Това ми боли врата, какво да правя - как да премахна

Много пациенти се обръщат към медицинска институция с оплаквания, че врата им удря врата им.

Болката възниква от изтръпването на нервите или артериите. В този случай импулсите се предават през нервната система, кръвотока се нарушава. Оттук има усещане, при което врата е трудно и болезнено да се обърне.

Възпалено гърло, какво да направите: причини

Всъщност има много причини за притискане на врата, понякога е необходимо да се направи точно диагноза. Първо, опитайте се да помните, ако не е имало събитие, в резултат на което е нарушена целостта на прешлените или тъканите. Това може да бъде всичко: силен удар, резки движения, повдигане на тежки предмети, неспазване на някои правила за безопасност и много други неща. Ако не се случи нищо от горното, тогава причината, поради която не можете да обърнете врата си, е много по-дълбока.

По-долу са основните фактори, влияещи върху функционирането на гръбначния стълб в гръбначния ни стълб:

1. Остеохондроза.

2. Свързващата тъкан е по-често срещана, отколкото трябва.

3. Phibrosz.

4. Развитие на такова неприятно и опасно заболяване като интервертебрална херния.

5. Хрущялната тъкан, разположена между прешлените, е изчерпана.

6. Дискът е изместен или напълно изхвърлен.

7. Спазмични мускули.

8. Всяка механична повреда в областта на гърба или шията.

Ако имате болка в гърдите и не знаете какво да правите, винаги трябва да посетите медицинска институция за преглед.

Счупване на шията, какво да направите: симптоми

Както може да се види, има много причини за развитието на такова неприятно състояние, но ако има някакви симптоми, които са присъщи на конфитюра? За да се отговори на този въпрос, е необходимо да се обмисли как е подредена вратата.

В цервикалния участък има 8 големи нерви, ако има щипка от поне един от тях, пациентът ще изпитва силна болка. Тъй като гръбначният ни стълб завършва цервикалния гръбначен стълб, дори малките увреждания в него могат да доведат до сериозни проблеми.

Можете да идентифицирате основните симптоми, които ще направят ясно, че има притиснат нерв:

1. Тежката болка в раменната става показва свиване на нерв С5.

2. Ако се докосне нерв С 6, настъпи изтръпване на ръцете. В същото време вашите ръце могат да бъдат болезнени или периодично болни. В зависимост от това колко силно засегнатият нерв може да бъде ударен като цялата ръка и няколко пръста.

3. Тъжната болка, която леко се придава на пръстите, говори за притискане на нерв С7.

4. Ако има силно замайване или главоболие, можете да прецените хипертоничния мускул или да го притиснете. Има нарушение на кръвообращението и това е доста опасен феномен, който трябва да бъде излекуван възможно най-скоро.

5. Поради факта, че врата е притисната, е невъзможно да се обърне в една посока, когато се опитате да направите това, има много болка.

6. В мускулите, слабост, ръцете започват да губят силата си, има чувството, че не можете да вдигнете обекта и да го задържите.

Ако имате поне един симптом, посетете медицинско съоръжение.

Възпалено шията, какво да направя: диагноза

Само лекарят може да направи точна диагноза и не можете да направите това след първото ви назначаване. Ако сте диагностицирани и не извършвате никакви изследвания и не провеждате тестове, добре е да намерите друг специалист. Квалифициран терапевт просто трябва да ви отнесе към травматолог или невролог, който ще избере за вас лечение срещу болестта, а не срещу облекчаване на симптомите.

За да се идентифицира болестта и да се предпише необходимото лечение, трябва да проведете следното проучване:

1. Компютърна томография. Процедурата няма никаква прилика с рентгеновите лъчи. CT се предписва, ако болката възниква поради промени в костите или дегенеративната тъкан.

2. ЯМР е достатъчно информативно проучване, но струва съответно. Процедурата се извършва в продължение на 30-40 минути, като същността й е, че под влияние на магнитни вълни, органите ви ще резонират и на устройството ще се появи изображение. Лекарят може да види състоянието на вашите кости, тъкани, дори малки промени в структурата им.

Много хора имат въпроса дали е възможно по някакъв начин да си осигурят първа помощ у дома, ако има възможност да се види с лекар точно сега, не. Можете наистина да го направите, да вземете упойка. В редки случаи е необходимо фиксиране на шията, за да се предотврати по-нататъшно влошаване.

Naslemilo шията, какво да се направи: лечение

Лечението зависи от диагнозата, която е направена на пациента. Но все пак има няколко важни действия, които могат да се нарекат универсални:

1. Засегнатият район трябва да бъде ограничен в мобилността. Разбира се, никой не оспорва, че нашият живот е непрекъснато движение, но понякога е необходимо да се ограничи дори и мобилността. Не межте врата си, особено го направете сами, не повдигайте тежки предмети, ръцете трябва да са в понижено състояние.

2. Физиотерапия. Това включва процедури за затопляне, електрофореза и много други. Но физиотерапията е по-скоро превенция, отколкото основно лечение. Задайте го, след като заболяването започне да отстъпва.

3. Нестероидни лекарства - помагат за облекчаване на синдрома на болката, намаляване на възпалителния процес.

4. Ако врата не се обърне поради факта, че има недостиг на хрущялна тъкан, тогава е необходимо да се вземат мерки за увеличаването му. За тази цел лекарите назначават хондропротектори на пациентите си, както и диета, в която трябва да има достатъчно желатин и калций.

5. Ако увреждането е сериозно, пациентите могат да бъдат препоръчани кортикостероиди. Но, като правило, лекарите се опитват да заменят такива драстични мерки с други лекарства.

6. Не винаги консервативните методи дават необходимите резултати, затова лекарят може да настоява за оперативна намеса.

Много от тях не могат да се обърнат към врата си и да се опитат да се справят сами с болестта, като използват затоплящи процедури, разтриват болезненото място с мехлеми, тинктури, но в никакъв случай това не може да бъде направено. Можете да започнете лечението само след изследването. Всяка независима намеса може да причини още по-големи щети.

Naslemilo шията, какво да направите: превенция

Ако по-рано сте се сблъскали с такава неприятна ситуация, когато не можете да обърнете врата си поради прищипването си, тогава определено трябва да предприемете превантивни действия, които ще помогнат в бъдеще да избегнете рецидив. Следователно може да се отдаде на превантивни мерки:

1. Укрепете мускулестия корсет. Поради това можете да държите прешлените на метеора, дори ако те вече са се провалили. Мускулите - това е нещо, което трябва да се погрижи за цялото време. И те не само се нуждаят от люлка, но се простират.

2. Почивайте не само често, но и правилно. За сън закупете подходящата възглавница - тя трябва да бъде умерено мека, но разбира се, не е нужно да спите и на камъка. Лекарите препоръчват закупуване на възглавници като възглавници, върху които е добре захваната врата.

3. Яжте правилно. В храната, която ядете, трябва да има достатъчно витамини, белтъчини, калций. Не забравяйте, че прекомерният прием на сол причинява сериозни увреждания на здравето и костите.

Учебните упражнения са полезни ли? Несъмнено спортът е най-добрата превенция за нашата опорно-двигателна система. Но ако щипката вече е настъпила, тогава не можете да наваксате всички пропуснати тренировки.

Изчакайте, докато възпалителният процес бъде спрян и едва след това помолете лекаря да избере най-добрия спорт. Не е нужно да се опитвате да поставяте записи, просто правите йога или фитнес няколко пъти в седмицата.

Можете да отидете за спорт както в спортна зала, така и вкъщи. Само 20-30 минути активно обучение ще намали шансовете за повторно заболяване. Но за пореден път си струва да се повтори, че в никакъв случай не е невъзможно да се прекалява.

Всички проблеми с гръбначния стълб могат да повлияят неблагоприятно върху качеството на живот, поради което се опитвайте да го наблюдавате и поддържате. Ако всеки ден дадете малко време да поддържате здравето си, то най-вероятно в бъдеще няма да имате такива проблеми. Но дори и да има рецидив, не забравяйте да го прегледате отново и да следвате всички препоръки на Вашия лекар.

Гледайте здравето си и останете здрави!

Share:
Comments