Третичното пушене може да причини рак

Според лекарите ефектът от "третичното пушене" на човек може да причини увреждане на ДНК и да причини рак.

Тютюнопушенето е ефектът от компонентите на тютюневия дим, които се уреждат в ситуацията в запълнена с дим стая и засягат хората в нея. По-рано е установено, че "третичното пушене" е изключително вредно за човешкото тяло.

Наскоро бяха представени резултатите от химичен анализ на вещества, отделени при пушене. Както се оказа, значителна част от 4000 вещества, излъчвани от цигарата, се заселват в стаята, въпреки последното излъчване. Съставът на тези вещества включва както токсини, така и канцерогени. Особено опасни са съединения, включително азотен оксид и азот, които, когато се комбинират с ДНК молекула, впоследствие причиняват мутации, водещи по-специално до рак. В тази връзка учените особено отбелязват вредата, която тренировъчното тютюнопушене оказва върху малките деца, които са по-податливи от възрастни на въздействието на вредни фактори на околната среда.

Единственият начин да се отървете от ефекта на третичното пушене е да премахнете всички засегнати предмети: меки мебели, килими. И също трябва да пребоядисвам стените, измийте завеси, легла.

Share:
Comments