Създаде чудотворно лекарство, способно да лекува всякакви

Учените от Великобритания твърдят, че са открили чудотворен начин, който позволява да се "изключи" ензимът, който е източник на много сериозни заболявания. Както казват експертите, ензимът NMT, намиращ се в протеини, причинява редица промени, които не позволяват смъртта на увредените клетки. Вместо това те започват да споделят, причинявайки такива ужасни болести, като например рак. Това са NMT-ензими, които са "виновни" във факта, че злокачествените тумори са резистентни на ефектите от химиотерапията.

Тези протеини също са отговорни за развитието на болестта на Алцхаймер. Въпреки това, какъв механизъм в този случай, учените все още не могат да кажат.

Експертите са идентифицирали повече от сто протеини, които взаимодействат с вредния ензим и също така са открили молекула, която играе ролята на такова превключване на този процес.

Според учените откритието може да бъде основа за търсенето на лечение за всички болести, което, разбира се, ще се превърне в нова ера в съвременната медицина. Когато на рафтовете на аптеките се появи чудотворно лекарство, е трудно да се каже. Авторите на проучването твърдят, че цялостното клинично изпитване, което обикновено се провежда на няколко етапа, ще отнеме най-малко десет години.

Share:
Comments