Учените са посочили основните признаци на дълголетие

Хората по света са загрижени за удължаването на живота. Учени от много страни по света се занимават с търсенето на рецепти за младост и дълголетие. Досега обаче не е намерен уникален инструмент, който може да удължи живота на хората. Единственото, което остава, е да се придържаме към съществуващите препоръки, които поне до известна степен да помогнат на хората да се надяват на дълголетие.

Сред признаците, които според учените могат да бъдат индикация за това дали даден човек е потенциален дълъг черен дроб или не, може да се назове например способността му да запази равновесие, ясно изразяване, твърдо ръкостискане, съпротива срещу стреса.

Трябва да се каже, че всяка от тези особености се подкрепя от научни изследвания.

Способността да се поддържа баланс показва доброто функциониране на ендокринната система. Устойчивостта на стрес е свързана със здравето на нервната система, а доброто говорене е интерес за света около човека.

Интересно е знакът на "уверено ръкостискане", което според аюрвердичната доктрина показва добър енергиен резерв на човек.

Разбира се, важен фактор е физиологията, по-специално от нивото на хормона на кръвта, отговорен за регулирането на броя на хората на планетата.

Share:
Comments