Учените: пушачите са мързеливи

Бразилските учени активно насърчават хората да се откажат от тютюнопушенето, тъй като този вредни навик, наред с други неща, сериозно засяга настроението на човека и неговата мечта.

Според съобщенията, пушачите са много по-склонни от другите да бъдат депресирани, без да се притесняват. В допълнение, белодробната функция е значително намалена, което не е в състояние да компенсира физическите упражнения. Пушачите са много по-склонни от другите да се чувстват уморени.

След като загубиха надеждата, че рационалното обяснение ще бъде адекватно получено, лекарите посочиха, че пушачите не миришат добре. В допълнение, сега собственици на лош навик, записани в мързелив.

Южноамериканските учени са установили, че пушачите имат една и съща физическа активност като техните съграждани, които не пушат, но те не са достатъчни за редовно упражняване на елементарна мотивация.

В експеримента взеха участие 60 пушачи и 50 непушачи, които бяха облечени в педометри за шест дни. Проучването показва, че пушачите отиват по-малко през деня, намаляват физическата си активност и следователно не могат да издържат на значително физическо натоварване.

След експеримента участниците бяха помолени да преценят тяхното здраве. Пушачите са казали, че се чувстват уморени, но не се чувстват мотивирани да променят установения си начин на живот.

Share:
Comments