Стана известно кои болести руснаците ще могат да лекуват

В резултат на въвеждането на нова държавна програма за руснаците ще бъде много по-лесно да получат медицинска помощ в чужбина. Вярно е, че това се отнася само за тези, които не са в състояние да помогнат на своите лекари.

Списъкът на заболяванията, с които руснаците имат право да кандидатстват за чужди клиники, включват:

  • някои вродени малформации,
  • генетични заболявания,
  • тежки случаи на вродени имунни недостатъци,
  • детската трансплантация.

Основната индикация за лечението на тези заболявания в чужбина е липсата на необходимите специалисти или технологии в Русия.

Съгласно стандартния договор, въведен от Министерството на здравеопазването и включващ проучвания, използващи технологии и лекарства, чуждестранните услуги могат да се подават не по-късно от един месец след сключването на договора.

От своя страна чуждестранните клиники трябва да запознаят пациентите с цялата необходима медицинска документация и да им предоставят копие в ръцете си. Парите за лечение ще бъдат прехвърлени от Министерството на здравеопазването на Руската федерация. Информацията за здравословното състояние, диагнозата и разходите за лечение не подлежи на публичност.

Прекратяването на сключения договор е възможно само по взаимно решение на страните или по решение на страната, в която се предоставя лечение.

Share:
Comments