Учените: да се избегне затлъстяването да се бори със

Според учените, ако човек не може да преодолее свръх тегло до 25 години, той има сериозен риск да получи затлъстяване след около десет години.

Не е тайна, че затлъстяването може да предизвика сериозни заболявания, сред които различни заболявания на сърдечно-съдовата система, диабет, онкология. Освен това затлъстяването е един от факторите за ранна смърт.

Съединените щати, където броят на хората, страдащи от затлъстяване е изключително висок, инвестира в своята система за здравеопазване допълнителни средства за решаване на този проблем. По-специално, хората с наднормено тегло струват на Америка здравето на 147 млрд. Долара годишно.

Учените отдавна се борят с проблема за откриването на причините за затлъстяването. По-специално, беше установено, че децата-цезарийци в зряла възраст са изправени пред проблема с наднорменото тегло. Причината за това е, че цезарийците, лишени от възможността да преминат през раждането през родовия канал, не се появяват с полезни бактерии. Освен това при хората, родени с цезарово сечение, чревната микрофлора често има редица характеристики, в резултат на което тялото им не е в състояние напълно да обработва излишната мазнина.

Share:
Comments