Топ 10 причини за преждевременно стареене

Много красавици се страхуват да видят допълнителна бръчка, но изобщо не мислят как да предпазват мозъка от стареене. За да останем пресни и да предотвратим ранното стареене на вътрешните органи, е необходимо да знаем какво ни лишава от младостта, превръщайки ги в грижовни стари жени.

Има 10 основни причини за преждевременно стареене. Те включват:

1. Болести

Ненавременното лечение на болести води до вътрешно и външно унищожение. Особено опасно е, че заболяванията могат да влошат не лицето или гърдите, а мозъка. Например, учените са установили, че жените, които са се научили да живеят с хипертония и не се опитват да я излекуват, унижават мозъка до ранно стареене. Те губят паметта, има проблеми с логическото мислене. Гастритът нервно намалява активността на мозъка. Поради факта, че тялото не е в състояние да абсорбира правилно необходимите вещества, момичето започва да мисли лошо. Но синузитът води до гладуване на кислород, което също няма най-добър ефект върху работата на централната нервна система.

Чрез небрежно лечение на споменатите заболявания, започвате атрофични процеси под струпването. Не е нужно да правите това. Необходимо е да се грижим за здравето, да се обърнем към специалистите. За да забавите стареенето на мозъка, трябва да изоставите лошите навици, да обичате интелектуалните игри, да тренирате паметта.

2. Замърсяване на тялото

Много е тъжно, че много хора не знаят за културата на чревното почистване от шлаките. Но тялото ни е нещо като машина, която се нуждае от редовно миене. За да изглежда машината видима, трябва да я махнете от всички страни на мускулите. Това означава, че трябва да се отървем от токсините и токсините. В противен случай, тъй като няма да се грижите за външния вид, няма да можете да изглеждате по-млади от вашите години, защото тялото е отровено отвътре.

На първо място, откажете вредна храна, редовно яде кисело мляко продукти. Опитайте се да организирате дни на разтоварване за овесена каша. Пийте 2-3 литра / ден обикновена вода.

3. Неправилна диета

Небалансираното хранене води до факта, че не получаваме достатъчно материал за образуването на клетките. Разбира се, клетките се нуждаят от енергия, която приемат от захари и мазнини, но това не е достатъчно за тялото да функционира както трябва. Не забравяйте, че строгите диети са минус здравето, плюс бързото стареене. В края на краищата, храната трябва да бъде такава, че клетките да могат да се актуализират редовно.

Здравословното човешко тяло се нуждае от година, за да поднови напълно чернодробните клетки. През това време клетките на кожата имат време да се променят 12 пъти. За да ги събираме и подмладяваме, се нуждаем от витамини, аминокиселини, минерали, лецитин, микроелементи и Омега3. С правилното хранене и редовното получаване на всичко необходимо за образуването на здрави клетки, човек може да живее в отлично настроение, без да страда от сенилни проблеми над 100 години.

Инсталация: Яжте храни, съдържащи вещества, необходими за създаването на нови здрави клетки. Те включват: зеленчуци и плодове, млечни продукти, риба и месо, ядки и соя, яйца, бобови растения, както и зърнени култури (ечемик, овес и перлен ечемик).

4. Липса на микроелементи

Никога не отказвайте да приемате витамин-минерални комплекси, съставени от специалисти. В края на краищата, за да се поглезите с ежедневно количество витамини за добре оформеното образуване на клетки, не е достатъчно да ядете здравословна храна. Защо? Това е просто. С обикновена храна не получавате една трета от веществата, необходими на тялото. Достатъчното снабдяване на тялото с минерали, витамини и калций е гаранция, че можете да избегнете преждевременно стареене.

5. Глупост

Искате ли да старите рано? Недостатъчният сън и липсата на лечение ще ви помогнат в това. Нищо чудно, че проучванията показват, че хората, които не са свикнали да легнат преди 23:00 часа и да се издигат около 7:00 часа, които не го правят редовно и също почиват по-малко от 8 часа на ден, растат стари по-бързо от своите роднини с правилната и адаптирана схема на сън ,

Друга важна точка - жените / мъжете, които са свикнали да седнат след полунощ, не произвеждат достатъчно хормони, които удължават живота. Часовникът на активното му производство: от 00:00 до 03:00 часа. Ако не искате да старите рано - достатъчно да спите и да не излезете от режима.

6. Киселинни отпадъци

Прекомерното натрупване на киселинни отпадъци предизвиква неправилно хранене, контакти със замърсени среди и т.н. Отпадъците се отлагат в съдовете и водят до тяхното запушване. В резултат на това клетките престават да получават необходимите полезни вещества, не се доставят с кислород и бавно се актуализират.

Отстраняването на киселинните отпадъци е в състояние в продължение на много години да удължи вашето младост. Един от начините за решаване на проблема е да се консумират големи количества зеленчуци и естествена вода.

7. Емоционално свръхпроизводство

Силно вредно за тялото е недостатъчната психологическа релаксация. Липсата на емоционално освобождаване, преодоляването на потиснически мисли, неспособността да се премине или да се говори за тревожна ситуация, фиксирането на проблемите - всичко това отрицателно влияе върху физическото и психическото здраве на човек, предизвиквайки ранното стареене. Така че не пазете всичко в себе си. Релаксирайте по-често, отпуснете се. Организирайте приятелски събирания.

8. Пасивен начин на живот

Тялото започва да се променя на своя собственик, ако не изпитва адекватно физическо натоварване. Искате ли да изглеждате млади и прилягате? Отидете в спорта всеки ден.

9. Стимули за загуба на живот

Лице, което няма причина да съществува, губи интерес към живота, стартира програма за самоунищожение. Не убивайте себе си! Просто намирайте урок за душата, дайте й се, се наслаждавайте на живота и станете по-млад.

10. Гени

Единствената причина за ранното стареене, с което е безполезно да се бори - генетично предразположение. Да, нищо не можете да направите, но това не означава, че трябва да останете празен. Почистването на тялото, правилното хранене, здравословния сън и запазването на натоварването не са навредили на никого.

Ако забележите първите признаци на преждевременно стареене, не се примирявайте с него. Опитайте се да възвърнете младостта си, преди необратимите процеси да се развият в тялото и ситуацията ще се влоши. Бъдете млади и здрави!

Share:
Comments