Учените са посочили фактори, които водят до необратимо

Различните чернодробни заболявания напоследък стават изключително често. Но тялото изпълнява в тялото функцията на вътрешен филтър - пречистване на хранителни продукти от различни отрови и токсини. Ето защо експертите препоръчват много внимателно да следи състоянието на това тяло

Като правило, увреждане на черния дроб различни токсични промишлени отрови, злоупотреба с пържени, остри и мастни ястия. Разбира се, непоправимото увреждане на черния дроб води до алкохол.

В допълнение, черният дроб е засегнат от червеи и различни вируси, патогени на хепатит А, В и С. Опасни са комбинацията на хипертония и установеното затлъстяване на черния дроб, общото затлъстяване на тялото, исхемична болест на сърцето.

Често рискът от чернодробни заболявания води до менопауза при жените, наличието на жлъчни камъни, бърза загуба на тегло, дължаща се на различни "бързи" диети. Лекарите казват, че правилното хранене, предотвратяването на затлъстяването и грижата за работата на сърдечния мускул могат да поддържат здравия черен дроб.

Share:
Comments