Учените препоръчват да се проверява пощата им не повече от

В днешния свят има много хора, които са в сериозна зависимост от компютрите и смартфоните и които постоянно очакват послания от приятели и колеги. Това, според експертите, е сериозен стрес фактор. Помощ за изчистване на ситуацията може да помогне за промяна на модела на поведение. Експертите препоръчват да се намали броят на изгледите за поща до три пъти на ден и е по-добре да се отговори на всички налични писма, отколкото на всеки отделно.

Има данни, че хората, които непрекъснато проверяват електронната поща или отговарят на повикванията на ръководството помежду си, имат подобни неврологични признаци: безсъние, главоболие, прекомерна тревожност от тревожност, проблеми с храносмилането. Към тези данни е направен анализ на медицинските показатели на 124 доброволци.

Повечето от тях бяха студенти или завършили университети. Останалите работиха в различни сфери на дейност. Някои от участниците в експеримента проверяват електронната си поща не повече от три пъти на ден, а другата - толкова често, колкото биха могли. Тогава групите промениха местата.

В резултат на това се оказа, че онези, които проверяват пощата си само от време на време, психологически се чувстват много по-комфортно.

Share:
Comments