Учените са разбрали колко често е необходимо да се мият

Измийте кърпите възможно най-често, за предпочитане след третата употреба. Това заключение беше постигнато от американски учени, когато преброиха броя на патогенните бактерии върху използваната тъкан. Бяхме ужасени и ...

Дали кърпите са по-вредни от полезни?

Група изследователи от Нюйоркския университет внимателно проучи незаменимото нещо от гледна точка на хигиената и стигна до разочароващи изводи. Оказва се, че кърпите носят нашето лице и тяло повече вреда, отколкото хубаво.

На влажната тъкан след всяка употреба остават частици от мъртвия епител (горния слой на кожата), изпражненията, урината, остатъците от храна и други биологични вещества. Всичко това е отлична хранителна среда за гъби и бактерии. И влажният въздух на банята и повишената температура създават само идеални условия за тяхното възпроизвеждане.

Само си представете какво можете да намерите на кърпа, ако погледнете влакната под микроскоп! Американците не бяха твърде мързеливи, обмислиха и предложиха спешно да променят отношението към хигиената.

Защо измийте хавлиите от гледна точка на експертите

По-голямата част от бактериите, между другото, попадат върху тъканта не от кожата на човек, а от въздуха на тоалетна. Ако банята е комбинирана, това се случва по-често и по-бързо. Но отделните санитарни помещения комуникират помежду си чрез вентилационни канали или чрез естествен ток на въздушната струя.

Според експертен хигиенист Филип Тиерно, след третата употреба трябва да измиете кърпите от банята. Това е единственият начин да избегнете вътрешна инфекция. Освен това и три пъти да се използва продукт за лична хигиена е възможно само ако кърпата изсъхне самостоятелно след употреба.

Тирно, специалист по микробиология, патолог в Медицинската школа в Нюйоркския университет, е сигурен, че специфичната миризма на кърпи е сигурен знак за микробен растеж. Не можете да използвате такива хигиенни продукти, трябва бързо да измиете кърпите.

Измиване на кърпи срещу стафилококова инфекция

Във влакната на използваните кърпи не само патогенни микроорганизми, но и доста безобидни бактерии "свикна". Друг въпрос е, че е невъзможно да се каже точно с какво се сблъскват обичайните хигиенни микроби. Ако имунната система е силна, тогава тя ще се справи дори и с потенциално опасни микроорганизми.

Въпреки факта, че повечето бактерии не представляват заплаха за човешкото здраве, има възможност за инфекция с опасна инфекция Staphylococcus aureus (Staphylococcus aureus) - причинителят на гнойни възпалителни лезии на кожата, лигавиците и дори вътрешните органи. Особено висока вероятност да се вземе стафилокок, ако един човек използва кърпа.

Изтривайки кожата многократно с използвана кърпа, ние просто мигрираме бактериите в тялото си. Най-малко това заплашва с появата на акне.

За да предотвратите проблеми, трябва да измиете кърпите възможно най-често и да проветрявате банята постоянно. Във всеки случай нашата редакционна комисия единодушно реши да направи това!

Share:
Comments