Царевична царевица: лечение вкъщи. съществуващи начини за

Обикновено появата на косми е свързана с механичен ефект върху определена област на кожата. Тези форми на кожата причиняват много дискомфорт и дискомфорт за пациента.

По тази причина е необходимо да започнете лечението на основния калус у дома или в кабината възможно най-скоро, така че заболяването да не се влоши.

Царевицата - какво е това?

Царевицата е вид образуване на кожата, което е малка кухина депресия в кожата. Колкото по-голям е жлебът, толкова повече пациентът изпитва дискомфорт.

Ядрото може да се локализира навсякъде. Най-често се намира на стъпалото на крака или между пръстите на краката. Това се дължи на факта, че тази област е изложена на механичен стрес през цялото време. Друго място за локализиране на такъв калус са подложките на пръстите. Това подреждане на калуса е по-рядко срещано, отколкото в областта на краката. Този калус обикновено възниква поради постоянната работа на всеки инструмент.

Важно: В сайта за локализация се появява само една житна царевица.

Изглежда, че това образование може да се дължи на носенето на неудобни обувки. Друга причина за появата на царевичния калус е възможна при наличие на заболявания на краката (например плоски крака)

Също така, причината за този вид косми може да бъде резултат от кожни лезии от гъбичките или навлизането на някакво чуждо тяло в кожата.

Всички причини за болестта са доста сериозни и изискват специално внимание. Необходимо е да започнете да третирате кожуха колкото е възможно по-скоро, тъй като в началните етапи (когато депресията не е много голяма), е много по-лесно да се лекува сърцевината на образованието.

Методи за лечение на царевичен калус

Има много начини да се отървете от основния калус у дома и в офиса на козметик.

Професионалното премахване на калуси е популярно сред хората, страдащи от това заболяване. Можете да се отървете от тях с помощта на следните козметични услуги:

- Пробиване. Специално устройство, което почиства горния слой царевица, се поставя вътре в ядрото на царевицата. След пълното отстраняване на растежа на царевицата, в раната се поставя противогъбично и противовъзпалително лекарство.

- Премахване. Този метод се използва в по-напреднали случаи. Царевичното ядро ​​от всякаква дължина се изгаря от лазерен лъч. В допълнение, устройството унищожава всички бактерии вътре в пръчката, така че последващото полагане на лекарството е по избор.

- Криотерапия. Царевицата от ядро ​​се обработва с течен азот. Лекарството "изгаря" горния слой на грубата кожа. След 30-40 секунди след употребата на лекарството, кожният слой се отделя самостоятелно.

Процедурите, предлагани от козметичния салон, често се заместват от коронарното лечение на свободен дом. И двата метода на лечение са еднакво ефективни, но се различават в броя на процедурите, необходими за пълно излекуване.

Обработка на царевица в дома

Ако е необходимо, премахване на ядрото царевица у дома трябва да бъдат подготвени за процедурата. Когато избирате някой от възможните начини за извършване на процедурата, е необходимо да изпарите кожата.

Има два основни начина за премахване на царевицата от този тип:

I. Лекарства (главно гелове или мехлеми), способни да "замразяват" царевицата. Основното вещество в тези лекарства е салициловата киселина.

II. Мазилка. Съвременното лекарство е много лесна за употреба: салициловата киселина се намира в центъра на пластира; всичко, което трябва да се направи, за да се отнесе към този метод, е да се прилепи към мястото, където се е появило образованието. Ако има наранявания около тази зона, този начин на отстраняване на формациите трябва да бъде изхвърлен. Процесът на такова лечение у дома с мазилка е от 2 дни до седмица, в зависимост от размера на пръчката.

След като се изпълнят процедурите, трябва да се внимава раната да не се заразява. Препоръчва се използването на стерилни превръзки, чисти дрехи и обувки.

Важно: При извършване на премахването на калус трябва да се спазват всички предпазни мерки, указани в инструкцията, за да се избегне увреждането на здравословната област на кожата.

Народни средства за лечение на котлети в дома

Има много народни средства, които могат успешно да се борят у дома с ядро ​​от царевица, например:

Рецепта 1. Сапун и сода. Тази рецепта е подходяща, когато ядрото на царевицата не е много голямо. Супена лъжица сода и супена лъжица настърган сапун се смесват с гореща вода. Тази баня трябва да се използва за около 30 минути в проблемната област. След процедурата ядката трябва да бъде изтрита с пемза. Процедурата ще освободи напълно пациента от роговицата в около 4-7 сесии (в зависимост от вдлъбнатината).

Рецепта 2. Горчица. За процедурата горчивият прах се разтваря в гореща вода. Банята се нанася върху областта на увредената кожа за около 30 минути. След това е необходимо също да се търка кожата с пемза. Ефектът ще се забелязва след 4 процедури.

Рецепта 3. Прополисът. Преди процедурата, царевицата трябва да се пече добре. Малко парче мазнина се топи с прополис. От получената смес е необходимо да глазираш топката, да й дадеш формата на "палачинка", да сложиш върху царевицата и да я оправиш. Оставете тази превръзка до 12 часа.

Рецепта 4. Оцет. С този инструмент трябва да внимавате да не изгаряте здравата кожа. Обичайната кръпка се излива с неразредена оцетна същност. За да отидете с превръзка е необходимо през деня, за да се премахне нощта.

Рецепта 5. Змийското мляко. Рецептата ще бъде ефективна, ако основната царевица е започнала само да се развива. За да изпълните процедурата, е необходимо да се разчупи стъблото на растението, изстискайте сока върху пластира. Залепете го директно към основната царевица, закрепете я за няколко часа.

Рецепта 6. Чесън и лук. Ако царевицата не се развива много силно, този метод ще бъде полезен в процеса на неговото лечение. Лукът и чесънът се търкат с фин ренде. Царевицата се подлага на пара, сместа се нанася върху мястото на кожната лезия и се фиксира с превръзка. Това отнема около 8 процедури.

Рецепта 7. Репей. За да го намалите, е необходимо в топлата вода да се отоплява добре, но не може да гори. Високото листно растение е прикрепено към възпалено място през нощта.

Необходимо е внимателно да се избира народният метод за третиране на царевичните калуси. Когато използвате някакъв състав на лекарството, трябва да сте сигурни, че няма алергия към него.

Също така си струва да обърнете много внимание на вида на собствената си кожа. Например, не можете да използвате сушилни върху сухата кожа, защото по-късно могат да се появят дълбоки пукнатини и сухи калуси. И за кожата, която е постоянно раздразнена поради някакви фактори, се препоръчва да се използва повече или по-малко нежна фолк медицина или директно лечение на специалист.

Ако приложеното народно средство не помогне, то може да бъде заменено с друго. Това се случва понякога поради лошата чувствителност на кожата към компонента на състава. Ако промяната на лекарството е неефективна, веднага трябва да потърсите помощ от специалист.

Профилактични мерки за образуване на царевица

За да се предотврати появата на ядра, е необходимо да се спазват някои прости правила.

Преди всичко, е необходимо да се спазва хигиената на краката, за да се избегне заразяването и образуването на гъбички за краката. Измийте краката си със сапун. След като измиете краката си, трябва да ги избършете.

Необходимо е да се откажете от неприятните, малки, здрави обувки. Трябва да го изберете само по размер.

Ако имате проблеми с краката си, трябва да видите специалист. Необходимо е да се направи проучване поне веднъж годишно.

Необходимо е да се използва крем за краката, така че да няма прекомерна сухота на кожата и образуване на растеж. Можете също така да използвате козметика, която може да се бори със силно изпотяване на краката.

Ако мазолите се образуват на краката или ръцете, можете да се опитате да ги повлияете сами; ако това не помогне, трябва незабавно да се свържете с специалист.

Share:
Comments