Уникално лечение с масаж на ушите: за какво е това?

Здравето беше и остава основният аспект, към който постоянно се привлича вниманието ни.

Абсолютно здравите хора не могат да бъдат посрещнати, но колко често се възхищаваме на онези, които са успели да намерят воля в себе си и да върнат нормалното си тяло без помощта на лекари.

Творецът създаде тялото ни уникално, способно на самолечение, а узната масаж е един от начините за подобряване на здравето.

Масаж на ушите: нужда или не

Формата и външният вид на лобчето свидетелстват за здравословното състояние на целия организъм. А набръчкана, набръчкана, свиваема ухото показва силно хронично заболяване, може би нещо, което досега е било скрито. Има цял клон на медицината - аурикулодиагностика, чиито лекари дефинират заболявания чрез появата на ухото.

Забелязали ли сте неприятните уши на хората? С 100% сигурност можем да кажем, че техният собственик не блести със здравето.

Болести на бъбреците ще доведе до промени в горните уши.

Дори формата на лобчето може да разкаже много за наличието на предполагаеми заболявания. Лошото кръвообращение постепенно ще придаде на ушите триъгълна форма, ендокринната система е правоъгълник.

Диабет и инфаркт може да се определи от дълбоки бръчки и сърдечно заболяване "Прочетете" чрез ясно изпъкнали вътрешни дъги на ушите.

Ако повърхността на задната част на ухото е плоска, трябва да проверите състоянието на съдовете, може би това е ранна склероза.

Интензивното лечение на ушната мида ви позволява да възстановите всеки орган на тялото си и само вие решавате дали в този случай се нуждаете от масаж на ушите.

Дори древните лечители доказват, че интензивното влияние в определени точки причинява изцелението на един или друг орган, така че имаше точков масаж.

Акупунктурните точки са разпръснати по цялото тяло, но краката, дланите и ушите са концентрацията на места, през които цялото тяло може да бъде здраво.

Ако на ръцете, краката всеки пръст е отговорен за даден орган, а за да намери желаната точка върху ушния канал, човек трябва психически да постави проекцията на човешкия ембрион върху формата на ухото, тогава главата ще бъде на лоб и краката в горните краища на ушите.

Ежедневното масажно ухо сутрин може да се приравни с интензивността чрез зареждане.

Масаж на ушите: условия и подготовка

Масажът на ушите е само божествена мисия за мързеливи хора, можете да го направите, докато лежите в леглото. Простотата и наличието на рецепции ви позволяват да направите уши масаж у дома си.

По този начин ще осигурим нашето тяло:

• бързо събуждане;

• активиране на всички органи;

• изливане на кръв към съдовете;

Ушите са уникални, ако масажирате ухото веднага

събужда се незабавно, но по-интензивно и високо качество ще бъде масажът на ушите, който започва с лоб, който не само ще се събуди, но ще допринесе и за яснотата на мисленето. Все пак, всичко трябва да се направи бавно, дори да се събуди.

Както е написано по-горе, акупунктурните точки се намират на повърхността на ушната мида, които са отговорни за целия организъм, най-важното е ясно да се знае и правилно да ги повлияе.

След като сте определили правилното място, можете да го работите с показалеца или пръстите си, ухото или острият връх на мача може да дойде на помощ. Масаж на ушите с умерен натиск от тези места, за максимум 3 секунди, задръжте скобата и я освободете рязко. Повтаряме на всяко място 5 - 7 пъти

Масаж на ушите: как да го направите правилно

- Започнете масажирането на ушите с леко потупване и триене. Интензивни три палми един върху друг, едновременно пускането на масаж на ръцете и приложението им върху ушите. Затопляме ги за няколко минути и започваме да разтриваме ушите им нагоре-надолу, докато започнат да "горят".

- Вземаме лъка на ушите с големи и индексирани пръсти и масажираме със спирала под налягане, бавно се движим по ръба на ухото нагоре. Ако внезапно има болка в някакъв момент, спирайте и масажирайте това място за по-дълго време. Направете това няколко пъти.

- Натискаме средата на ушите с показалец и палци, покриваме с тях прохода на ухото и задържаме за 2-3 секунди, повтаряйки рецепцията 5 - 7 пъти. По принцип номер 7 е любимото число, то съдържа пълнотата на действието.

- Ушната лъжа е отговорен за цялата глава, така че интензивното й издърпване няколко пъти ще засили имунната система или ще помогне за подобряване на ухото - гърлото - носа и очите.

- По време на грипната епидемия, студената и антивирусната терапия масажирате трагуса, вкарвате палеца в ухото и притискате показалеца към перваза, а не просто притискате, но движите тази част на ушния канал в различни посоки, докато се получи силен огън.

- Да започнем да събуждаме гръбнака. Начертайте в средата на ухото на пръстите, усетете напречния хрущял и започнете да го разтривайте от началото до края, като го натискате. Включете цялото си вътрешно уклонение, защото болката, която се появява в една от точките, ще сигнализира за проблема на определена част от билото.

Пожелавай си добър ден и можеш да станеш от леглото. Ако искате, можете да масажирате ушите си по всяко време, на всяко място, с прилив на умора или сънливост, за това не ви трябват специални условия и адаптации.

Масаж на ушите: съвет от професионалист

1 Быстрая антистрессовая терапия, можете спокойно да кажете, в момента най-популярните. Разбира се, можете да се предадете в ръцете на терапевта, но все пак трябва да стигнете до него, но е много по-лесно да направите самомасаж за ушите си. В горната част на ухото психически нарисувайте триъгълник с върха в горния край на ушната мида и масажирайте тази област. Няколко дни след редовното излагане на тази точка:

• различни фобии ще изчезнат;

• дразненето ще намалее и постепенно ще изчезне;

• Сънят ще се подобри;

• нервната система ще бъде укрепена;

• Шумовете в ушите ви ще изчезнат.

Масажът на ушите в тази точка е задължителен в случай на заплаха от инсулт, инфаркт, наличие на атеросклероза.

2. Влияейки върху мястото на глада или мястото, отговорно за работата на стомаха, можете да подобрите метаболизма, да намалите апетита, което ще гарантира много желана загуба на тегло. В ухото има няколко точки, които ще бъдат масажирани насърчаване на загуба на тегло.

- Такава важна точка е във вътрешната част на ухото. Поставете пръста си върху напречното хрущялно изпъкване в ухото и бавно се преместете в центъра, веднага щом почувствате ямата, тогава сте на мястото си. Няма значение, ако с масажа се разработи голяма повърхност, но ще има гаранция, че желаната точка е точно масажирана.

- За да определите втората точка, поставете подложките на показалецните пръсти под лоста, в горната част на долната челюст. Разположено е точно на мястото, където са свързани двете челюсти, затова ги преместете и поставете на правилното място, при натискане ще има лека болка. Масата това място, натискане надолу до 5 секунди 7 - 10 пъти.

- Равната част вътре в ушната яка е отговорна за стомашно-чревния тракт, следователно, интензивно работейки по всяка точка, със сигурност ще стигнете или до проекцията на червата, чиято работа автоматично засяга загуба на тегло, или жлъчния мехур, отговорен за метаболизма. Представете си, че седнете в обществения транспорт, замислете се с пръст в ухото си, хората мислят, че човек е дрезгав, а междувременно той прави масаж за отслабване.

3. Правилно пробити уши са способни възстановете зрението, В строгите времена на Съветския съюз момичетата били забранени да носят обеци на училище, така че едно момиче имаше късмет, с интензивно развитие на астигматизъм в Института Хелмхолц, беше препоръчано да пробие уши и дори да даде разрешение.

4. Много рискови съвременни модове, за да осакатят тялото си, висящи на ушите на много орнаменти. Главоболие, постоянно гадене, диария и други раздразнения могат да възникнат, когато съответната точка е дразнене.

5 хипертония принадлежи към категорията на болестите, които се считат за нелечими, те се смесват и редовно пият таблетки, постепенно се превръщат в по-силни. Традиционната медицина отдавна доказва, че с помощта на билки и масаж можете да правите чудеса.

Масажът на ушите позволява да се нормализира както високото, така и ниското налягане.

Точката, отговорна за натиска, е лесна за намиране зад ушната тел. Поставете показалеца точно под лоста и плъзнете долната част на гръдния кош за 5 - 7 мм. Болезнеността ще покаже, че сте на правилното място. Сега натискаме точката с пулсиращи или усукващи движения в продължение на 10 секунди, след което прекараме пръста си в ключицата, сякаш "източваме". Повтаряме всичко от самото начало 7 - 10 пъти.

6. Даже оток на краката някои от тях ще премахнат масажа на ушите или по-скоро краищата на ушната мида. Опитайте през деня 5 - 6 пъти, за да масажирате поне това място и резултатът няма да се забави.

7. Може ли масаж на лоб и с остра зъбна болка, триене, щипка, удря вътрешната си част, докато болката изчезне.

8 Точката на анестезия трябва да се масажира с всякаква болка и е на върха на вертикалната линия на ухото, сгъната наполовина.

Масажът на ушите ще помогне с импотентност и менопауза, загуба на слуха и стенокардия, както и много други заболявания, ако го правите през цялото време.

Аксесоари за масаж на ушите - обици и златни игли

С помощта на съвременната мода, която позволява да се носят няколко обеци наведнъж, за мъжете и жените, умният масаж може да бъде заменен с влияние върху акупунктурните точки с тези орнаменти. Всеки рефлексотерапевт лесно ще маркира желаната точка на ухото и в медицинския център ще помогне да пробие ухото. Постоянното въздействие върху прожекцията на болезнения орган постепенно ще допринесе за неговото съживяване.

Според собствениците на комплекти обеци на точката "Апетит", след известно време наблюдаваха загуба на тегло до 10%. Особено популярен този метод, който позволява да бъде винаги тънък, открит в Япония.

Не искате да пробивате уши, прикрепете върху тези места гипс от черен пипер или елда, от време на време ги натискате.

Много технологии предлагат различни адаптации за отслабване, така че биомагнитите, които са прикрепени към върха на ухото, не са изключение, фантастично ограничаващи апетита, докато те изглеждат като украса.

Трябва обаче да се запомни, че без биомагнити е необходимо да наблюдавате диетата си и да не забравяте физическото натоварване.

В някои стаи акупунктурата или лазерната терапия се използват за коригиране на фигурата с помощта на масаж на ушите.

Важно е да знаете

Утринният масаж на ушите, за да се даде жизненост по посока на часовниковата стрелка, но вечерта, за да се отпуснете и да заспите по-бързо, всички манипулации се извършват в обратната посока.

Искате ли да помогнете на вашето тяло? Направете ежедневен масаж на ушите, докато активността, спокойствието и болестта ще се върнат.

Share:
Comments