конкуренцията. Въпреки това, да се използва по-добре "кльощава" овнешко от гърба и филе. Но гърдите не трябва да се избират - твърде много мазнини.

Хранителна стойност на овнешко (за 100 гр.)

Калорийната стойност е 198 kcal. Протеини 17 g. Мазнини 14,4 гр. Въглехидрати 0 гр.

Таким образом, самое калорийное мясо — это свинина и баранина, дальше идет говядина, и наименее калорийное мясо — кура. Пилешки гърди считается идеальным диетическим продуктом. Она легче всего переваривается и содержит мало калорий. Разумеется, если не жарить ее на масле.

Share:
Comments