Той боли крака, когато ходи - може би всичко е за тегло? как

Много пациенти отиват в медицинска институция със същата жалба - силна болка в краката при ходене.

При различни заболявания, симптомът се проявява по различен начин: болка, рязко, болки и т.н.

Преди да започнете лечението и да пиете лекарства, трябва да посетите лекар.

Болки в краката при ходене: причини

Причините, които водят до спиране по време на ходене, могат да бъдат различни.

Неврома Мортън

Неврома Мортън — при развитии заболевания развивается сильная боль в передней части стопы. В момент ходьбы она усиливается. При развитии заболеваний межпальцевые нервы утолщаются.

Болестта е доброкачествен тумор. При визуална инспекция ясно се вижда, че стъпалото е деформирано. На стъпалото има зърна, вдлъбнатини.

Плантарный фасциит

Локализирането на болката пада върху целия крак, човек изпитва силна, болезнена болка. Болестта е най-честата причина пациентите да се обърнат към лекар. В резултат на непоносима болка човек не може да се движи напълно.

Пръстена стига

Пръстена стига — является результатом продольного плоскостопия, свод стопы ( продольный) уплотняется в несколько раз. Отмечается воспалительный процесс в области пятки.

остеопороза

При липса на калций и минерали болестта се развива. Най-често страдат само възрастните хора. В рисковата категория са жени с наднормено тегло, както и тези, които имат кулминация. Когато се движите, болката в стъпалото се влошава.

бурсит

Има възпаление на синовиалната торбичка, докато ходенето там е силна болка в пръстите и краката. Ставите се деформират и набъбват. Потвърдете или оспорвайте, че тази диагноза е възможна само с рентгеново изследване.

Подагра

Подавата се развива поради налагането на сол на пикочната киселина. Причините за развитието на такова състояние всъщност много, те включват злоупотреба с алкохол, дисфункция в бъбреците. Хората, страдащи от това заболяване, страдат от силна болка в краката, когато се движат. Атаката на заболяването може да изпревари пациента по всяко време, дори по време на сън.

Ревматоиден артрит

Веднага след като заболяването засяга дадено лице, малките стави в крайниците се възпаляват. Кракът е много възпалено, много фактори влияят върху степента на неговото изразяване - дали човекът упражнява физически или ако няма хипотермия.

плоско стъпало

Заглъхването на арката на стъпалото води до болка в краката при ходене. Болестта води до факта, че краката са деформирани.

Травматично нараняване

Дислокации, фрактури, сълзи - всичко това и много повече се отнасят до травматични наранявания. В този случай е необходима спешна хоспитализация на пациента.

Съдови заболявания

Често срещана причина за болка в краката са заболявания като флебит, разширени вени. Има метаболитно разстройство.

Пациентът изпитва силно изтръпване на крака и изтръпване. В късния стадий на заболяването, когато се образуват трофични язви, има остра непоносима болка. Оперативната намеса не може да бъде избегната.

Кракът спира при ходене: диагностика

За да се разработи ефективен план за лечение, е необходимо да се установи точна диагноза. За целта е необходимо да се извърши диагноза и да се сравни увреденото краче и да не се нарани.

Лекарят трябва да разбере всички подробности, да попита пациента къде точно болката му боли, колко време е възникнала болката. Необходимо е да запомните всички подробности за появата на болка и да уведомите лекаря. Ако е необходимо, ще се извърши физически преглед, за да се оцени степента на тежест на заболяването:

1. Експертът ще изследва състоянието на крака, когато е в покой и по време на движение.

2. Внимателно докосвайте крака, за да установите деформацията, местоположението на локализирането на болката.

3. Важно е да проверите как функционират мускулите. Специалистът внимателно ще прегледа крака, ще го почувства, ако е необходимо, ще ви помоли да тичате малко.

4. Експертът ще провери чувствителността на подметката, което ще покаже дали нервите са повредени.

5. ЯМР или рентгенови лъчи се използват за откриване на увреждане на костите или меките тъкани.

Болки в краката при ходене: първа помощ

Веднага след откриването на причината за болката лекарят ще предпише подходящо лечение.

Ако имате болка и дискомфорт, вземете следните мерки: легнете, за да могат краката ви да се отпуснат. За да облекчите болката, можете да приемате болкоуспокояващи, да прилагате лед, да вдигате краката си.

В състояние на почивка, стреса ще бъде премахнат, което означава, че ще има лечебен ефект. Ако стъпалото не може да задържи тежестта ви, използвайте патерици.

Не забравяйте, че ледът се прилага за не повече от 20 минути. Първо го поставете в пластмасова торба, обвийте я с кърпа и я поставете на възпалено място. Но ако има много дискомфорт, премахнете го възможно най-скоро.

Благодарение на стегнатото превръзка и повдигнатите крака, можете да избегнете подуване.

За да облекчите състоянието си, за да премахнете подуване, можете да приемате определени лекарства, които се продават в аптеката - Acetaminophen, Ибупрофен, Аспирин. Лекарствата трябва да се вземат внимателно, внимателно да прочетете инструкциите, да разберете дозата, само тогава да пиете лекарството.

Ако сте търкали царевица, препоръчваме да приложите превръзка, за да избегнете допълнително триене. За да избегнете появата на калуси в бъдеще, смажете проблемни места с вазелин.

Болки в краката при ходене: лечение

Веднага след като се установи причината за болка в краката, се предписва лечение.

• Използване на електрически уреди от медицински персонал - лазер, ултразвук, електростимулация, ръчна терапия. Под въздействието на тези процедури се възстановява кръвообращението в увредената област.

Предписание за ограничаване на движенията и дейността:

• Заменете всяка моторна дейност, която причинява болка. Не е препоръчително да бягате. Една добра алтернатива би била колоезденето, плуването, ски-симулаторът. Натоварването на стъпалото ще бъде намалено.

Корекция на краката:

• подменяйте обувките с по-удобна, за предпочитане препоръчвана от лекар;

• Опитайте се да сменяте обувките на всеки шест месеца.

Укрепване на мускулите, като се развива тяхната гъвкавост:

• В някои случаи, за да се укрепи увредената зона, се предписват специални физически упражнения;

• Направете упражнения за увеличаване на гъвкавостта.

За отстраняване на възпалението и болката се използват лекарства. В някои случаи е необходима хирургична интервенция.

Биохимическая оценка:

• В случай на нараняван крак, тялото трябва да промени начина, по който се движи. Лекарят може да оцени всички настъпили промени и да направи съответните корекции;

• под постоянен медицински контрол, до пълното възстановяване.

Как да се избегне болка в крака в бъдеще

Преди да започнете физически упражнения, е необходимо да се вземат предвид много точки. Колко енергично е тялото ви?

Ако имате болка при спиране при ходене, упражнението е наистина необходимо, но само след преглед на специалист. Най-оптималната програма за обучение - джогинг за две минути, ходене, малка джогинг.

Ако по време на тренировката болката в краката само се увеличава, е необходимо да се намали натоварването.

Бърз поглед към болката в краката:

• Краката са доста сложен анатомичен механизъм, който е постоянно изложен на много болести;

• Цялото натоварване е предимно в арката на крака, така че трябва да можете да го разпределите правилно;

• в случай, че болката е толкова тежка, че човек не може да ходи спокойно и да върши обичайните неща, е необходимо да бъде изследван от специалист;

• Лечението директно зависи от заболяването, може да бъде медикаментозно, стягащо, физиотерапевтично.

Ако кракът ви боли, това е първият знак, че нещо не е наред. Не забравяйте да посетите лекар за преглед.

Share:
Comments