Учените са посочили най-ефективното средство за лечение на

Специалистите казват, че най-сетне са открити най-ефективните методи за лечение на гърлото и по-специално ангина. Не е нужно да купувате скъпи лекарства за това. Както се оказа, болката в скръбта може да бъде намалена с помощта на ... обичайния аспирин. За това е достатъчно да следвате прости правила: разтваряйте няколко таблетки аспирин във вода и след това изплакнете получения разтвор с гърло. Според лекарите, след около два часа, болката може да бъде значително облекчена. Освен това, ефектът от това използване на аспирин може да продължи до шест часа.

Същността на този ефект е обяснена от професор Рон Акълс, който ръководи групата изследователи: ефектът на аспирина е подобен на локален анестетик, който може не само да облекчи болката, но и да кашлица и да облекчи назалната конгестия.

Също така, лекарите препоръчват с болестта на гърлото да вдишате ментол, което може значително да облекчи състоянието на човек, който е заболял от ангина.

Друго средство, изключително ефективно при лечение на заболявания на гърлото, е медът. Според експерти, някои видове мед третират болното гърло не по-лошо от аспирина. Тайната на това е в специални природни вещества, които са част от меда и имат изразени антибактериални свойства.

Share:
Comments