Тайната на диетата кока

Популярното желание за здравословен начин на живот принуди много компании да преосмислят своя подход към производството на храни. Напитките не бяха изключение. Култури от сода Пепси и Кока Кола отдавна са произведени в две версии: традиционни и "леки" - за тези, които гледат фигурата им.

Кока-кола

Както знаете, калоричността на традиционната кола е изключително висока. 100 грама от тази напитка съдържа 11,2 грама захар - около 6 супени лъжици захар на стъкло. В същата диета се използва заместител на захарта, който значително намалява калорийната му стойност и го позиционира като помощник при намаляването на теглото.

Енергийната стойност на "леката" сода не надвишава 0,3 kcal на 100 гр. Обаче се включете в него, но не си струва. Поне така се потвърждава и авторитетната американска научна общност CSE (Council of Science Editors). Неговият доклад съдържа няколко експериментално потвърдени факти, които могат да променят мнението ви за чудотворните свойства на диетата кола.

Според последните научни изследвания диетичните напитки не само не допринасят за загуба на тегло поради "недостиг" на калории, но и предизвикват набирането му. Това се дължи на ефектите от въглероден диоксид върху стените на стомаха, което предизвиква повишена секреция на стомашния сок. След това има две възможности: или ти с трипътен апетит побързай да ядеш хляб без никакъв анализ или да се задържиш до последния. Въпреки това, в този случай стомаха, поради обилна sotokootdelenija започва да се смила себе си - и тук, вече наблизо и до язва.

В допълнение, една от задължителните съставки за производство на "лека" сода е малко количество фосфорна киселина. Това химично съединение успешно "измива" калция от костите, което ги прави по-крехки и крехки. Честото използване на такива напитки значително увеличава риска от остеопороза - изключително сериозно и опасно заболяване.

Между другото, британските медии, които държат Би Би Си, проведоха редица необичайни експерименти, резултатите от които шокираха европейската общественост. Диетичните напитки успешно се справят с ръжда на бронята и мазни петна върху дрехите - достатъчно е да се налива една кутия от такава сода директно върху замърсеното нещо и да се мият в пералня. Може да се използва перфектно като чистачка на предното стъкло - напитката, излята върху парцал, ще отстрани перфектно праха, замърсяванията и насекомите от предното стъкло на автомобила ви.

Не увреждайте тялото, като се доверявате на рекламата. Ако се стремите към здравословен начин на живот, тогава най-добрата напитка за вас е чистата вода. Между другото, той съдържа и 0 калории.

Share:
Comments