Техниката за извършване на коремен масаж у дома за

Изглежда, че всичко е било изпробвано: фитнес, диета, плуване. Талия вече е станала, но мазнината от стомаха й не изчезва.

Успехът при лечението на всяка болест зависи от правилно диагностицирана диагноза. В случай на несъществуваща мазнина в корема, трябва да се установи причината за появата му, да се вземат необходимите мерки за предотвратяване на допълнително затлъстяване и да се започне масажирайте стомаха у дома за отслабване.

Каква е причината за появата на мазнини?

- Какво правят хората, когато са нервни? Яж! Защо? Стресорният хормон на стреса, което допринася за появата на прекомерно количество мазнини. Ето защо, ако живеете в постоянно напрежение, не знаете как да се отпуснете с нещо различно от храна, тогава резултатът се вижда на стомаха. За да получите видим резултат, първо отхвърлете напълно алкохола, кафето и силния чай и яжте стрес с портокалови плодове.

- Нашето тяло е достатъчно умно, за да бъде независимо пазете се от хипотермия, Поли, панталони, които държат под пъпа, неволно отхвърлят горната част на корема и бедрата, в отговор тялото "покрива" тези части с мазнини.

Повишено ниво на инсулин изисква винаги сладко. Проверете кръвната картина, може би причината за мазнините е в инсулин. След това напълно променете вашата диета, да се откажете от сладки, картофи и брашно, и да гледате за захар в кръвта.

Блокиран жлъчен мехур, небалансирана диета, заседналият начин на живот са причините за запек, който също се запазва. Масажирайте стомаха вкъщи, за да намалите теглото си паралелно, ще подобрите чревната мотивност, навременно почистване, което ще помогне за намаляване на натрупването на мазнини.

Коя мазнина е най-трудната за отстраняване?

Ако си представим корем в разрез, тогава телата ни се крият висцерална мазнина, след това коремните мускули и подкожна мазнина.

И двата вида мазнини са жизненоважни за нормалното функциониране на тялото в точния процент, но когато този процент превишава нормата, възникват проблеми и една от тях е мастна тъкан на стомаха.

Тази мазнина, която е лесна за хващане на стомаха, се отнася до подкожното отлагане на мазнини, разположено в тялото, което ни затопля и защитава. Този вид мазнини се отстранява чрез диета, упражнения и масаж.

След диетата и редовните класове във фитнеса, корема все още не изчезна? Започнете да се борите с висцералните мазнини, защото активните спортове и в отсъствието им масаж в корема за отслабване често са единственото решение за спасение.

Висцерната мазнина е не само козметичен проблем, от който е невъзможно да се отървем само от диета, но и заплаха за цялото тяло. Излишно съдържание на мазнини - причината за появата на целулит при жените и "бирата" на корема - при мъжете.

Често този тип мазнина прониква в черния дроб и бъбреците, сърцето и стомаха, лежи в основата на заболявания като:

• Онкологични;

• сърдечно-съдови;

• хормонални;

• генетичен;

• метаболитни.

Тенденция към висцерално затлъстяване се предава от поколение на поколение, а колкото по-рано започвате да се биете с него, толкова по-видим ще бъде резултатът.

И вие знаете как да определите правилното съотношение на подкожната и висцералната мазнина? За това не е нужно да бягате в клиниката и да правите тестове. Вземете един сантиметър, измерете талията и бедрата, разделете първия резултат на втория и анализирайте. Индексът до 0.88 за жените и 0.95 за мъжете е норма, ако тези стойности са по-високи, вашите органи страдат от изобилие от висцерална мазнина.

В чем чудодейственная сила массажа живота для похудения

Какво се случва с мазнините по време на тренировка или масаж? Тя се изгаря от потока на кръвта.

Подобрената циркулация подобрява метаболизма, стимулира изтичането на лимфата, наситенява клетките с кислород и премахва мастните депозити.

Дълбокият ефект върху червата, стомаха активира тяхната работа, насърчава отстраняването на токсините, почиства организма, нормализира всички метаболитни процеси, което води до загуба на тегло.

По време на масажа се получава усещане за лекота.

Най-важното, знаете ли, вие сте красиви, масажът е необходим само за подобряване на вашата красота.

Основните правила на всеки коремен масаж

Основното нещо, прави масаж на стомаха в домашни условия за отглеждане на тънки, за да не навреди много. Изпълнението на условията за правилното провеждане на всички процедури е гарантирано, за да ви спести от неприятни изненади.

1. Времето на процедурата не зависи от времето на деня, но почивката е 90 минути след хранене и половин час преди хранене.

2. Всички манипулации се извършват стриктно по посока на часовниковата стрелка, от пъпа до периферията.

Посока на масажиращите движения на корема

3. Като лежите на удобна, равна повърхност под коленете си, поставяме ролката, в това състояние мускулите на корема ще бъдат отпуснати.

4. Използването на масажно или антицелулитно масло ще спомогне за по-задълбочено изследване на тялото.

Класически масаж на корема за отслабване

Дори и обикновен човек може да направи стомашен масаж у дома за отслабване, като се запознае с най-простите основни техники.

Целият масаж се извършва на 4 етапа, кожата на стомаха се поглажда и разтрива, подготвя се за месене. От първите два етапа зависи интензивността на въздействието на сила, гарантирана липса на болка и натъртвания. Завършваме процедурата чрез потупване, при което кръвообращението получава допълнителен импулс. Цялата сесия ще отнеме 10 - 12 минути, всеки от които ще отнеме от 3 до 5 пъти.

Изглаждане на кожата Изпълняваме отворената длан, както е посочено в основните правила на масажа.

- Укрепване растирания Можем да сгънем ръцете си с юмруци и да се разтрием с фаланги на пръсти. Добър резултат е въздействието на четири пръста с палец върху палеца, който търкаме едно място и се преместим в друга. В резултат на това лечение, кожата на корема трябва да стане червена, което е сигнал за прехода към месене.

- Същата позиция на пръстите 4 до 1 прави дълбока разминание кожа, след това отидете на търкаляне.

Ние вземаме кожата на корема в пъпа, и преобръща се между пръстите, като ролка, до периферията.

потупване Можете да правите с отворени длани или пръсти, които имитират капки дъжд.

- Завършваме масажа на стомаха помилване.

Бурканът се бори с мазнини: кутия за отслабване на корема

Чудото - банката е пръчка - помощ за хора, които не са готови да направят класически масаж или усилвател на същия масаж.

Във всяка аптека можете да си купите силиконов буркан, те се продават на две, така че ще имате чудесна възможност да направите своя приятел полезен подарък или да използвате и двата буркана едновременно. Може да се използва и стъклен буркан на всмукателната чаша, но твърдата чаша още повече уврежда кожата и в този случай не може да има гаранция за синини.

Маслото, използвано за масаж, може да бъде антицелулитно, но всеки зеленчук е подходящ, той се прилага малко повече, отколкото с обикновен масаж.

Основната позиция е легнала.

Кожата на корема е предварително затоплена чрез триене или използване на масажен колан, нанасяме масло и поставяме бурканче.

Интензивността на удара на буркана ще зависи от силата на неговата компресия преди инсталацията. Стискаме буркана отгоре, изтласкваме краищата на кожата и освобождаваме. Мястото на изстискания въздух ще поеме кожата.

С леко движение, с осем или с шарки, плъзгаме буркана върху повърхността на кожата.

А кутийка на коремен масаж у дома за загуба на тегло може да се извършва като курсове, 15-20 сесии на ден, и постоянно, 2-3 пъти в седмицата.

Масажирайте стомаха у дома за отслабване: притискане и отслабване

Както бе отбелязано по-горе, мастните листа с повишено кръвообращение. Целта на всеки масаж е да предизвика кръв.

В този случай, ние ще "карам" мазнините с интензивни пинсети.

Масажът може да се извършва като легнал, седнал и изправен.

Предварителното потушаване и триене няма да доведе до появата на синини. Затоплената кожа е много по-лесна за прихващане.

Ние прилагаме масажно масло или антицелулитен крем върху стомаха и започваме да правим щипки. За това кожата на корема се хваща между палеца и показалеца, изстисква, бързо се вдига, сякаш се опитва да откъснете стомаха и да се пусне. Всички движения се извършват съобразно правилата на масажа. Постепенно увеличавайте силата на притискане на кожата.

В случай на прекалено плътен слой мазнини, изтръгнат корем масаж у дома за загуба на тегло се прави с цялата ръка.

Вземете гъста кръв, омазнена. Четири пръста го хващат от едната страна, палето на другата и бавно приближават пръстите ни, опитвайки се да "изтръгнат" мазнините.

щипка масаж - получаване на щипка

Малка твърда парче плат, поставена под пръстите, ще засили ефекта на натискане на допълнителното триене.

След като сте работили цялата област на стомаха или корема, потупвайте върху нея и нея и ударите.

Стар руски масаж за отслабване

Една жена иска да бъде красива по всяко време. В древна Русия имаше начини да се отървете от мазнините в стомаха си. Масажирайте с помощта на гломерули от вълна с различни размери, перфектно справени както с подкожната, така и с висцералната мазнина.

За клубен масаж, 3 - 4 намотка от вълнени нишки, с диаметър 8, 10, 12, 15 сантиметра.

Този вид масаж ще се извършва на плоска твърда повърхност, така че пода е идеален вариант. Стъблата на пода, всяка корица, легнахме върху нея със стомаха, при което на разстояние от 1 до 2 сантиметра от пъпа, сложихме най-малката топка. Бавно преместете топката на конеца около пъпа, или по-скоро се движете нагоре - нагоре, настрани, надолу, настрани, увеличавайки диаметъра на удара със сигурност по посока на часовниковата стрелка.

Преминаваме през цялата област на корема и сменим смяната на по-голям размер и отново повтаряме процедурата за подвижване. Така и с третата и четвъртата топка.

След края на клубния ефект се връщаме на гърба, удряме повърхността на стомаха, леко потупваме и смазваме сметаната.

Упражненията трябва да се извършват по курсове, за 10-12 сесии, 3-4 пъти годишно.

Ежедневен масаж на корема в душа

Сутрешното упражнение се извършва ежедневно. Приемането на душ сутрин и вечер може да се превърне в "фитнес зала" за борба с мазнините в стомаха.

За това имаме нужда от твърда хавлиена кърпа или салфетка. След като сте направили душ, не бъдете прекалено мързеливи, за да си направите щипка с твърда кърпа, както е описано по-горе. След това ще масажираме коремната кожа с мощна струя вода, която насочваме на 5 - 8 сантиметра от кожата около пъпа в посока на часовниковата стрелка. Идеален ще бъде контрастен душ, редуващ се с топла и студена вода.

Ако времето позволява, повторете няколко подхода - изтръгнат масаж, контрастен душ.

анти-целулитен душ на стомаха

След душ, прилагайте антицелулитен крем върху тялото.

Противопоказания за масаж на корема: никаква красота не си струва здравето

Без значение колко искате да премахнете мазнините от корема си, помнете, има строги противопоказания за всеки масаж.

За жените всеки масаж е забранен да се извършва през менструалния цикъл и няма значение, това е първият или последен ден, защото часовникът не се ремонтира с брадва. Женското тяло е много тънко структурирано, грубата намеса по време на менструацията може да бъде много вредна.

Интензивното влияние върху вътрешните органи, което води до увеличаване на кръвообращението, може да предизвика рецидиви при такива заболявания:

• онкология;

• всякакви видове тумори;

• кожни заболявания;

• склонност към кървене;

• камъни в бъбреците и жлъчния мехур.

като хронични заболявания, не бъдете мързеливи, за да отидете на лекар и да получите "добре дошли" да извърши масаж на корема. Никаква красота не си струва здравословните проблеми.

Единственият изход в тази ситуация може да бъде самостоятелният масаж или способността да "държите" стомаха. Опитайте се да застанете пред огледалото и затегнете коремните мускули към гръбнака и ще видите как раменете са изправени, кръста намалява и еластичният задник става.

Разбира се, е трудно да се запази такава поза без навик, но има малка хитрост, която ще ни помогне да се сдобием с тънка фигура. Вземаме тънка каишка, оставяме въздуха, докато дърпаме корема и закопчаем колана. Така ходим цял ден. Отивайки на работа, смените колана на тънка дантела, която ще бъде охраната на нашата фигура.

Редовното изпълнение на масаж на корема у дома за загуба на тегло скоро ще даде резултат, кожата на корема ще стане еластична и гладка, разширенията ще изчезнат. Точната мазнина отначало става мека и след това започва да се "стопи" буквално пред очите ни.

Share:
Comments