Tansy - лечебни свойства и приложение в медицината

Tansy е общо описание

Пижма (Tanacetum) - многогодишен храст или трева, принадлежи към семейството на Astropeus или Complexaceae. Хризантемите, които са тясно свързани с тях, често се включват в рода на танците. Хиберниращата коренище е къса, слабо разклонена, стволът често е дървесен отдолу, така че понякога растението се нарича храст. Листовете с овална форма са с изпъкнали листа на листа, върху които са разположени лепилни секрети, понякога дори смоли. Листата имат силна характерна миризма. Тръбните цветя се събират в плътни и ронливи съцветия на корим-подобен тип под формата на кошници.

Tansy - видове и места на растеж

Според броя на сортовете на това растение има различни данни от 50 до 120 вида, които се срещат в страните от Европа и Азия с умерен климат, Северна Африка и Северна Америка. Русия и страните в близост до нея имат 30-40 вида. Той расте във всички области - планински, степни, в затънали наводнени реки и в тундрата. Най-често срещаният общ загадки, с който се свързва целият род.

Това е плевел, който може да се намери близо до пътища, видове и имената му толкова много, че местното население дори не предполага, че като се има предвид, например, на речен равнец, се има предвид обикновена загадка. Някои от видовете му: пелин, сребро, Аткинсън, камфор, Диптера, Буглас, Хараджана и др. Tansy балсамов също е често срещан в Русия, той е бил отглеждан повече от три хиляди години от човека за употреба като храна, лекарствен и ароматен продукт.

Tansy - лечебни свойства

При огромен брой заболявания можете да използвате лекарства от това растение. Той има обширни лечебни свойства: sweatshops, антисептични, антиспазматични, антихелминтови, противотуморни и противовъзпалителни. Холеретичният му ефект се използва при стомашно-чревни заболявания, забавяйки ритъма на сърцето.

С помощта на компонентите на това растение се излекуват язви, кръгли червеи (кръгли червеи) се екскретират. Очевидно подобрение се наблюдава при пациенти с бъбречно каменна болест, мигрена, епилепсия, кожни заболявания, включително инфекциозни (краста), с дислокации и открити рани. Този тоник и стимулант увеличават кръвното налягане, повишават тонуса на стомашно-чревния тракт. Енергичното масло от танц има свойството да възбужда нервната система.

Tansy - лекарствени форми

Като лекарство се използват цветни кошници, листа, от които се правят прах, инфузии, отвари и ароматно масло. Листовете в началото на цъфтежа се отделят от педикелите и се сушат в сушилни. Също така се използва растителния сок, смесен с мед или захарен сироп. Танси е слабо отровно растение и изхвърля от тялото аскарди.

Танси - рецепти

- инфузия или отвара от тъпан се приготвя от същото количество суровини и се използва за различни заболявания: 2 супени лъжици. Лъжици от сухи нарязани тиган цветя излее 0,5 литра вряща вода, кипене на слаб огън за 10 минути. Фиксираното решение се филтрира и консумира три пъти дневно преди хранене. Болест на язва: пийте половин чаша.

- Вино от танис: 50 грама цветя, 1 бутилка вино от мускат. Настоявайте 8 дни. Пийте със скорост 30-40 грама след хранене.

- Смес за третиране на аскаридите: танц, пелин, лайка - 1 супена лъжица, пригответе сместа до кипене, охладете, разтрийте скилидка чесън, добавете към разтвора. Микрокристарите прекарват през нощта.

Пижма - противопоказания

Тъй като това лечебно растение има слабо токсичен ефект, то не може да се използва в големи количества. Тя може да доведе до свиване на матката по време на бременност и преждевременно раждане или аборт. Не давайте наркотици на малки деца.

Коментари

Алексей 10/23/2016 Полезно растение Валя 09/09/2016 Всичко е много ясно! Кристина 05/03/2016 Аз също не обичам тези цветя. Но, лечебните свойства на танците, все пак са обширни и всъщност ефективни. А освен това, поради своята лека вирулентност, може да се отърве от ненужните бикарази от тялото, без да причинява отравяне. Вера 05/03/2016 Като начин да се отървете от аскаридите - тансетата е отлично средство за защита. И, между другото, това е тази рецепта, която е дадена в статията - най-добрият начин. И за сметка на това, което е направено от танцово вино, бях изненадан, никога не съм чувал за него. Нина 05/03/2016 Tansy помага при някои стомашни заболявания, когато имате нужда от холагог. Но, все пак, тя далеч не е подходяща като медицински продукт. Отново или засилването на натиска може да служи като забрана или нещо друго.
Share:
Comments