Текуща писта за отслабване - как да работи правилно?

Течаването е включено в почти всяка програма от класове, както за отслабване, така и за възстановяване.

Той обучава издръжливостта, укрепва дихателната и сърдечната система, развива различни мускулни групи и подобрява координацията на движенията.

Можете да бягате на стадиона, в парка или на неблагодарна.

Независимо дали това се случва във фитнес залата или у дома, правилата за ефективно изпълнение на симулатора са винаги еднакви.

Дали неблагодарна ви помогне да отслабнете?

Ако бягащата пътечка се обработва правилно, тя ще бъде първият помощник в борбата срещу излишните килограми. Калориите се изгарят при всяко физическо натоварване и с продължително движение - повече, тъй като метаболизмът се ускорява. Освен това участват няколко различни мускулни групи, т.е. възможно е да се изработи най-проблематичните части на тялото. С по-пестелив режим не можете да се страхувате да "изпомпите" краката си, напротив, те ще станат тънки и ще се поберат в правилната мярка. Може би по принцип е един от най-достъпните и плодотворни начини да отслабнете. Той насърчава изгарянето на мастни натрупвания върху краката, ръцете, корема и кръста.

Бягащите пътеки често са оборудвани с така наречения бордов компютър с екран, който показва не само разстоянието и времето, но всъщност се изразходват за обучение на калории. Това е много удобно, тъй като помага не само да контролира товарите си, но и да се мотивира за по-нататъшни постижения. Много по-лесно е да вярвате в резултата, когато вече сте в процес на упражнения, виждате цифрите, потвърждаващи тяхната ефективност. В същото време, ако постиженията не са задоволителни, тогава става очевидно, че е необходимо да се добавят към другите упражнения за хармония. Неблагодарна помага да отслабнете бързо, ако е придружено от други обучения, например, гимнастика или тренировка за сила.

Най-ефективният начин да се поиска наднорменото тегло на пистата е интервал, при който скоростта на трафика непрекъснато се променя. По-точно, при еднакви подходи времето се изпълнява при различни скорости и дори се заменя със стъпка. Можете да се включат в парк, измерване на времето на часовника или хронометър, но неблагодарна, че ще бъде много по-удобно - дори и на най-простия симулатор можете да зададете таймер, който ще сигнализира началото на следните подходи или дори сами да падне или да увеличите скоростта на колан.

Какви обувки да изберем за бягаща пътечка

Обувките за бягане са различни от всяка друга спортна абсорбция. Това е особено вярно за движението на твърди повърхности, въпреки че пистите на писти за спускане обикновено имат добро омекотяване от себе си. Да се ​​кажеш за обувки за обучение като незначителни подробности е голяма грешка. В допълнение към ефективността на упражнението ние говорим за сигурност. Добрите обувки за тренировка не само ще имат амортизация, но и гъвкавост, вентилация и ще бъдат много леки. Марката не е от значение дали качеството отговаря на всички изисквания.

Има ли смисъл да се купуват скъпи маркови маратонки, ако класовете за бягащи пътеки са само у дома? Не става дума за това къде да тренираме, а колко често и с каква интензивност. Покритието на бягащата пътечка не е толкова трудно, колкото един и същи асфалт, така че за правилното включване в движение, ще бъде достатъчно да имате най-простите леки обувки за бягане с минимална амортизация. Важно е да се обърне внимание дали те не търкат глезените си - това е често срещан проблем с такива обувки.

Изборът на правилната бягаща пътека за вашия дом

За домашна употреба има бягащи пътеки с по-компактен размер, отколкото тези, инсталирани в спортни зали. Със съвременните тенденции за екологичност във всичко, те също могат да бъдат невероятно ергономични. Първо трябва да намерите място в апартамента, където можете да поставите симулатора и да направите всички необходими измервания. Основното нещо в бягащата пътечка е дължината и ширината на работещата кърпа. Колкото по-дълго е, толкова по-добре. В допълнение, симулаторите са разделени на механични и електрически, и значително се различават една от друга по отношение на функционалността.

Най-икономичният вариант би бил механична бягаща пътека, Неговата лента не работи от мрежата, а директно се задвижва от самия бегач. Такава неблагодарна е много лека и може да се транспортира без проблеми с вас или да се почисти след класа, за да не се натрупва пространство. Друг значителен плюс на подобен симулатор за скорост на движение винаги ще бъде удобен. Независимо от това, в същите лъжи и основния му недостатък - лентата се забавя заедно с умората на лицето, което се движи по него, и по-малко усилия ще бъдат необходими за упражнението. Поради това, по-малко калории се изгарят, защото губите тегло най-бързо при извършване на най-трудните упражнения. Правенето на правилното нещо на такава неблагодарна ще бъде по-добре да не се губи тегло, а като капан след основната тренировка.

Електрическа бягаща пътека ще струва много повече от механична, но функционалността му е много по-висока. Такива симулатори винаги са оборудвани със собствен миниатюрен компютър, който буквално контролира колко добре обучаващият се тренира. Можете да настроите времето, скоростта, таймера и броенето не само на калориите, но и на пулса по време на бягането. Последното е особено вярно за тези, които са нови за спорта и се страхуват да поемат повече, отколкото могат да надделеят. От допълнения приятен, но не особено обхождане, може да се нарече музика, светлини и дори служба (тези функции често присъстват в най-скъпите модели на електрически бягащи пътеки). Както става ясно от заглавието, този симулатор работи от мрежата, така че трябва да плащате за електроенергия. Освен това обикновено е много тежък и не може да бъде окончателно почистван след тренировка, за да се осигури повече пространство. Бъдете сигурни, да се знае предварително колко шумни електрическа бягаща пътека мотор - в залата не може да се намесва в слее с общия фон звук, но къщата е изключително досадно и уморително.

Как да тренираме правилно на бягащата пътечка вкъщи

За да разберете как да се ангажирате правилно с неблагодарна, можете да си спомните няколко доста прости правила.

1. Неблагодарна трябва да се инсталира на твърда и равна повърхност, не трябва да се плъзга. Тя не трябва и "скочи" от движенията на бегача - това означава, че теглото му е по-ниско от необходимото за безопасно обучение.

2. За тренировка трябва да вземете не само специални спортни обувки, но и дрехи, които няма да се придържат към детайлите на симулатора и да се разтриват (например, често в тесните тебешири се търкат тесни тениски и тениски). Друг плюс, че да имате неблагодарна у дома, е способността да тренирате, без да се притеснявате за външния си вид.

3. Постепенно увеличавайте товара. Особено опасно е да се опитаме да вземем "маратоновите разстояния" с необичайни, без да се занимаваме сериозно с това. Бягащата пътека дава достатъчно силно натоварване на глезените и колянните стави, особено на механизма. Умора след тренировка - това е нормално, но силна болка и изгаряне - не.

4. Един и половина до два часа преди и след класове не можете да ядете, но можете да пиете само вода. Това е стандартното правило на всяко спортно обучение, то никога не бива да се забравя. Ето защо, избирайки времето да тренирате добре у дома, не се опитвайте да изстискате половинчасов час между обяд и лека закуска - по-добре е вместо един от тях.

5. Всяко физическо обучение трябва да има режим. Необходимо е да изберете дните от седмицата и времето, когато ще бъде най-удобно да се проведе състезанието и стриктно да се придържате към този график. За да пропуснете спорт за загуба на тегло, трябва да има изключително добра причина.

6. Не се опитвайте да застанете на бягащата бягаща пътечка. Такава смелост може да бъде изпълнена с много болезнено падане и сериозни наранявания.

7. На неблагодарна е по-добре да се съсредоточи върху продължителността на тренировката, отколкото върху скоростта на движение. Ако сте задали твърде висока скорост на касетата, не можете да се справите с нея и да падне. Освен това, най-ефективният изгорен калориен продукт не е на максималната скорост на движение, която няма да продължи дълго, но със средна скорост, но за дълго време.

8. Между подходите за интервал или алтернативно движение с аеробика трябва да мине еднакво време. Това се доказва на практика от фитнес инструкторите, което повишава ефективността на всяко обучение.

9. За да бъде ефективната бягаща пътечка за отслабване, е необходимо да се допълнят текущите и други упражнения с различни мускулни групи. Между другото, ще бъде полезно да се помни основното правило, че за безопасно и ефективно упражнение, кардио упражнения се поставят в края на тренировката.

10. За да се включите правилно в движение, трябва да се придържате към най-обикновената диета и да пиете много. Трасето у дома е удобно поне защото чистата вода винаги може да бъде на ръка, защото с кардио натоварвания тялото бързо губи резервите си на течности и много се нуждае от попълване.

Как да подобрите резултатите си на неблагодарна

Много е предвидимо, че рано или късно ще дойде моментът, когато вече изглежда, че няма подобрения - е много лесно да се разочароваш и напълно да изоставиш симулатора. Всъщност това е тест, знаете ли как да управлявате правилно, постоянно да подобрявате резултатите си и да се справяте добре от спорта. Първо, можете да увеличите времето на класовете или да ги направите по-чести. Много хора тренират на неблагодарна дневно най-малко един час, за да спестят постигнатите по-рано резултати. На второ място, бягането може да бъде диверсифицирано от други физически дейности, променяйки стандартния модел на обучение.

В случай че целта е не само изгарянето на мастни депозити, но и натрупването на мускулна маса, тогава можете да започнете да работите с агенти за претегляне. Във всеки спортен магазин се продават различни видове тежести за краката и ръцете. За бягане е необходимо да изберете силно, а не триене. Препоръчва се постепенно да се увеличава теглото им, тъй като остър товар може да доведе до мускулни или дори ставни наранявания.

Комплексен подход за намаляване на теглото, разбира се, ще увеличи ефективността на бягащата пътечка. Ако по-ранните класове не са били комбинирани с някаква диета, тогава можете да опитате поне някои спестяващи вариант. Твърде строгите диети не са подходящи за тези, които интензивно се занимават със спортове за стремеж, тъй като тялото се нуждае от минерали и други вещества за изграждане на мускули. Друго полезно допълнение към теста за отслабване - масажи и обвивки. Налице са дори специални загряващи кремове, които се прилагат преди тренировка - те повишават дренажния ефект и едновременно загряват мускулите. Масажирането или опаковането след обучение също ще бъде по-ефективно, отколкото отделно. Да, и ще бъде хубаво да се отпуснете след физическо натоварване, а не просто да се задържите с бърз душ.

Share:
Comments