Tavolga - лекарствени свойства и приложение в медицината

Tavolga - общо описание

Има повече от 10 вида от тези многогодишни билки от розовото семейство. Листата на растението са изпъкнали, а съцветите са деликатни. Tavolga започва да цъфти през юли - началото на август. За да намерите растение по това време е много лесно - той има чудесен опияняващ аромат.

Освен това tavolga е ядливо растение. Кореновите клубени и младите клонки издънки не са просто годни за консумация, а много вкусни. Използвайте и оставя, богати на каротин и аскорбинова киселина - те се добавят към салатите. От цветовете се приготвя сладко ароматизиран чай.

Tavolga - виды и места произрастания

Растет таволга в умеренной зоне всего Северного полушария. Tavolga предпочитает влажные места — это растение можно встретить в болотистой местности, на сырых лугах, по берегам рек, на склонах пропитанных влагой оврагов. Летом в этих местах появляется белый ковер из душистых цветов растения. Бывает, что таволга растет в тени хозяйственных построек близ домов.

Tavolga - лечебные свойства

В народе таволгу называют сорокаприточником — лечебным средством, помогающим справиться с 40 болезнями. Tavolga эффективно лечит простуду, гипертонию, ревматизм, сахарный диабет II типа, бронхиальную астму, справляется с выпадением волос.

Важно е тавалгата да може да разрежда гъста кръв, да намали нейния вискозитет. Тъй като таволата се превръща в незаменим лекарствен продукт, ако има проблеми с повишена кръвосъсирваемост на кръвта, склонност към тромбофлебит, тромбоза, се препоръчва след сърдечен инфаркт и исхемичен инсулт.

Tavolga - лекарственные формы

С терапевтична цел се използват горната част на цъфтежа и корените на пубертета. Можете да използвате таджола, пресен или сушен. Като желаете да подготвите суровини за бъдеща употреба, е необходимо да ги завържете на снопчета и след това да ги обесите на сянка във въздуха. Събирането на корени се извършва през есента - те трябва да се изкопаят, когато надземната част стане жълта. Когато растението изсъхне, то трябва да бъде смазано. По-добре е тревата да се използва през първата година, но е приемливо да се съхранява 2-3 години.

Инфузията на цветя и билки се използва за проблеми с бъбреците, сърцето, пикочния мехур, с дизентерия и задушаване, като диафоретичен, антихелминозен или диуретик. Ако направите инфузията по-наситена, тя ще има антитоксичен ефект при отравяне с алкохол.

Отвара от билката благодарение на антисептичните и противовъзпалителни свойства се прилага външно като антисептик за измиване на язви, рани, язви и кожни проблеми. Използвайте отвара от отвара е възможно и с козметични цели, по-специално, за да увеличите растежа на къдриците.

Tavolga - рецепты

С грип, настинки, ревматизъм, астма, бронхит, подагра, както и на други възпалителни и дегенеративни заболявания на ставите ще помогне на вливането на Meadowsweet. За подготовката му изисква 2 супени лъжици преди нарязан прясна трева (сух или лъжица), които са необходими за запълване на 1,5 чаши вряща вода. Инфузията за един час се съхранява в термосплавка. След това инфузията се филтрира. Сега той е готов за употреба - трябва да го пия преди ядене около половин час, не забравяйте да се затопли дозата - 1/3 чаша два или три пъти на ден.

Когато хипертония, една супена лъжица корени, натрошени с нож, изсипете чаша вряща вода. Тази инфузия трябва да се постави в слабо кипяща водна баня в продължение на 15 минути, след което един час да настоява. След това щам, добавете вряла вода в бульон до оригиналния обем. Тази инфузия отнема около 20 минути, преди да се яде два пъти или три пъти на ден за няколко супени лъжици. Раните и язвите на кожата трябва да се измият със силна инфузия със сос, приготвена от изчислението: за половин чаша вряла вода, 3 супени лъжици трева на клонката.

Tavolga — противопоказания

Не са открити странични ефекти при използването на кепър. Но схемата на лечение с това растение трябва да бъде съгласувана с лекуващия лекар.

Коментари

Анастасия 05/07/2016 Интересувах се също така от таволга като ядливо растение. Наистина искам да опитам тези вкусни грудки. Дори фантазирайте какво могат да харесват) И за факта, че бульонът на тази билка може и трябва да се измие рани, знам много време. Да, и в моето семейство всички отдавна са разбрали, че за да бъдат лекувани и да се предприемат превантивни мерки, това е най-добрият народ, доказани средства. Много по-полезно е всичко това да се окаже, а на други тела няма такова натоварване, както при лечението с таблетки. Кристина 05/07/2016 Има много полезни съвети в статията. Радвам се, че я прочетох. За себе си, написах това, от което се нуждая. Отдавна реших, че природните ресурси могат да се третират много по-ефективно и по-безопасно. Наркотиците и хапчетата почти не купуват. Регина 05/07/2016 Моят познат пие тази билка за хипертонията й. Все още не съм се възстановила, но подобренията вече са очевидни. Ще й разкажа за други свойства на тази билка. Аз също знам, че със захарен диабет също да вземе. Като цяло, добра трева. Мария 05/07/2016 Е, аз веднага исках да опитам тези не само ядливи, но много вкусни плодове))) За факта, че това растение аз не знам. И ние растат таволга. Интересувах се и от факта, че с помощта на това растение можете да ускорите растежа на косата.
Share:
Comments